Måndag igen.

Har haft en förträffligt bra första dag med mina nya arbetsuppgifter. Eleverna har inte varit på plats i och med studiedag, utan vi pedagoger hat samverkat genom konferenstid och i arbetslag. Nu är jag trött efter nys intryck och lite sömn med fjärilar som legat till grund, samt en pigg och alert Tindra som höll show inatt. Behöver jag nämna att hon somnade innan klockan slagit 18 nu ikväll, helt utslagen. Sötfia! Hoppas er vecka inletts på bästa sätt, kram och god natt.

Examensarbetet

Nu är examensarbetet inlämnat för slutseminariet. I veckan blir vi tilldelade en annans uppsats som vi ska läsa in oss på och opponera mot genom en powerpoint och konstruktiv kritik. Känns bra med vårt bidrag, även om förbättringar ständigt kan göras vad det än gäller. Nu ska jag ladda om batterierna med sömn inför morgondagen då jag börjar mitt heltidsvikariat. I och med jul- och nyårshelgerna och klämdagarna där mellan så har jag vänt lite på dygnsrytmen och har svårt att slappna av och somna. Övriga i familjen sover i varje fall sedan länge. Får göra ett försök att räkna får i förhoppning om sömn. God natt på er!

Söndag.

Idag är sista dagen på barnens och mannens julledighet. För min del också på sätt och vis, för även om uppsatsen hängt med genom helgerna som varit så har jag mestadels kunnat jobba med den hemmavid.

Linköpingvisit

Idag har hela familjen varit en sväng i Linköping. Rickard som är föräldraledig med barnen denna veckas klämdagar var sugen på att ge sig ut på en shoppingtur. Vi övriga var inte sena med att följa med på hans planer och jag la uppsatsen åt sidan för ett tag och ägnade mig helt och fullt åt kvalitetstid med barn och sambo. Överlag var det lite folk i butikerna, antar att det är julens baksmälla och de inledande oxveckorna som gör sitt.

Nu ska jag ladda batterierna med att sova innan det är ny dag och finjustering av arbetet på campus hultsfred tillsammans med Ulle som gäller.



Fjällbackamorden

Tittar bekvämt via surfplattan på andra delen av Fjällbackamorden på Svtplay. Kan inte låta bli att se dem då samtliga böcker skrivna av just Camilla Läckberg är lästa och nu filmatiserade men i nya tappningar.

Krutet för tillfället ligger annars på c-uppsatsen som jag skriver tillsammans med en klasskompis. På måndag ska den slutgiltiga versionen vara inlämnad för att lite mer än en vecka senare läggas fram på ett slutseminarium och sedan examen. Känns lustigt, och samtidigt spännande förstås, att lämna den trygga studiebubblan och påbörja anställning nu på måndag.

Ett tappert försök

Det känns ovant, men ändå så invant. Är tillbaka på bloggarenan igen för min egen skull. Är underbart att kunna gå tillbaka och se dokumentation av livet i backspegeln och tankar om vardagen, litet som smått.

RSS 2.0