Friday

Let´s dance, en mysig brasa som värmer i bakgrunden och så en ostbricka på det! Här njuts det av att det är fredagkväll och helg minsann.

Change of plans

Kvällen bjuder visst inte på någon ljusvisning för min del. Nova har fått magsjuka under natten och likaså min lillasyster, så min mamma kurerar och rår om dem idag. Stackarna!
Det optimala är då inte att lämna Travis där ikväll, för magsjuka smittar som bekant lättare än lättast.
Fredagsplanerna får därför en annan styrning och det blir besök av Micke och Mia med bäsemagen.
Fika och let´s dance på det, vilket inte är så tokigt!

Hjärtat somnade om efter frukost och sover nu, var längesen han gjorde så. Inte konstigt då en lång vecka i bagaget tar ut sin rätt. Mammas snutt!
Om en timme är det lämning på dagis och därefter litteraturstudier och sedan har även denna dag kommit igång.
 

Torsdag 29januari

Det är torsdag och dagen har varit en sådan där håll igång dag från början till slut. Det är inte dumt alls, men jag ser även fram emot helgen där inget speciellt är uppbokat varken lördag eller söndag, utan de dagarna kan vi ta som de kommer. Det brukar se ut så de veckor brandjouren är på besök och det kan vara rätt skönt. Vad jag vet så måste jag beta av en hel del med kurslitteratur. Resultatet av att vi läser två delkurser parallellt blir lite mer studier. Men som alltid vid terminsstarter är det full fart i hundraåttio och förhoppningsvis lägger det sig till lite lagom tempo om ett par veckor..man kan alltid hoppas och hålla tummarna för det i varje fall!

Efter föreläsningen som var belägen på förmiddagen var det snabblunch och lite kursläsande innan dagishämtning och vidare till Lidhult för lek och bus för grabbarna och så en fika på det.
Imorgon är det föreläsning som gäller för min del fram till sena eftermiddagen, hämtning på dagis och vidare till Målilla för ljusvisning hos min mammas väninnna. Travis ska vara hos sin en av sina stora idoler: sin morfar. där även Nova är. Så han kommer få en toppen bra fredagskväll minsann! 

Mitt i veckan

Onsdags kvällningen är här och en film runt knuten väntar på mig och älsklingen. En skön avrundning såhär i mitten av veckan!
Dagen har spenderats med kurslitteratur här hemma, jag har läst och sammanställt en bok i minnesanteckningar inför den kommande duggan som hägrar på tisdagmorgon. Känns som jag hunnit beta av mycket inför den men det är en del flinslip och instuderingsfrågor kvar innan jag kan känna mig någorlunda klar och förberedd.
Travis har varit halvdag på dagis och det har minst sagt kännts underligt att vara ensam hemma utan någon mer i huset. Jag har ju som heltidsstudent rätten till att ha honom på dagis heltid även de dagar som innebär självstudier. Vant mig har jag inte gjort, men det som mycket annat kommer nog in i rutinerna. Vill kunna umgås med Travis så mycket som det går och därför har jag inte tagit till alltför mycket så här i början med timmarna. Det kommer igen de dagar jag ska till Kalmar eller de dagar jag har en hel hop med plugg att beta igenom. Så börjar det även bli nu men jag omfördelar tiden på bästa sätt och tar till vara på kvalitetstiden med familjen.

En spontanfika hos Emelie och Hugo blev vi bjudna på under eftermiddagen, där Sanna och Melvin var. Alltid lika trevligt att umgås med er!

Lärorik föreläsning

Sitter nu här under kvällningen i goa hederliga mysbyxor och andas ut efter dagen.
Vi har haft ett seminarium med nytt upplägg som funkade kalas bra, läraren var trivsam och arbetssättet funkade verkligen så att kunskperna befäster sig (precis som det alltid ska vara men inte alltid är) på ett bra sätt. Så jag måste säga att jag är nöjd över studiedagen, nya fräscha krafter jämfört med den undervisningsmetod som gårdagen bjöd på.

Nu när vi ser att  att det viktigaste ser ut att klaffa på dagis: tryggheten och att Travis trivs är satt i verket för stunden kan lite mer fokus läggas på pusslandet med hans tider. Vi är ju rookies vad det gäller barnomsorgen för våran son så då visste vi såklart inte hur det skulle funka med tider, hur mycket som behövs åt hämtning och lämning. Är enklare då bägge parter har arbeten med fasta tider som följer ett givet mönster. Men så är inte fallet här, utan mitt schema ser annorlunda ut från dag till dag och vecka till vecka, samt Rickards brandjour på det. Men allt är till att lösas! Är en utmaning och nu börjar jag känna mig lite mer varm i kläderna och har lite mer hum om hur mycket tid som går åt. Skönt är det att kunna bolla tankar med andra som har barn på dagis, hur de gör och de som arbetar inom barnomsorgen som vet hur andra får till det på bästa sätt.

Veckostarten

Sitter här med en kopp te och kikar igenom mina favoritbloggar och gör en överskådning inför morgondagens seminarium. Snart väntas "Bonde söker fru-Bröllopet" på fyran. Efter att ha följt serien med böndernas jakt på den eviga kärleken kan det ju inte bli bättre avrundning på säsongen än ett bröllop som grädden på moset. Inte sant? :-)

Dagen har tillbringats i skolan efter att för första gången lämnat Travis på "riktigt" på dagis. Jag gick hem för att ta bilen med en lustig känsla i magen, obekant men inte negativ. Utan bara olustigt att veta att han inte är hemma-hemma, utan är så stor att han nu börjat förskolan.. Vetskapen om att han trivs som fisken i vattnet är så bra. Han vinkade av mig så glatt på morgonen för att sedan haja till när jag kom och hämtade honom i eftermiddag och upp i min famn! Han beskrivs som en glad prick som gillas av alla barnen (är minst på sin avdelning med barn som är mestadels tre år äldre, så han blir lite av "bebis" för dem) samt att han gett prov på sin aptit som heter duga.
Sovit hade han även gjort på efter lunch. Han sover annars på förmiddagen här hemma, har gjort lite försök till att få honom att somna senare då eftermiddagen blir tröttsam för honom annars, men inte lyckats.
Men på dagis föll det sig naturligt eftersom han har mycket nytt att titta, känna och upptäcka. och inte minst en massa barn som underhåller och leks med. Får se om denna sovtrend håller i sig, vore såklart bra men barn sover det de behöver och när de behöver. Får ta allt som det kommer!

The weekend

Min kära rygg har repat sig alla tiders bra! Den bästa medicin som så många gånger annars var motion. Alla vardagsbestyr i lördags fortsatte med att jag hjälpte till som flytthjälp åt syster. Trappa upp och ner med diverse lådor till tredje våningen. Då kändes det genast mycket bättre i skuldran. Lördagskvällen avslutades i mycket trevligt sällskap hos familjen Myrén/Alvin. Där bjöds på utsökt plankstek, som kunde tas för att komma från en fin restaurang. Det gjorde ni bra! Måste komma på något bra i samma klass att bjuda igen på nu ;-) En film sågs innan det var dags för hemgång och sedan är skön sovmorgon igår. Tack för en trevlig kväll!

Söndagen ägnades åt att vara Maria behjälplig med att packa upp och ställa in hennes saker i skåpen. Kusinerna lekte och styrde. Friskis som avslutning på kvällen och en fruktsallad och pluggande på det.
Helgen har rätt och slätt varit lugn och ändå innehållsrik. Det gillas!

Ajajaj

Idag vaknade jag med värk i ryggen. Känns precis som att det låst sig vid ett parti vid den vänstra skuldran. Var länge sedan ryggen krånglade, men jag tror det kan ha sin förklaring i att jag sov i någon knepig ställning inatt..måste vara fallet med tanke på att den var som den skulle när jag somnade.
Kändes inte som att jag var människa till att ta mig för att göra något innan klockan slagit halv tolv idag. Rickard är med en kompis i sthlm på MC-mässan och de åkte tidigt, så han har ju inte kunnat hjälpa till och avlasta. Men nu när jag hållt igång med städning, tvätt, byte av sänglakan, disk, matlagning och framförallt en massa bus och lek med världens finaste skatt så känns det bättre!

Syster och Nova flyttar till Vimmerby idag. Min familj är i Jkpg just nu och packar in i släp, buss och bilar innan de kommer med flyttlasset. Jag och Travis ska in till vimmerby sen och möta upp dem vid deras nya lägenhet.
Därefter ska vi till Emelie, Arvid och Hugo på middag. Ska bli riktigt trevligt.
 Emelie fyller för övrigt 25år idag. stort grattis!

Klar med inskolningen

Travis har idag haft sin sista inskolningsdag på dagis innan det är dags att på måndag börja där på heltid. Precis som dagarna innan gick det strålande även idag, han har för första gången varit med på lunchen och där åts det med godan aptit då det bjöds på kroppkakor.
För min del var det första gången jag lämnade honom till dagis för att sedan traska hem igen, Rickard sa så fort vi lämnade förskolegården: "Det där gick väl bra?" med ett leende på läpparna.
Han har ju haft hand om inskolningen och lämnat honom nu tre dagar innan så han är redan varm i kläderna. Jag å andra sidan kände mig mer eller mindre halv ,och det var först nu ljuset gick upp att min lilla skatt faktiskt blivit stor.
Men jag känner mig långt i från otrygg över att ha honom på dagis, det känns helt klart toppen med personalen och miljön, det är bara i tankarna jag ska vänja mig vid det nya. Det känns i mammahjärtat, och just därför är det så skönt att han i nuläget finner sig så fint i situationen.
Han är i en sådan härlig period just nu, alla steg i utvecklingen har sin charm och det är nu vi ser hur han på ett helt nytt sätt gör sig stor, upptäcker och engagerar sig i omvärlden och mötet med andra människor.
När vi kom för att hämta honom efter lunchen var han och myste, pussade och kramades med en flicka på sin avdelning som är ett par år äldre än honom. Det gick inte annat än att känna sig varm inombords och le ett stort leende!
Han somnade nästan med vällingflaskan i munnen nu ikväll, vi var i simhallen i eftermiddags, så nu kommer han sova gott!


Nu väntar Let´s Dance och en skön och avkopplande kväll i soffan! 

Fikatime

Vi blev bjudna på spontanfika till Emelie, Arvid och Hugo i eftermiddag. Smarrig hembakad kladdkaka bjöds det på och det var just det trevliga sällskapet och en sockerkick som fick mig från trött och risig till att bli pigg och glad. Tack!
Det är kul att se när smågrabbarna verkar trivas så bra i varandras sällskap också.

Har försökt att styra upp registreringen av den nya terminen idag, högskolan hade visst halkat efter pga så många studentreg. och en bortrest reg.ansvarig. Inte så lägligt med tanke på så många studenter som väntar på att bli reggade så csn får besked och utbetalningar kan göras. Det är tursamt att jag har en sambo och pengar på mitt konto, det finns säkerligen många därute som har gapande plånböcker såhär efter jul ochnu även får tvingas vänta över ett par dagar extra pga högskolans överbelastning. Det är inget vidare. 

Nu väntar mys i soffan och en kopp te!

Sparlåga

Känns som att jag nu går på sparlåga, är så trött och seg i kroppen så man skulle kunna tro att jag inte sovit på över en vecka. Har haft det lite si och så med sömnen, vaknar mycket och har svårt att somna om kvällarna vilket såklart resulterar i att morgonen blir segstartad. När energin gått åt till skolan under förmiddagen och lunch för att sedan underhålla Travis blir det inte mycket av det toppspeeden kvar.
Men nu har jag tagit helg då vi har självstudier imorgon. Så ikväll ska jag försöka komma i säng tidigt för att sova "ikapp" lite av förlorad tid innan det är dags för sista inskolningsdagen och därefter simhallen och en till synes toppen helg!

Didriks födelsedag

Hipp hipp hurra! Idag fyller Didrik 12år, grattis grattis från familjen Gustafsson/Andersson

Varsel nummer tre på kort tid

Har hunnit med en föreläsning om aritmetik på förmiddagen, är kul att komma igång med matematiken och problemlösning. Känns som att det är dags att fräscha upp sina kunskaper!
Hann lagom med en inlämning på grårdagens seminarium därefter innan jag hörde om varselbesked från Rickards jobb. Linda i min studiegrupp har också en sambo som jobbar på Ljunghäll så därigenom fick jag veta det innan jag hann hem och pratade med Rickard.
Det kom inte som någon överraskning precis, men så trist! Vet i nuläget inte hur det ser ut för Rickards del, 65 totalt som varslas denna tredje omgång och om han tillhör den skaran visar sig. Han har varit fast anställd i 11år, men det är inte ett säkert kort då så många redan fallit bort.
Måste se ljust och positivt på det hela även fast det inte är det lättaste. "Allt ordnar sig till sist" som det så fint heter.

Dagen har fortsatt bra i varjefall. Lagom till jag kommit hem och packat upp lite snabbt gästade grannarna nere från gatan oss på fika. De har två tjejer, den ena 4år och minstingen tre måander äldre än Travis. Så här hemma har det lekts. Kul!

Kalmar tur och retur

Nu sitter jag här i en av våra sköna skinnfåtöljer framför braskaminen och bara andas ut efter en lång dag.
Vi på lärarprogrammet har dragit igång termin två idag och varit på våran inriktningsstart på Högskolan i Kalmar idag. Det innebar förstås en tidig morgon, där sömnen dessförinnan varit dålig. Men trots låg sömnkvot så har dagen gått fort och det har varit bra information och det ser i nuläge ut som att vi har mycket matte framför oss och inlärning som verkligen ska ges ut för livet. Känns på topp rätt och slätt!
Halkan var påtaglig ju närmre Vimmerby vi kom, lite styr och låg hastighet fixade det. Är så knivigt när det fryser på efter blötan. Hoppas på mildare väder imorgon.

För Travis del har det gått lika bra idag på dagis, han blev lämnad i 45minuter av Rickard och det var inte några protester alls. Blev ju såklart glad av att se sin pappa när han kom, och samtidigt finna sig tillrätta och känna sig trygg. Det kan ju inte bli så mycket bättre. Vi får hoppas att det fortsätter i samma stil.

Tips om träning

Måste börja med att tipsa om friskis utbud i både Södra Vi och i Vimmerby. Igår startade jag nämligen som värd igen efter ett uppehåll över graviditeten och mammaleidgheten. Det känns i kroppen idag och jag insåg hur mycket jag saknat träningen under passet igår, och efteråt känns det så himla bra i kroppen! Så glöm inte Medelpasset på söndagar kl.19.00 i Södra Vi idrottshall. För övriga pass gå in på friskis hemsida. Kanonbra priser på medlem- och terminskort och pass anpassade efter ens behov. Kan inte bli bättre eller hur?!


Idag har inskolningen fortsatt och Travis verkar känna sig bättre till mods och barnen gillas av honom. Imorgon är det dags att lämna honom en kort stund, det är Rickard som fixar det nu under tisdag-torsdag då jag är i skolan. Så på fredag är jag med och lämnar över lunchen. Tänk vad tiden går, på måndag är det hans första "riktiga" dag på dagis..

Dagen har fortsatt med storhandling och därefter kom föräldrargruppen samt Emelie och Hugo på besök. Fika och lek för barnen. Det är kalas det! Dock avspeglar sig det nya med dagis och alla intryck på Travis så han fick sova en extra stund under tiden de var här. Han blir extra mammig och pappig nu och det är mer är förståligt då det är mycket nytt som introduceras och ska bearbetas.

ny pärla

Helgen kommer som alltid lika fort som den byter av till vardag igen. Och väl är väl det, för lite variation mår kroppen och knoppen alltid bra utav.

Tentan som stod på schemat för oss lärarstudenter termin 1 i fredags var inte som förväntat, frågorna var inte rättvist ställda då det var i kryssform(som jag trott skulle bli enklare, men icke) och mycket av det som frågades efter hade inte tagits upp på föreläsningarna och vändes förstås till lärarnas fördel.(Detta var samtligas reaktioner i klassen). 
Lite trist, men utvärderingen som följer nu efter kursslut kommer att få ta del av våra tankar kring upplägg m.m. Ett bra sätt att bolla och generar förhoppningsvis till att kommande stundenter får en bättre verison av det hela.
Men nu sitter jag ju trots allt här med en erfarenhet rikare och det känns som kunskapen kring den hållbara utvecklingen som vi tenterade har satt sig riktigt bra och det är syftet med det hela. Nu är det inriktningen som väntar och mina förväntningar är höga. Tror det kommer att bli en mycket lärorik termin men bra inslag!

Nog om studier, fredagen fortsatte i trevligt sällskap då vi i klassen möttes upp hos Jessica för att äta Exotisk bricka och sedan avrunda med god tårta till kaffet.
En tur hem och gos med mina killar innan kvällen föll in och det vankades tacos och Let´s dance hos Elin och Daniel,

Lördag: sovmorgon och sedan en tur till Jönköping där jag köpte en bärbar dator på MediaMarkt. Ett riktrigt klipp för 5490:- med mycket dator för pengarna och jag är himlans nöjd! Sitetr nu här med min packard bell som strax ska få vila då John blund väntar runt knuten.

Inskolningen tuffar på

Inskolningen rullar på i toppen bra takt, det märks på Travis att han känner sig mer trygg dag för dag. Personalen är kanon och Travis inskolningsfröken gillas av honom, det syns. Exempelvis idag då vi skulle hem så ville han vara i Karins famn när han fått på sig alla sina kläder och sedan vinkade han hejdå till mig och Rickard. Det är ett gott tecken om något. Så go han är!

Dock märks det att alla nya synuttryck avspeglar sig senare på sömnen. Han somnar på två röda när vi kommer hem och sover sedan i en och en halv timme. Han har sedan länge nöjt sig med en sovstund per dag men nu ser det ut att gå åt två tillfällen. Han är totalt färdig på eftermiddagen redan runt halv fyra. Som igår när vi besökte Carro, Daniel och Milo i Frödinge var han inte sig själv på hela eftermiddagen, han verkade inte veta riktigt vad han skulle ta sig för, jag förstod att han var trött och han somnade redan när vi backade ut från uppfarten då vi skulle hemåt.
Så imorgon ska vi försöka få in ett till sovtillfälle och se hur det resulterar i nattningen till kvällen sen, tyckte det skulle vara en bra dag att testa då faktiskt helgen börjar och då kan vi testa utan att det kommer påverka våran sömn om han nu möjligen är uppe längre än vanligt.

Blev visst ett långt inlägg.

Summan av kardemumman är i varje fall att Travis funkar fint på dagis och att vi känner oss trygga i att snart lämna honom där, och självklart tar vi dag för dag och ser hur utvecklingen och runtiner kommer. Det får han sin gång, det är ju en stor omställning att börja förskolan.

Inskolning dag ett

Nu är inskolningen igång, vi var tillsammans med Travis på förskolan mellan 8.45.9.45 idag. Han iaktog en liten stund när vi kom dit, och sedan var han igång. Utforska och bekanta sig med miljön är det som gäller för lilleman och han verkar trivas fint. Känns toppen bra för mig och Rickard med, vilket är skönt.

Eftermiddagen bjuder på lite ärenden som ska ordnas inne i Vimmerby och sedan blir det en pluggkväll för min del efter att Travis somnat för natten. Rickard ska nämligen på övning med brandkåren.
Pluggande är det som gäller i övrigt denna vecka efter inskolning förstås, för på fredag är det tenta på delkursen som hägrar och då gäller det att avra förberedd. Men som alltid funkar det bäst för mig att läsa lite omvartannat, en stund intensivt för att sedan pausa och göra något annat en stund och sedan fortsätta i samma takt.

lördag och söndag

Helgen har gått i ett och bra har den varit. I lördags kväll var jag som bekant hos Emilie på tjejkväll, det var riktigt lyckat och en stor eloge till henne och Malin som drog ihop alla oss tjejer till att ha en kul och uppskattad lördag!
Söndagen började med en tacksam sovmorgon då mina killar var uppe och busade och jag fick sova ut, var piggare än någonsin när jag vaknade och söndagen fortlöpte i vanlig ordning innan det var dags för Friskis&Svettis upptakt i Vimmerby för oss värdinnor och alla ledare. Matnyttig information, kläder, väska och medlemskort nu i mina ägo och på söndag är det dags för mig att vara behjälplig som värdinna på medelpasset här i Södra Vi. Så kom vettja, klockan 19.00 drar det passet igång!

Gästade Tupperwarepartyt hos Lousie efter mötet och inhadlade bra och ha plast. Skulle kunna handla massor, men man får ta det lite då och då. För fler tillfällen dyker nog upp!

Snart ska jag in till stan för att åka vidare med mina studiekamrater till Oskarshamn för att tillbringa dagen i Nova Högsolecentrum där vi ska ha ett seminarium på en kurslitteratur där en mängd uppgifter är fixade till.
Så det är bäst att ta sig i kragen och göra ett sista ryck innan avfärd.

 

Kvalitet

Idag tog älsklingen sovmorgon så jag varit uppe och lekt med våran goa grabb hela morgonen. Det lyser bus och mys i hans ögon hela tiden och han går mer och mer nu med.
En kvalitetsfrukost har ju hunnits med såklart, är så skönt att sitta med honom i godan ro och veta att jag inte ska iväg någonstans på en stund. Det kan saknas från föräldrarledigheten men uppskattas nog mer när det blir som idag :-)

Ikväll ska jag och syster och en hel massa andra tjejer hem till Emilie för en tjekväll. Det ska bli ljusvisning, ätas exotisk bricka och sedan singstar på det. Det ses fram emot och jag tror det blir lyckat!

Let´s Dance

Har kunnat pusta ut nu ikväll efter att framtidseminariet är kirrat och det gick bra, vilket resulterade med ännu ett godkänt i bagaget. Har just avnjutit smarrig fredagsmiddag tillsammans med mina killar och syster Maria. Travis har somnat för natten och strax jag fixa lite inför en skön tv-kväll framför Let´s Dance.
Har även behövt att beställa ännu en hop av kurslitteratur nu ikväll till kommande inriktning, vi fick information idag om att delkurs ett och två ska läsas omlott och samtidigt. Mycket märkligt men vi får hoppas att det inte nystas ihop utan att man kan hålla isär och ta till sig nytt lärande på bästa sätt.

Ha en riktigt skön fredag nu allesammans, det ska jag sannerligen ha

styleroom

Sitter och kikar på styleroom.se. En inredningssida där man visar upp sin interiörer samt exteriörer. Jag drunknar verkligen i fin design och god smak. Det är verkligen många som har ett gott öga och en god hand för det här med hur saker och ting framhävs och blir ett på bästa sätt. Ett bra sätt att drömma sig bort till hur jag vill få till det här hemma.

Efter lunch ska vi till Emelie och Hugo, ska bli spännande att se hur det bor. Har inte varit i deras nya lägenhet ännu.

Nej, bäst att förbereda lunchen nu. Travis sover sin middagslur nu, så då kan jag fixa så han får ett stadigt mål när han vaknar.

Lite bilder från julen 2008

Julfirande hos min farmor och farfar 21/12-08

      

Julaftonsmorgon

         

Julfirande i Skäfshult under förmiddagen på julafton

       

Julfirande i Målilla under eftermiddagen på julafton

         
   

Mittwoch

Idag har jag spenderat förmiddagen i skolan och vi har finslipat på vår redovisning. Det ser ut att bli bra och vi håller såklart tummarna för ett godkänt så vi kan lägga fokus på de två avslutande delarna på delkursen och sedan ta nya friska tag och börja på våran inriktning: Naturvetenskap och matematik för barn.
Min syster Johanna har varit här och backat upp Rickard utifall brandkåren anropar.
Så i eftermiddag när jag skjutsade hem henne igen till Målilla passade jag på att storhandla på Willys i Hultsfred, jisses vilken skillnad i pris det blir mot våran vanliga handling på Ica. Visst vet jag att det är billigt där och jag har handlat där många gånger förr då jag bodde mer däromkring. Men nu påmindes jag igen och börjar fundera om det inte är värt att börja handla där istället när vi ändå har vägarna förbi då vi besöker mina föräldrar stundtals. Det är ju inte för inte Willys har sin affärsidé: Sveriges billigaste matkasse.
Som alltid är det mys att komma hem till syskonen och mina föräldrar. Nu var även Maria och Nova där och det gillas.

Travis går allt mer

Sedan Travis tog sitt första steg strax innan födelsedagen i början på december har det blivit två steg hit och två steg dit på sin höjd. Han är så försiktig vår lilleman och gillar att ta det säkra före det osäkra. Såklart får allt komma i sin takt, är ju bra att inte hasta iväg något utan att han får känna sig säker på sin sak i olika situtioner.
Sedan juldagen (då fick han för övrigt sin åttonde tand, har glömt att nämna det) har det ökats på till att bli fem steg stundtals och sedan ner på backen igen. Men på något sätt verkade allt lossna igår kväll precis innan sängdags, då plötsligt började han traska mer än vanligt och när han trillade ner så var det bara att ställa sig upp igen och gå vidare. Så idag har här gåtts mer än någon annan dag. Är så härligt att få vara med och upplevas.
Eftersom han skolas in på förskolan i nästa vecka har jag hela tiden tänkt att hans träning till att börja gå inte kommer att få ses av oss utan istället av personalen och de övriga barnen på dagis. Men nu är jag så glad över att ha fått vara med om hans begynnelse till gåendet. Är ju trots allt två veckors inskolning och då hinns mkt med att ses här hemma då han inte är hela dagar såhär i början, sedan kommer han förhoppningsvis inte behöva gå hela dagar alla veckor. (allt beroende på hur mitt schema läggs, vet inte i nuläget)

Studier

Här är det fullt upp, var i skolan igår och träffade studiegruppen för att förbereda inför fredagens framtidsseminarium. Jag har jobbat på min del tilll det hela idag också, mellan städningen. Nästa vecka är det ännu ett seminarium på måndag och då i Oskarshamn, sedan tenta på hela delkursen på fredagen. Samtidigt ska Travis inskolning på dagis börja på tisdag. Med andra ord är det fullspäckat schema. Men jag har förhoppningar om allt hinns med och blir toppen. Måste gå in med en positiv inställning! 
 Rickard är pappaledig under inskolningen så det löser sig fint. Jag vill ju självklart också vara delaktig och kommer så vara. Denna vecka är han också hemma, men med brandjouren i bagage. Därför blir det lite pusslande med barnvakt, eller sällskap för deras del. Rickard kan ju förstås vara hemma med Travis men inte ensam.


Nej, bäst att åter ta tag i städningen. Ikväll kommer Micke och Mia på besök och innan dess ska julen ha raskats ut. Är bara gardinerna och lillgranen kvar, resten av pynt och lampor tog jag igår kväll.

Klädkammare

Jag har sedan länge filat på en idé om vart jag vill förvara mina kläder. Har haft dem i garderoben som är belägen i Travis rum och det blir ju lite bök och stök ibland då jag inte vill gå in när han sover middag, somnat för natten osv för att hämta mina kläder. Plus att det endast avr en tillfällig lösning, då det helt enkelt stod en garderob där då vi flyttade in och inte i vårt sovrum. Men nu så har jag börjat kampera i vår stor klädkammare som ligger brevid tvättstugan. Så en walk-in-closet har jag fått. Det blev verkligen toppen! Nu har jag skohylla, en stor figurspegel och en massa utrymme som går åt. Har även plats för pågående skollitteratur m.m. Innan hade vi en himla massa bröte som bara stod och samlade damm där inne, sådant man tror att inom den närmaste tiden kommer vi få användning av detta. Men varken igår, idag eller jo rimligtvis imorgon. Men då fick det snällt vika plats för att nu vistas på vinden istället. Pefekt!
Ska inhandla tyg och en vajer för att sätta för hyllplanen så att det blir mer "städat" och bättre intryck för ögat med.
Inte märks det väl att jag är nöjd?! ;-)
Nu fick även Travis mer utrymme för sina leksaker som inte används än på en stund, samt hans alla filtar och sänglakan fick flytta in hans "nya" garderob.

Träning

När ett nytt år kommer på intåg börjar allt som oftast grubblerier om nyårslöften från mångas håll.
Jag har rätt och slätt bestämt mig för sundare matvanor och ta tag i träningen. Två löften som många gånger kommer över en och man bestämmer sig för att förändra sina vanor till det hälsosammare slaget.
Så på annadagen var jag inhandldes en pilatesboll, träningshantlar med gummiband och nya puma träningsbyxor.
Så idag har jag äntligen tagit tag i tränandet. Det finns inga ursäkter längre, Rickard har ett styrketräningsrum här på övervåningen med alla dess vikter sedan länge, jag har även dammat av mina hantlar som jag fick i julklapp förra året.
Bra är också att ha egen PT till hands, Rickard är ju en hejare på träning så jag frågar och han demonstrerar.
Nu ska jag bygga musklerna som jag en gång hade!

Önska mig lycka till!

RSS 2.0