Fredag igen

Så var det fredag igen, där helgen tar vid efter vardagarna som som vanligt sprungit förbi.

I onsdags kväll var jag, mamma, Johanna och Travis i Kalmar för att delta i Drottning Margareta loppet som går av stapeln en gång om året från Kalmarsundsparken till stadsparken á´5km.
Min mormor deltog för 13:e året i rad och tyckte att vi skulle komma. Såklart att vi gjorde det. Toppen bra väder, humöret på topp och en härlig folkfest där endast tjejer får delta. (Ungefär som vårruset som jag och Sanna annars brukar fixa i Växjö.)

På onsdagsförmiddagen var vi på babysång och sedan gjorde vi stan med mammagruppen.
Igår var vi hemma jag och Travis, kom hem sent på onsdagen för att sedan vakna med migrän på morgonen. Försvann skata men säkert under dagen så vi var inne i stan på en promenix och handlade mat medans älsklingen tränade.

Helgens projekt blir att fixa i trädgården, med blommor osv.

Mammaträff

Idag har jag och Travis varit i Frödinge hos Carro och Milo på mammaträff. Strosat runt i den härliga solen och fikat, så skön dag!

Förmiddagen var ganska så lugn, vi följde med älsklingen till stan då han skulle till tandläkaren. Blev smidigast så då jag behövde bilen under eftermiddagen. Är nog dags för mig att beställa en tid med, de brukar ju kalla en men jag har inte hört ngt på länge.. får ta tag i det. Surt att det ska vara så dyrt bara.

Helgen är förbi

Det har blivit dåligt med bloggande på den senaste tiden, men tiden räcker helt enkelt inte till. Den gångna veckan och helgen har bjudit på blandad kompott och full rulle hela tiden. Det är toppen det!

Idag blir det att vara på hemmplan, fixa med hushållssysslor som kommit lite i skymundan och bara vara.
Skönt att pyssla hemma och gosa med Travis, som för tillfället sover förmiddag.

Har kirrat räkningarna nu då föräldrarpenningen ramlade in idag, bra bra.


I lördags gästades vi av ett par vänner här för att heja Sverige till seger i ESC, gick sådär med det hejandet med tanke på placering.
Sandra hade som tradition i sin familj att satsa på vilket land man trodde skulle ta hem segern, sagt och gjort så gjorde vi det. Alla la en tjuga var och valde ett land. Älsklingen tog Grekland utan att ha sett ett enda bidrag, inte illa trott. (de kom ju 3:a) Jag kammade hem potten då jag la mina pengar på Ryssland. Gött!

Fullt ös..

..medvetslös, näedå. Inte så allvarligt.

Rubriken syftar till att veckan har varit fullspäckad med aktiviteter. Allt från turer till Kalmar, sedan Linköping, Målilla back and forwards och babysång och lite fika i stan på det.


Helgen är lika fullspäckad. Ikväll blir det att gästa Klingan och Martina,
imorgon ska jag och lilleman med min familj (Rickard har ju jouren) på konfirmation för min kusin Emma utanför Kalmar. 
Till kvällen blir det att vi gästas av våra vänner här hemma framför ESC, heja Sverige!
Söndag ska jag träffa Sanna och Martina och dessutom ska vi på söndagsmiddag hos Älsklingens mormor. Kul med mkt planer, men skönt att kunna vava ner emellanåt också. 
Så på måndag tror jag det blir en välförtjänt slappdag för mig och lilleman.

 
(Travis vill gå i sin pappas fotspår :-) ,här ses han som en liten allvarlig brandman)

Kalmar

Igår var jag och Travis med min mamma, bror och en av mina systrar i Kalmar. Jag, Elin och Travis strosade runt på jakt efter Elins avslutningsklänning. Om tre veckor slutar hon nämligen nionde klass. Hon hittade en till sist men får se om det blir den, var nämligen fel på blixtlåset. Så deras sömmerska skulle fixa den. (var den sista i hennes strl.)

Travis framor hade födelsedag igår så efter åkt bil långt mellanlandade vi i Skäfshult för att överräcka en present. Fick smaskig glasstårta innan det var dags att bege sig hem till Rickard (som har brandjouren denna vecka.)
Gröt till lilleman och sedan natta honom.

Strax ska vi till Sanna och Melvin för veckans mammaträff där också Carro och Milo gästar. Trevligt!

Sunday

Så var det "the end of the week". Som alltid undrar man vart tiden tar vägen. Veckan har sprungit iväg.

Igår var jag och Travis hos mina svärföräldrar på eftermiddagen/kvällen. Rickard var hosen jobbarkompis med ett gäng och hade pokerkväll. Han spelade tydligen toppen bra så han kom hem med extra klirr i kassan. Duktigt älskling!

Dagen idag blir nog lugn.. bara vara och ta det lugnt. Skönt!

Bästa vännen!

Sanna är numera på hemmaplan i Järnforsen efter att ha tillbringat ett år som aupair på Long Island, NY, USA. Pratade just med henne och jag och Travis ska dit nu vid klockan ett. Ska bli så kul att återse min käraste väninna!



(Travis och Sanna i julas då hon var hemma på visit för jul-och nyårsfirandet)

Jobbat

Så igår jobbade jag på dagis. Det kändes mycket märkligt när jag skulle gå ifrån här hemma. Hämtade min syster Elin vid tåget i Vimmerby på morgonkvisten, gav Travis gröt och sedan predikade jag nog länge (för länge) och väl om hans rutiner och att hon fick ringa när som om det skulle köra ihop sig. Hon log bara och sa att det skulle hon fixa och visst gjorde hon det. Nojig mamma har man blivit, men det är så det ska vara ;-)
Han sov så sött innan jag gick.
Var hemma på ratsen efter lunch och hittade en toppen glad Travis med sina leksaker. Kändes så skönt att se att allt var tipp topp, gav honom mat och sedan sövde honom innan jag gick och jobbade det sista.

Dagen fungerade kanon. Kul att träffa alla barnen iegn, de frågade så dant efter Travis. Lovade att komma och visa upp honom ngn dag. Jobbade mellan 9-16.30.
Skönt att kunna få längta så efter sin lilla skatt!



Har varit på småbarnsång här i Södra Vi nu på förmiddagen
. Sista gången för denna termin. Travis stormtrvs med sång och lek. Somnade nästan i min famn när vi skulle gå till bilen, så trött blev han av alla intryck.

Snart bvc: vaccination och föräldrargrupp.

Mkt gjort

Idag har det hunnits med mkt.
Har tvättat för fulla muggar, fixat i köket och dammsugit huset. Plockat med lillemans kläder som är för små och passat upp på mina killar som jag gillar mest! :-)

Till lunch testade jag förresten ett nytt recept på pannkakor: med fiberhavregryn i. Blev gott och mkt mättande vill jag lova.
 


Nu i eftermiddag ringer de från dagis och behöver en vikarie.
Jag?! hmm.. jovisst.. Min syster Elin skulle ändå komma till mig imorgon och vara här hela dagen. De har operation dagsverke i skolan så det var tänkt att hon skulle putsa min fönster och feja lite här hemma. Men istället blir det barnpassning. :-) Inte henne emot. Dagis ligger gatan uppanför oss så det tar 1min att gå dit. Han äter ju fler mål per dag nu men ammas med. Så det blir att jag får springa ner på rasten.

Kommer nog fungera bra. men oj vad konstigt det kommer att kännas. Kommer sakna min plutt ju! Jag fick lite flextid.. blir ju bara ett par timmar. personalen förstår ju såklart. Ska bli kul att se kottarna på dagis. Småbarnsavdelningen blir det, där även Travis farmor arbetar. :-)  och där han sedan kommer att spendera sin tid då jag går av min mammaledighet i slutet av året.



(Elin och Travis första dagen hemma efter bb-vistelsen)


hmm..långt inlägg. Håll tummarna för att dagen kommer bli bra. Har suttit och skrivit ett "schema" för Travis mat och sovtider. hur vardagen brukar se ut. Elin fixar det kanon!

Sjuklingar

Idag har jag haft två sjuklingar här hemma. Älsklingen fick stanna hemma från jobbet pga en rejäl förkylning. Stackarn, har knappt sovit en blund och är nästan aldrig sjuk. Är nog första gången han är hemma från jobbet under den tid vi varit tillsammans. Lilleman är fortfarande täppt i näsan och idag har han varit gnällig. Hör inte till vanligheterna, får alltid höra att han är så lugn och glad jämt. Och det stämmer verkligen. Så idag pysslar jag om mina killar.

Lkpg och kubb

Igår hade vi det bara gött hos Lasse och Sandra. Vi satt ute och grillade och njöt av vårbrisen och solen. Sedan blev det till att ta fram kubbet och alla var taggade. Tjejerna mot killarna. Många skratt. Travis satt bänkad i sin vagn och sov lite om vartannat. Sedan blev det paj inne i lägenheten. mumma!

Idag gick vi upp tidigt. Tog en tripp till lkpg och kikade runt lite på Ikea och ikano. Blev lite sänglampor, skålar och annat bra o ha. Har bestämt oss för nästkommande bilbarnstol.. men väntar lite. Han kan ju sitta i den han har och sedan dyker det upp bra erbjudande titt som tätt.
Har spenderat resterande delen av eftermiddagen hos svärföräldrarna. Käkat lasange på altanen och badat lilleman. Han hade det hur skoj som helst i deras fina stora duschkabin som går att fylla en bra bit med vatten, så vips är det plaskande badkar för Travis!

Glass och en film sen ikväll. Snart ny vecka.. dagarna springer iväg.

Målilla

Igår efter älsklingen slutat jobba åkte vi till Målilla för grillning hos min familj. Trevlans det minsann! Blev fläskfilé och mathusets kanongoda potatissallad. Kan jag varmt rekommendera.

Rickard är ute och klipper gräset, och jag får snällt hålla mig inne. (allergin) Ska ut i landen sedan när gräset lagt sig och lilleman vaknat.

Ikväll blir det grillning hos Sandra och Lasse. Kan det bli mkt bättre?!



Glad pingst allesammans och njut av solen!

5 månader

Travis blir 5 månader idag. Vart tar tiden vägen?!

Vår underbara lille krabat, älskar dig massor!

På bilden nedan är han endast 5timmar..

"Sommar sommar sommar..

..och dans i folkets park".. lalalala

Det tål att sägas igen: vilket härligt väder!  Blir sådär glad i kroppen när solen kikar fram tidigt på morgonkvisten.

Idag var tanken att jag och lilleman skulle ta en promenad med Emelie och Hugo. Men de har tyvärr blivit förkylda. Håller tummarna för att det piggnar till snart. Så det blev att stuva om planerna,

Travis och jag tog vagnen och satte kurs mot församlingshemmet på förmiddagen. (De har småbarnsträff på torsdagar. Har tänkt att gå så många gånger men det har alltid krockat med ngt annat på torsdags förmiddagarna. Men så idag tog vi oss äntligen dit.)
 Trevligt! De sjöngs och lekte. Travis satt mest på lekmattan och studerade de andra och käkade på en bitring. Var nöjd och glad, han blir på sprudlande toppen humör när det sjungs med. Likaså igår då vi var på babycafét i stan.

Efteråt tog vi en långpromenad med de andra mammorna. Njuter till fullo av värmen. Insåg när jag kom in igen att det är dags att fylla på förrådet med solkräm.. den biter på min bleka hud.


Givande dag

Igår var jag i fixartagen. Städade huset och dess vårer med allt vad det innebär.. linneskåp, köksskåp, skafferier, badrum m.m. Kände mig riktigt duktig! När jag väl kommit igång är det svårt att stoppa mig. :-)

Mammaträff här hemma snart. Alltid lika trevligt. Idag är det soligt med så det blir skönt med en promenad.


Avslutar inlägget med en bild på en glad liten filur :-)

image12

Söndag och soligt

Sitter här framför datorn och kikar igenom mina favoritbloggar. Inser att jag är lite dåig på uppdatering och bestämmer mig därmed att printa ner ett par rader. Älsklingen är ute i solen och klipper gräset.. det luktar så ljuvligt med nyklippt gräs. Trist nog så tål jag det inte, det täpper till i både näsa och hals. Lite otäckt ibland.

Lilleman sussar i sin säng. Sedan blir det nog att vara ute när han vaknar från förmiddagsluren. Min familj kommer senare. Ska kirra ihop våfflor då. Blev inga sist, mamma hade bakat rabarberpaj då som hon hade med. mums!

Grillat

Igår kväll hade vi lite vänner på besök. Klinga & Martina, Niklas & Maria och Elin & Daniel. Vi fixade grillat. Det blev riktigt smakskigt. Vädret bjöd inte dirket på solsken så det blev att sitta inne och käka. Lika bra var det!

Kikade lite på film och sedan blev det sällskapspelet: "Med andra ord" Hur kul som helst!

Innan gästerna kom ägnades dagen åt bl.a. trädgårdsarbete och städning inne i huset. Det var en givande dag då älsklingen var hemma. Lilleman var dock inte piggelin. Hade 38 i feber så han sov mest och myste i våra knän. Vår ögonsten! Misstänker att det kan ha samband med tänder på g. Får se hur det artar sig. Han var piggelin igår kväll iaf. Ville vara med oss och spela :-)

Mamma, mina tre systrar och systerdotter Nova kommer om ett par timmar. Funderar på om jag skulle fixa våfflor tills dess.. vore gott! Pappa och brorsan följer inte med så de skulle köpa en gräsklippare.
RSS 2.0