Sol, vind och vatten

Lördagen spenderades mycket riktigt på Öland. Vi badade i Kalmar sund och solade på stranden. Käkade pastasallad och hade det gött! Tog en sväng in på Köpstaden innan hemdags och så lite middag innan vi begav oss hemöver igen. Annars blir det lata dagar i solen och så har jag hjälpt Rickards pappa med tapetseringen av deras kök. Blir kanonfint!

Mammaträff här hemma igår. Fika i skuggan på altanen. Skönt!
Kvällarna spenderas med att läsa böcker, är riktigt avkopplande och bokälskare som man är så är det alla tiders. Skönt med att hålla sig a´jour med läsandet då det ska fortsättas med studier till jul då mammaledigheten tar slut.

Imorgon brassar vi äntligen iväg mot Västkusten. Stopp på Ge-kås och sedan bara ha det bra med campinglivet!

Stjärnevik och grillat

I onsdagskväll blev det att grilla hos Elin och Daniel. Daniels gymnasiepolare var hemma från Örebro med sin fru och deras son Aston 14månader. Aston och Travis var jättenyfikna på varann och lekte. När smågrababrna somnat käkade vi pommes, hamburgare, sallad och smarrig efterrätt. Pokerbrickorna kom fram sen och vi spelade fram till elva, sedan var det dags att bege sig hemåt efter en trevlig kväll i gott sällskap.

Igår träffades vi igen och begav oss till Stjärneviksbadet och lapade sol, badade och hade en mysig förmiddag vid sjön. Travis fick bada och tyckte det var kanonkul. Plaskade och stimmade i vattnet. Efter hans första dopp ute sussade han gott i sin vagn i 2½timme. Värmen tar verkligen ut sin rätt!
Vi käkade sedan grillat vildsvin, tsatziki, sallad och klyftpotatis hos Elin och Daniel.



Får se vad fredagen har att erbjuda. Storhandling står i varje fall på schemat. Imorgon blir det troligtvis en tripp till Öland för att hälsa på min familj i stugan de hyr under helgen. Ett dopp blir det nog att räkna med. :-)

Härlig vecka!

Lapa sol är man duktig på dessa dagar, aktiviteterna avlöser varann. Helt enkelt fullt upp med en massa trevligheter då vädret och humöret är på topp när Älsklingen har semester!

I måndags inhandlade vi ett nytt vrålåk till sonen. Han fick en Crescent Logic från motorsport. Vi tog en premiärtur till Krönsborg här i Södra Vi. Jag packade picnickkorgen full och sedan satte vi fart i skog och mark. Rickard och hans lillebror Didrik tog sina cyklar. Vagnen var suverän i terrängen. Det är en joggingvagn, som är lätt och smidig med fullt liggläge. Har länge funderat på en Emmaljunga scooter men vi satsade på denna ist. Kanonpris fick vi med. Hoppas den visar sig vara så bra som den hittills varit. Nöjda är vi iaf och Lilleman trivs som fisken i vattnet och det är ju huvudsaken.

          
        
Bild1:Supernöjd! 
Bild2: Matdags!      
Bild3: Vill ha!          
Bild4:  Söt!                           
Bild5: Redo!



I Tisdags blev det en tripp till Målilla där vi käkade god lunch och smarrig efterrätt. Det blev lite promenader med mamma, systrar och systerdotter medans pappa, bror och Rickard var i garaget och fixade med lite bilar.

       
      
Bild1: Gungeligung.                      
Bild2: Kusinerna.                    
Bild3: Mata med hallon.           
Bild4: Provsitta stol.        
Bild5: Ny leksak?


Lasse och Sandra kom hit sen på kvällen. Vi kikade på Allsången, Morden i Midsommer och fikade. Pratade en massa och hade det jättetrevligt. Måste göras om snart. På minigolfbanan nästa gång kanske? ;-)

Bio

Igår kväll var jag, Elin och Martina på bio i Vimmerby. Vi såg Mamma Mia! Den var kanonbra, kan varmt rekommendera den till alla er som gillar romantik och Abbas gamla klassiker.
Skönt att komma iväg lite för en kväll med, det behöver man ibland. Även om det bara är en stund och inte så långt bort. Så mysigt sen att smyga sig in till Travis och se när han sussar så gott.

Regnskurar i ett

Vilket söndagsväder med regn och rusk. Men det gör inte så mkt. Imorse när jag vaknade kände jag mig inte piggelin i kroppen, var täppt och öm. Så efter frukost kände jag att det var sängen som väntade. Sov fram till tolv och vaknade som en helt ny människa. Sömn är oftast den bästa medicinen för kroppen. Nu har jag flängt runt här hemma och diskat, hunnit tvätta två maskiner och pyssla med lite annat. I eftermiddag kommer Elin, Daniel och Issis hit.

I fredags gästades vi av min familj till lunch, jag fixade lasange till alla och Drömkåken tittades på tv:n. Var en sväng i Vimmerby sedan för att kika på barnvagnar. Är så kluven om vilken vi ska köpa till Travis. Det står mellan Emmaljunga Scooter, Crecent Compact och Crecents trehjuling. Imorgon ska Rickard med in och titta. (han har ju jouren denna vecka så han kunde inte följa med i fredags)

Till kvällen kom Sanna&Magnus med sin Melvin och Carro&Daniel med sin Milo. Vi grillade och satt ute på altanen och hade en skön och trevlig kväll. Kul att traffas alla i föräldrargruppen! Får göras fler gånger med våra sambos med.



Cutie!

Vakennatt

Inatt bestämde sig Travis för att öpnna sina blå ögon redan klockan tre. Jag och Rickard tyckte det var mindre kul, han somnade till sist vid halv fem och sov till halv åtta. Eftersom han sover så bra annars så är man ju inte van vid nattvak nuförtiden. Vi har helt enkelt blivit bortskämda! :-) Då tänker man tillbaka på bara ett par månader sedan då det var matdags titt som tätt under natten. Tänk vilka resurser kroppen har!

Dagen idag har varit lugn och skön, lite hemmafix. Varit en sväng i Skäfshult och fixat bredband och sedan storhandlat på Kvantum. Funderar på om jag ska baka lite muffins.. alltid bra att fylla frysen med.

Blöjfri och klippt häck

Ja i lördags morse låg Travis på magen och filurade när jag kom in till honom, han hade också tagit av sig blöjan och det var en pöl i sängen. Vilken busig krabat! Så nu blir det helundering på, han älskar att dra i flärparna på blöjan och då far den ju av till sist.. under dagen fixade jag att klippa häcken vid staketet. Det var en hel del att få bort, efter en stunds arbete blev den tipptopp fin. Kirrade den in i det sista under åsk och regnskur, Grillning hos Valle, Emelie och Albin med ett gäng blev det till kvällen. Mycket uppskattat!

Igår var vi i Pulistörm för att se när Didrik tränade crossåkning, det gick riktigt bra och Travis var som klistrad. Var svårt att få i honom mat när han tittade åt ett annat håll. Det är inte för intet han är döpt efter en famous crossåkare: Travis Pastrana.

Rickard har äntligen semster nu, visserligen börjar han den med en veckas brandjour. Men det är det ultimata då han får tre veckor fria sen. (han har bytt och trixat) Får se vart vi åker iväg nästa vecka, lutar mot västkusten med husvagn.. Spännande.


Travis i Johannas rum i Målilla

Utmanad

Har blivit utmanad av Emelie, så här antar jag utmaningen.


1. Vad gjorde du för tio år sedan?
Då var jag endast 11år gammal, det var sommarlovet innan femte klass. Jag och Veronica umgicks med våra "pojkvänner" Sonny och Henrik hemma i Målilla. Vi hängde mycket uppe vi Hesjön, sedan var vi uppe sent om kvällarna och tältade hos varandra.

2. Vilka fem saker finns på att göra listan idag?
-Tvätta,
-Städa,
-Handla.
-Busa/gosa med Travis och
-Ha fredagsmys med sambon framför en film

3. Godis jag gillar?
Äter inte godis alltför ofta, men är svag för choklad.

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär?
Oj, massor. Jag skulle göra mig och sambon skuldfria samt våra nära och kära. Sedan skulle jag ta med alla på en lång, välförtjänt och härlig semester. Ge pengar till cancerfonden samt Rädda barnen.

5. Städer som jag bott i?
I Vimmerby, hos Rickard under en sommar. Sedan blev det flytt till Södra Vi.

Jag utmanar Elinpelina, Age och Joohaannaa

Nytt åk

Bloggandet hamnar tyvärr lite på is när dagarna bjuder på fullspäckat schema. Igår var vi i Åtvidaberg för att titta på en bil, visade sig vara ett bottennapp. Istället hittade vi en i bra skick i Linköping. Kalle och Daniel var med mig och lilleman eftersom Rickard jobbade. (sista dagen för honom idag, sedan semester)  Så numera har vi en Volvo 940 som andrabil, ja så kan det vara...

Onsdagen spenderades hos farmor och farfar i Fågelfors, där det var våffelkalas. Min kusin Stina var även där med sina döttrar Agnes 5år och Ronja 2år. Så Travis fick gosa och busa med sina sysslingar under dagen.


Ronja, Travis och Agnes



Min farmor med Travis spelandes på ett piano, och Agnes hjälper till

Grillning

Igår var vi på mammaträff hemma hos Sanna och Melvin. Lika trevligt som alltid, så skönt att ha Carro och Sanna som man kan bolla tankar med om barnen. :-)
Efter besöket i Lidhult hann vi lagom packa upp och ta fram vagnen, sedan gick familjen Gustafsson/Andersson till Brunnsparken för korvgrillning med brandkåren. Det bjöds även på tipspromenad, vädret höll i sig bra. Så kul att se Malte som går med stadiga steg och Hugo som inte ser ut att vara långt ifrån gående han heller. Sicka duktiga grabbar! Tiden springer ju iväg som alla vet, så det dröjer nog inte länge förrän Travis är där han heller! Väntar på att krypningen ska ta sig först, han tränar för full rulle.
Maria och Kalle kom förresten förbi en sväng till parken också och följde med hem till oss och fikade lite.



I söndags eftermiddag var jag och Lilleman dessutom på våffelkalas hos Emma i Märlunda. Sanna var även där. Trevlig kväll med andra ord!

Bilder från djurparken

Travis kikar intresserat på ormarna



Nova inne hos getterna



Travis och jag bland getterna



En glad kille!



Kusinerna bus


Vill ta kameran!



Något skeptisk till bad



Nova och Maria



Johanna

Längesen sist

Här kommer en uppdatering på den gångna veckan:
I onsdags var vi i Källängen för babysång, vi var gänget från mammagruppen och så Sanja med sin Agnes. Solen sken och vi satt och myste i två timmar.

I torsdags var jag och Travis tillsammans med Maria, Nova och Johanna på Ölands djur- och nöjespark. En strålande dag där barnen trivdes kanonbra. Travis blev tokglad inne bland getterna och ville inte gå där ifrån. Han fick även bada i poolen, dock var det lite kallt trots värmen från solen så det blev inte så länge. Nova plaskade desto mer, samt åkte en rad attraktioner. Tog en sväng förbi Köpstaden innan hemdags.

I fredags pustade jag och Travis ut här hemma, bus- och tvätdag stod på schemat. Sedan blev det filmkväll med älsklingen. Igår var jag och Travis i Skäfshult, Rickard var hemma eftersom han har sin brandjoursvecka. Didrik följde sedan med hem till oss, käkade pizza och hade en avkopplande kväll. Travis stupade i säng eftersom han endast sovit vid ett tillfälle under dagen a´la 1,5timme. Mot annars tre sovlurar, så trött var han allt.

Soliga tisdag

Härligt härligt! Så gött med solsken, man blir så genomglad när vädret är fint.
Annars så sitter jag här efter ha käkat middag med sambon.. som nu befinner sig på övervåningen i sitt gym och styrketränar. Lilleman sover och det skulle jag också lätt kunna göra. Men efterom han har sovit en stund nu så är det stor chans att han vaknar när som så det får bli att lägga sig tidigare ikväll istället. Jag piggnar nog till snart.

Har haft besök idag av mammagruppen, blev äppel/kanelpaj, kaffe och prat. Trevligt!
Hunnit med att storstäda också på morgonkvisten, så nu är det tipptopp här hemma i stugan.


Slappar på golvet <3
RSS 2.0