Let´s vs. Så ska det låta

Fredagskväll här med helg i intåg.
Har suttit som bäst och blippat mellan Så ska det låta och Let´s dance nu. Med en kopp te och en sprakande varm brasa i bakgrunden, tillsammans med mina fina killar är denna kvällen gjord!
Började dagen i föreläsningsbänken och fortsatte hem för att räkna tal och fixa uppgifter inför måndag, då jag och Sanna styrde upp en fika på stan. Killarna fick busa på Epok och vi åt gott, pratade ikapp veckan och kikade runt i lite affärer. Så en del fynd fick följa med mig hem, tillsammans med en mycket uppskattat och trevlig eftermiddag! Blir en återträff redan imorgon då vi bestämde oss för att se Melodifestivalen ihop i Lidhult. Det blir grejt!

statistik, algebra och en liten bebis

Sitter här med x, y och en massa matematiska tal i huvudet. Det är mycket studier just nu så därför hinns inte allt runt omkring med i den utsträckning som jag önskat. Hoppas på att det lugnar ner sig lite nu tills nästa vecka, brukar vara rivstart i början på en ny kurs, eller i det här fallet två kurser. Hålla tummarna kan man alltid göra :)

Nu väntar fler mattetal och sedan kojsa innan det är på att igen med statistikredovsning under morgonkvisten följt av algebra.


Ett stort grattis till Rickards syssling Micke och hans Mia som fick en liten son natten till idag! Så kul!

Rivstartande måndag

Idag har vi haft delkursintroduktion under morgonen i skolan. Vi ska nu beta igenom algebra och statistik som två prarallella delmoment i samma delkurs, samtidigt som vi fortfarande läser den delkurs som vi startade med för fem veckor sedan. Det blir mycket att hålla isär, och då saker och ting har tendensen att gå igeonom varandra inom matematiken blir det extra klurigt. Så för bästa möjliga överblick så får en sak tas i taget och betas av innan nästa kan påbörjas. Tyvärr är det svårt att ligga steget före då, men så får det bli för att det inte ska trasslas in i en nysta. Vi har ju under fem veckors tid haft detta upplägg men då istället för algebra och statistik haft artimetik och geometri. Nu är det dcok mer konkreta saker och mer projekt att göra. Allt detta för att slippa två tentamen, nu ges en endast i algebra. Vilket jag inte tackar nej till!

Jag, Jenny och Linda har fixat ett geometriprojekt, ett aritmetikprojekt och en extra geoemtridel under eftermiddagen/tidiga kvällen. Vi lyckades bli klara tills klockan slog halv sex. Så skönt att vi kan bocka av dem på våran lista, ska bara scanna in en bild nu ikväll och korrekturläsa det en extra gång.
Med andra ord har det varit en långdag, men givande. Nu ska jag beta igenom kurslitteraturen som ska läsas in inför morgondagens två seminarium.


Först lite pausande tillsammans med sambon, och en skål glass. Mums!

Min helg

Har haft en toppen bra helg som innehållit fredagsmys framför Let´s dance och middag här hemma med Klingan och Martina. Vi hann även se filmen Bolt som jag varmt kan rekommendera!
Lördagen ägnades åt mys med Travis under förmiddagen och lite fixande med geometri och aritmetikprojekt för min del. Sedan bar det av till Målilla där jag och Maria lämnade av Travis och Nova där de fick tillbringa natten. (Rickard har ju jour denna vecka)
Vi for vidare tillbaka till Marias lägenhet där vi bjudit in Emilie som höll i en spa-visning för oss och ett gäng tjejkompisar. En mycket trevlig kväll blev det, med melodifestival, fotbad och intag av ett glas rött, kycklingsallad och lite snackss på det senare till en film. Tack tjejer för en trevlig kväll och tack till Emilie som höll i visningen så bra!

Idag åkte vi till Målilla för att hämta barnen och inta lunch där. Vidare hem och mys med mina killar innan det var dags för söndagens friskispass. Gött med träning. Fixade en yoghurtdrink här hemma efteråt. Har fått dille på det efter varje hagadalsbesök, och det är ju så smidigt att fixa själv. Uppfriskande och nyttigt!

Oh it´s friday!

Fredag idag, härligt!
Förmiddagen kunde börjat bättre. Skållade bägge händerna på mitt nykokta te. Jag hade många järn i elden och försökte vara duktig och göra flera saker samtidigt med en kopp i handen. Inte att rekommendera! Fortsatte med att ta in posten och fick saftiga räkningar, dels dubbelräkning från förskolan där både januari och februari var inräknat och dels en bensinräkning som heter duga.
Trots dessa incidenter så är jag på gott humör och lustigt nog bekommer mig inte så mycket. Lite rodnad om händerna efter hett vatten och pengar som snart lämnar kontot. Hade ändå någonstans räknat med dessa utgifter så det är med i budgeten. Det som ändå väger upp är det faktum att det är helg. En välbehövlig ledig dag från skolan och mys med Travis kan man inte få nog av!

Vi ska in till stan till syster som bjuder på lunch. Mamma och Johanna kommer även dit. Så vi ser fram emot en trevlig eftermiddag. Kanske en promenad på det i det härliga solskenet.

Done

Åhh, det är så gött att sitta och slappa nu ikväll framför brasan och en kopp te i handen.. Känna att jag gjort mitt bästa med tentamen. Satt 4timmar och 45minuter av tillåtna 5timmar. Så hjärncellerna har gnuggats fram och tillbaka, skrivkramp var ett faktum, men så skönt det var när jag var klar.
Vet visserligen inte om det är i hamn ännu, men jag har lagt grunderna till kunskaperna och om en omtenta skulle dyka upp så får jag se det som en chans att utvecklas och befästa kunskaperna mer. Ta det goda ur det onda helt enkelt.

Eftermiddagen har vi tillbringat en stund med plask och sim i hagadals trollgöl, i gott sällskap tillsammans med Sanna&Melvin och Sannas syster Ida med kameran i högsta hugg. Det är ett pass att vara med de små killarna i badet, men av det goda slaget såklart. Det är så kul att se att de trivs så bra och vill utforska precis allt. Ett och annat dyk blir det när de trippar så glatt i bassängen.

Lilleman somnade så gott nu ikväll och jag tror jag snart ska ansluta till john blunds värld.

Algoritmer

Morgondagens tenta tar upp min tid nu och har gjort denna vecka. Det ska bli så skönt när klockan slagit ett imorgon, då fem timmars tentaskrivande äntligen är förbi. Håller tummarna för att det går hela vägen till att bli godkänt. Det är en hel del att printa in, gymnasiematte med diverse regler,algoritmer, primtal, faktorsats m.m. Det är skönt att se att det finns där någonstans i bakhuvudet, behöver lite finslip och så är det så gött när poletten trillar ner och metoden är i hamn. Det är tjusningen med det hela, drivkraften helt enkelt.

Travis känns mer och mer sig själv nu, förkylningen är förhoppningsvis snart ett minne blott. Han är ett riktigt charmtroll lille herr Gustafsson. Vi var nämligen på Ica i stan och storhandlade i eftermiddag. Då smilade han upp sig så dant när vi hämtat en kundvagn och log sitt bredaste leende åt två äldre damer. Den ena av dem mötte så förtjust Travis uppsyn så att hon helt kom av sig och tappade bilnycklarna.

Gårdagen

Söndagen började med att mina killar kom och uppvaktade mig med frukost på sängen och paket. Travis högg genast in på min smörgås och var så nöjd med att mysa i mamma och pappas säng, tillsammans med mat. (vilket inte händer varje dag) Det gjorde hans morgon! Jag fick SATC-boxen och ett par adidas goretexskor av dem. Så jag var mer än nöjd!


Me&I party hos Carro i Frödinge följde efter det. Det var fina kläder som visades som helt föll mig i smaken. Så gärna fler visningar och inköp framöver. En fika på det och förlossningsprat med de andra mammorna. Det var jättetrevligt! 
Det fick bli denna tröja till Travis:

grävskopor

Eftermiddagen och kvällen avrundades tillsammans med Rickards familj som var här och uppvaktade mig över lite tårta. Presentkort mottogs av dem, dels på Önska och dels på Vimmerby handel. Vilket alltid är lika uppskattat!

Sen friskispasset på det!

Fredag och lördag

Helgen försvann ju som sagt lika fort som den kom.
Fredagen  tillbringade jag tillsammans med min lilla skatt som var hemma från dagis med förkylning och hosta i bagaget. Han blev mkt piggare och vi riktigt myste hela dagen lång. Kvällen avrundades lugnt med Let´s dance tittande och god mat.

Lördag morgon bräste vi till Linköping, jag och mina killar. Det blev först ett stopp på Bevins mc-butik där Rickard införsakaffade mc-stövlar och ryggskydd, för att nu ha komplett utrustning till sin motorcykel.
Vidare till IKEA för lite strosande och intag av lunch. Vi hittade som alltid en massa bra och ha grejor, och inte minst ett lektält åt lilleman. Han fullkomligt älskar att gömma sig bakom gardiner och i kojor så detta tält var som handen i handsken för hans del.


Eftermiddagen/kvällen spenderades i Lidhult hos Sanna, Magnus och Melvin. Där samtliga i våran lilla föräldrargrupp var samlade, även respektive. En mycket bra kväll med god mat, trevligt sällskap och massa bus för våra grabbars del!

Lite pics

Börjar med att lägga in lite bilder sedan kusinerna lekte här hemma i tisdags i sin koja:


   

Efter lek och stå hej är det alltid lika kul att ta ett litet bad/dusch under kranen för lille Gustafsson, och extra intressant  är det att försöka fånga vattenstrålen:

  

Mattedravell

Veckan har dragit igång bra i vanlig ordning. Dagen har innehållit föreläsning under förmiddag där information och oklarheter inför torsdagens tenta i artimetik och geometri togs upp. Imorgon kommer hela dagen att ägnas till att plugga inför den. Mastig kommer den att vara, det är givet. Men nyttig och värd att ta med kunskaperna därifrån inför det kommande yrket är en självklarhet. Den undervisande lärarens brist på struktur gör den mer komplicerad och gör det mindre intressant att ta in. Därför påminner jag mig om och om igen att jag är där för min skull och försöker befästa kunskaperna på bästa sätt. Jag försker i bästa rimliga mån lägga koncentrationen på det han försöker lära ut och borsta av hans sätt att bemöta folk. Som ni hör är vår föreläsares sociala sida och människobemötande inte tio-i-topp, det sägs ju att mattelärares är ett ganska så insnöat folk. Jag ska göra mitt yttersta för att inte hamna där!

Nog om skolan för idag, strax väntar programmet "Familjen Annorlunda" på fyran. Innan dess hoppas jag kunna slänga in en update från helgen i ord och bilder. Vid intresse håll utkik! 

min födelsedag

Känns som jag har hur mycket att skriva om då helgen varit innehållsrik och fullspäckad från början till slut. Det gillas!
Måste dock krypa ner i sängen och få mina timmars sömn innan vecka 8 tar fart.
Bara för att nämna något i förbigående så har min födelsedag idag i varje fall varit toppen från början till slut!
Hoppas på att kunna uppdatera imorgon istället, det riktigt kliar i fingrarna :)

Godnatt!

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Emilie
Berätta 5 saker jag är beroende av och sedan skicka vidare utmaningen till 5 andra bloggare.

Jag är beroende av:
1. Travis och Rickard!
2. Nära och kära
3. Sömn
4. Pengar
5. Bilen

Jag utmanar: Elin, Sanna, Marielle, Josse och övriga läsare som känner sig manade!

Envisa förkylning

Igår lyckades jag inte kunna logga in på min blogg, men idag ser det iallafall ljusare ut. Så jag gör nu ett försök till ett inlägg.


Travis förkylning gick tillbaka igår, eller rättare sagt natten till igår. Han hade svårt att sova då en envis hosta störde hans sömn. Det repade sig något till morgonen vilket bidrog till att vi inte kontaktade vårdcentralen i varje fall.
Jag var hemma med honom fram tills ett då Rickard bytte av mig. Då var Travis ännu bättre än innan eftersom han till sist lyckats få upp en massa slem.
Jag åkte till Linda för att möta upp henne och Jenny, och vi satte oss med vårat geometri och artimetikprojekt. När jag kom hem till middagen besvärades Travis ännu mer av hostan. Men tack vare en slemlösande hostmedicin som jag införskaffat höll det sig i schack igår kväll och inatt, och fortfarande gör det så. Så skönt! Vi får hoppas på att det följer den trenden.
Han är pigg och glad för övrigt, och visare envist sin mamma och pappa att hostan minsann inte stör honom. lilla hjärtat♥

Elin 17år

Måste passa på att gratulera min syster Elin som blev 17år igår. Grattis till henne!

Kusinerna bus

Tog mig en liten paus för att leta middagsrecept tills ikväll. Är sugen på något nytt, enkelt och gott. Så tips mottages gärna!
Nova är här i eftermiddag då Maria fått hoppa in och jobba, och eftersom inskolningen på dagis inte är klar så gästar hon oss. Inte mig emot och framförallt inte Travis. Jag har hjälpt de små charmtrollen att bygga en myskoja på lillemans rum, som dom nu leker i för full rulle.  ♥ gosungar!

Brasa

Hemkommen från Kalmar sedan snart två timmar. Hann lagom pussa Travis godnatt när jag klev innanför dörren, och sedan sov han för natten. Imorse tog jag upp honom från sängen och klädde och gjorde han redo för dagis i ottan. Det är det två korta studerna som jag träffat min son idag, sammantaget  har vi fått cirka 15minuter ihop idag och det är på tok för lite som ni förstår! Ännu en gång måste jag deklarara min lycka över att det endast blir så någon gång i månaden.
Dagen har för övrigt varit mycket bra med Jenny och Linda, plus övriga studenter förstås. 

Nu sitter jag framför brasan och myser, ska stänga ner här för dagen och mysa med sambon innan det blir sängen!
(Kan nu med gott samvete bjuda hem er tjejer med söner igen ,då sambon kapat ved i eftermiddag och nu värmer kaminen så fint igen)

Crazy hairday

Måste passa på att lägga in ett inlägg med Travis sköna frilla, som han hade häromdagen:





Behöver jag tillägga att det är dags för att låta saxen göra entré på denna hjässa?!

Härliga dag

Jag och Travis har haft en riktigt bra dag idag!
Emelie&Hugo, Sanna&Melvin och Carro&Milo har varit är i kylan och gästat oss under förmiddagsfika, och senare lite lunch för killarna och en light variant för oss mammor.
Efter den visiten har jag styrt och fixat med sådant som inte tillhör daglidagssysslor: såsom städa kylskåp och vidare till tippen när Rickard kom hem för att slänga diverse kartonger och annat som vi inte ville behålla. En välbehövlig omgång pantning hanns även med innan det var dags att styra vidare hemöver och äta middag.
Så jag är minst sagt mycket nöjd med dagen. Vi hade hemstudier idag, men jag valde att ha Travis hemma från dagis och lägga böckerna åt sidan, för att ta och beta igenom litteraturen nu ikväll istället då lilleman somnat för natten. Det är skönt att kunna ha honom hemma och ha det gött när tillfällen ges! 

Imorgon blir det heldag för Travis på dagis, då jag ska till Kalmar med klassen för två föreläsningar på plats på högskolan (än de brukliga över telebild på högskolecentrum.) Det är kul att komma iväg, men tidig morgon och sen kväll blir det, och det är jag glad för att det endast blir en eller två gånger per månad istället för dagligen.
Är så tacksam över att möjligheten som ges för oss att läsa utbildningen i Vimmerby.

såhär på kvällskvisten

Var så sugen med att komma igång med friskisträningen efter förra veckans uppehåll då Rickard hade jouren. Men förkylningen satte käppar i hjulet och det blev därför inget för min del, tyvärr. Ser fram emot när förkylningstiderna går mot sitt slut och ser fram emot våren nu, med sopade gator och solsken, en massa sköna promenader och så vidare. Vintern gillas med, men inte när det är ett mellanting med snöblask varvat med hala vägar. Ska det vara sinter så ska det vara det fullt ut, med snöbeklädda marker och vintersol.

Nu ska jag inta soffläge med en kopp te och se fram emot morgondagen med nya friska tag!

lite bilder


Nova på morgonkvisten


Travis nyvaken

 
Bild 1 av svartvita: Elin
Bild 2 av svartvita: En spexande Nova


Travis dansar och är glad

   
Vid lunchen+Novas teckning till Daniel och Elin

Sunday

Nu är söndagen här och snart även denna vecka förbi. Känns som det just var måndag, tiden går verkligen fort när det är fullt upp om dagarna.
Vi fick sovmorgon till kl8 idag och det tackar jag för. Har haft svårt att sova inatt, dels för att Rickard inte är hemma men främst för min rethosta som kommit, det kittlar så dant i halsen och hes är jag. Men för övrigt känner jag mig bra i kroppen. Ingen feber och inte mycket snuva så det får läggas till plus sidan.
Idag ska vi till Daniel och Elin på födelsedagsfika, Elin fyllde 27år i måndags och Daniel fyller 28år idag. Ett stort GRATTIS till dom!

in med den nya ut med det gamla

Nu har syster fixat ny design på min blogg.
Är nöjd över resultatet! ger ju lite vårfeeling så här i snöslasket.

Schlageryra?

Lördagkväll och strax går startskottet för Melodifestivalen 2009!
Rickard är ute på Grönö med Chrille och grabbarna idag och de övernattar tills imorgon. Jag sitter barnvakt åt min systerdotter Nova, och min lillasyster Elin valde att följa med oss hit hem efter att vi spenderat dagen i Målilla. Vi köpte med oss kinamat nu till kvällen vilket smakade fint.
Travis och Nova leker fortsatt bra och hon försöker verkligen rå om honom hela tiden, och han hänger på och tycker hon är toppen kul kusin!
Nu sover lilleman för natten och hans förkylning hänger fortfarande i, men i mildare form, vilket är positivt. Så han var på dagis igår under dagen efter två dagar hemma då han kurerat sig hemma med Rickard som fått vabba.
Vi var även en sväng till simhallen med Sanna och Melvin, vilket verkade göra honom gott i sitt välmående!

Nu ska vi fixa lördagsgott och bänka oss framför tv:n.
Fortsatt fin helg till er allesammans!

nedvarvning

Dagen igår gick i ett, så bloggen fick gapa tomt för den skullen.
Nu sitter jag här och ska alldeles strax ta tag i lite bestyr här hemma och blir släpande när tiden inte är tillräcklig alla gånger. Känner att nu är det dags för lite städ och tvätt. Det är skönt att fixa med lite annat mellan läsandet. Lite terapi och nedvarvning ser jag det som!
Travis sover för fulla muggar. Han är inte riktigt kurant ännu från sin förkylning. Han har hosat och rosslighet när han sorver men är pigg och glad i vaket tillstånd. Äter som han brukar gör han också, även dricker i massor vilket är kanon! Känns dock som jag också håller på att snubbla dit med en förkylning, halsen är inte helt hundra så här hemma går tekokaren varm vill jag lova!

Dugga

Idag har vi avklarat en dugga (=som en tenta, men får ha med anteckningar till hands) under förmiddagen. Jag tror att jag skrev så att pennan glödde, var så ivrig med att få med allt jag tillägnat mig och besvara frågorna så utförligt som möjligt. Det känns som det gick riktigt bra, bra magkänsla denna gång jämfört med den senaste salstentan vi avverkade. Då kändes det som att vi inte fick visa prov på våra kunskaper, många väsentliga delar återfanns inte, och den var till hälften en besvikelse. Uppfattningen delades av samtliga i gruppen och vi hoppas att utvärderingen av kursen leder till att nästkommande studenter som läser kursen får ett bättre upplägg. Denna tenta fick vi för övrigt tillbaka idag, och jag kan nu bocka av den på listan och det känns riktigt gött!
Ett seminarium efter lunch med innehållande gruppuppgift som ska redovisas i Kalmar på tisdag, Den har jag filat på här hemma nu ikväll, efter att ha kommit hem från Lousie, Andreas och Edwin där det vankades god fika!

Gottgottigottgott

Nu sitter jag och äter kvällsgoda mackor, köpte en nyhet från Axa som jag inte testat på tidigare: Smart & Gott, heter brödet som varmt kan rekommenderas! Det är precis min typ av bröd, så det ska få en fortsatt plats på inköpslistan framöver.
Samtidigt som jag skriver här och kvällsfikar, så ser jag Design Simon och Thomas på tv3 och kastar ett öga på anteckningarna till morgondagens dugga. Här kör vi allt i ett svep!
Efter dagens duggaplugg som ägde rum hemma hos Jenny så kändes det genast mindre stressfullt och betungande, då vi insåg att vi fattat lika på samtliga frågor. Lite stadigare utgångspunkt har jag då med i bagaget, och det är aldrig fel.
Det bjöds även på en härlgt god kyckling/kebabsallad med vitlökssås, och behöver jag säga att den intogs med glad aptit i gott sällskap? Pluggandet blir så mycket roligare när vi träffas såhär och känns inte lika ansträngd.
Studiegruppen gillas skarpt, det är Linda, Jenny och jag. Ett lagom litet gäng med liknande värderingar och tankar.

Travis och Rickards förkylningar ser ut att gå mot rätt håll. Rickard märks det inte alls lika mycket av jämfört igår då han var genomförkyld. Travis har hosta som retar honom och stör hans sömn något. Men näsan rinner inte lika mycket och när den väl gör det kommer mycket på en gång och sedan uppehåll. Så vi håller tummarna för att det inte blir värre nu, men än så länge är den av det lindriga slaget! Feberfri och dagisklar har han varit idag i varje fall och traskar in och vinkar så glatt till mig utan bekymmer när jag lämnar på morgonen! På eftermiddagen kommer mammigheten igen då han hållit uppe en hel dag med diverse upptåg och lek på dagis. Det är så underbart härligt mysigt att då känna sig som nummer ett för sin skatt ♥ likaså gäller det för Rickard. Anpassningsbar och förstånde är de rätta orden för hans tillvägagångssätt om dagarna!

Första februari

Helgen har varit toppen, ville bara släng in ett inlägg nu när jag pausar litegranna under pluggandet. Vi har en dugga som hägrar på tisdag och till dess ska vi har tillägnat oss en boks hela innehåll med utgångspunkt från en hel hop instuderingsfrågor. Så det är dessa frågor och denna bok jag tillbringat min söndag tillsammans med.
Mellan varven har jag naturligvis hunnit med mycket annat, som alltid :-) Det gäller att vara effektiv och födela timmarna och tiden för att få ut det bästa av det mesta.
 
Så en smörgåstårta har jag fixat ihop under eftermiddagen som vi avnjöt nu ikväll. Mina killar har busat, och myst. Bägge två har dessutom fått varsin förkylning med tillhörande snuva och röda näsor. stackarna. Vi hoppas på att det snabbt är övergånget. Travis är förutom rinnande näsa full i gasen och går ju numera på heltid och har diverse upptåg för sig. Är så kul att se! En härliga promenad i solen har även klämts in. Vädret gjorde verkligen en härlig entré såhär den första februari! Inte sant?!

Bäst att återgå till frågorna och sedan vidare till sängen. Imorgon ska vi träffas hemma hos Jenny och reflektera över varandras svar för att få någorlunda lika utgångspunkt, och så en fika på det!

RSS 2.0