Bränd

Ja, idag har miss Klant råkat skålla hela vänster handen när jag skulle hälla över vatten jag just kokat till en termos. AJ! Två fingertoppar, hela tummen och halva pek och långfingret är totalt knallröda, samt handflatan. Det sticker och gör ont än.. och detta fixade jag ändå vid nio imorse. Det är inte annat än att kyla med kallt vatten.. hoppas det lägger sig snart. Blåsor börjar synas ivarjefall.. nog om det. 

Idag har jag och Travis varit inne i Vimmerby och hjälpt min systers sambo med att titta ut en tvåårs present till sin käresta. Det blev kanonbra! Sedan kom mamma, Nova och Johanna, så vi tog en lunch på Epok. Jag uträttade lite ärenden, var bl.a. på banken, samt fixade fika tills imorgon då mammagruppen kommer hit.

Nu ska jag busa gosamed min nyvakna lilla kille!

 

Kvällning

På resande fot idag, till min morfar som bor en bit innan Kalmar på finmiddag. länge, länge, längesen vi var och gästade honom. Lilleman skötte sig finfint (som alltid), men när det gäller soveriet så har han nappat 20minuter på förmiddagen och ca20min på eftermiddagen. Så han var sketaslut när jag la honom nu ikväll, somnade när han drack välling. Vår lilla skatt!

Novabus fyllde ju fyra år idag
, så i present till henne blev det en ken-barbie och en liten minibarbie till hennes samling. Hon fick mycket fint och imorgon ska vi till Målilla för att fira henne tillsammans med mycket släkt. Ska bli toppen kul!

Rickard hamnade i soffan tillsammans med sina grabbkompisar ikväll.. inget planerat. spontant, Annars hade jag kanske gett dem svängrum och åkathem till mina vänninor för att kika på film och snacka om allt och inget. Det får bli en annan kväll. Grabbarna sitter och spelar tv-spel och jag hamnade här.. får hoppas att det har en bra film att se så kan jag smyga mig in till dem i soffan och joina dem.

Fredagsförkylning

Ja, familjen Gustafsson/Andersson är alla tre förkylda. Lilleman har hosta och nästäppa, jag och Rickard har fått halsont. Känner mig piggare om bara denna skallebank kunde traska iväg.
Hua, så trist att starta ett inlägg såhär.. blickar framåt istället, till en trevlig helg.

"Imorgon är ingen vanlig dag för det är Novas födelsedag.." Tänka sig att lillskruttan redan blir 4år.
Vi ska in till stan sen när Rickard slutar jobbet för att inhadla något fint till lillsessan.


Mosters ögonsten

Pics på fina grabben

Har varit och fikat i Källängen idag med sonen, Carro& Milo
och andra mammor med deras små solstrålar,
Soligt och mysigt väder på förmiddagen minsann, trevligt var det. Sedan blev det stan och handla mat på konsum innan hemdags.

Ska till Emelie och Valle ikväll, träffa deras lilla Albin. Ska diskutera en eventuell utlandsemster till nästa år. Spännande! Innan dess så tittar Emma snart förbi på en fika, längesen jag träffade henne nu så det ska bli ett kärt återseende. 

Lägger in lite goa bilder på min och Rickards ögonsten. Så underbar!


Majskrokar är gott!

En superglad liten kille


Äta på leksakerna är gott




Kusinerna

Blåsväder

Ja, vilken blåst det är och har varit. Vart är solen jag beställde?

Kan varmt rekommendera Sex and the City, the movie. Den var suverän. För alla er som älskade serien: gå och se filmen omdelbart bums. Lovar att ni inte blir besvikna!

På schemat idag är det mammaträff i Frödinge, hos Carro och Milo. Sedan kommer Rickards lillebror Didrik, 11år,  hit ikväll för att busa med Travis. :-)

Nej, nu väntar duschen och annat bestyr medans solstrålen sover sin förmiddagslur.


(Kidsen i föräldrargruppen, Milo, Melvin och närmast kameran Travis)

Sex and the city

Idag har jag och lilleman en hemmadag
, är så skönt. Har städat, donat, busat och lekt omvartannat.
Vore kul om solen kunde komma tillbaka, och denna gång för att stanna ett tag och förgylla den svenska sommaren. En annan blir så tung i huvudet och hängig när regn och rusk hänger över en. Vill vara pigg och alert och ha en chans att få lite sol på sig :-)

När Rickard kommer hem från jobbet är det dags för mig att hoppa in i bilen och åka till Målilla för att möta upp syrran och sedan vidare till biosaga i Oskarshamn. Sex and the city filmen väntar till kvällen. Så kul! Ser verkligen fram emot att se vad tjejerna på Manhattan har att bjuda på. Kommer bli en great evening, det känner jag i lilltån!


Midsommarhelg

Midsommarafton var vi utanför Vimmerby, hos Daniel och Elin. Vi var ca 30personer, varav 6knattar. Det var en jättetrevlig kväll som vi fick tillbringa ute på den inglasade altanen då regnet dök upp när man minst anade det. Med en bunt manliga grillmästare och färskpotatis kirrade vi gott käk och mätta magar. Jag och Anne-Louise hade fixat två stora jordgubbstårtor som blev sådär smarriga som bara jordgubbstårtor kan bli. Favorit!

(Lånad bild)


Lekte gjorde vi med, Ove var lekledare och alla var taggade. Jag och Travis tittade på tillsammans med Emelie och Albin. Hejade på våra sambos.Lilleman ville inte sova något under kvällen, en 5minuters powernap hanns med. Men vaken till tolv ville han vara. Lugn som en filbunke, glad och busig var han. Vi åkte hem runt midnatt, Travis somnade omedelbart i bilen. Tänkte på hur dygnsrytmen skulle bli, klarade sig hyfsat bra ändå. Han somnade visserligen inte förrän vid nio igår men det utan protester. Så det var bra minsann.

Igår var vi i Målilla och fikade och åt mat. Mysigt att träffa familjen och umgås. Busfian Nova var i farten och hon är så go.

(Travis 1vecka gammal tillsammans med kusinen Nova, 4år nu i juni)

Veckovill

När det kommer en röd dag såhär i slutet på veckan, som det gör imorgon, så vrider man runt på veckodagarna i huvudet. Idag känns det som fredag i varje fall.

Midsommar står på tur, det blir firande hos Rickards bror och hans sambo. Tror visst vi kommer var över 20personer. Leka, grilla och smarriga jordgubbstårta är ju ett måste. Inte sant?! Hoppas på en trevlig afton, med uppehåll från regn och rusk.




Glad midsommar till er alla!

Besök

Idag har två av mina systrar varit här på besök, samt min underbara systerdotter Nova. Så hon har styrt och lekt med "Tävit". Så söta ihop!
Var inne på BVC, på läkarkollen. Rätt tid idag minsann! ;-) Travis vägde 8160gram och är numera 68,5cm lång. Stora killen! Läkaren tyckte minsann att han var en stark liten krabat. Oja, det har vi märkt. Vår skatt!

Medans Maria var och klippte sig fikade vi andra på Epok, var sedan vidare runt i lite affärer och fyndade byxor till Travis. Dagen avrundades i Skäfshult, då Maria ville se hur Rickards föräldrar bor.
 
Fotboll nu samt Sex and the city, bäst att kila till dumburken och joina Älsklingen.  

Utsövd

Sedan två veckor tillbaka har Travis slutat med sitt nattmål, brukar vilja ammas annars en gång. Men det har han skippat för tillfället, har varit så skönt att bara behöva springa in och sätta i nappen någon enstaka gång. Eftersom jag har svårt att somna om.
Men inatt tog han soveriet ett steg längre. Han pep inte en enda gång efter sin napp förrän vid halv sju. Tror aldrig jag varit så här utsövd , ja sen jag vet inte när senast.
Han somnade om sedan och sov till halv nio! Är ju förstås en engångsföretelse, men det är guld värt de gånger de sker!


Travis i sin säng

Brödstugan ist för BVC

Ibland har man inte huvudet på skaft, jag har sedan länge varit inställd på att 6månaderskontrollen på BVC skulle vara igår, den 16:de. Men tji fick jag, den är ju på onsdag!
Oj, så pinsamt. Kändes så genant när jag kom dit och Lena inte var där.. en annan BVC sköterska kollade upp i kalendern och ja, så kan det gå.
Men vi träffade på Susanne och sin Tion som skulle på koll. Så vi tog en fika på Brödstugan efter det. Mycket trevligt och kul att se hur stor Tion blivit och höra om hans utveckling m.m.




Efter det blev det ärenden på stan, beställde ett par nya bågar, handlade två linnen på JC och veckohandlade på Konsum.
Gårdagskvällen blev lugn, fixade käk och myste med lilleman tills Rickard kom hem från träningen.

6-månaderskontroll

Snart ska vi in till stan, till BVC, för 6-månaderskontrollen. Ska bli spännande att se hur mkt Travis väger nu och hur lång han blivit. :-)

Igår kväll kom Rickards familj hit och jag fixade smarriga våfflor, kikade på tv:n.
Rickard och hans tre bröder var och lyfte "skrot" i Älsklingens gym. Sicka grabbar!

Veckan ser ut att bli lugn för övrigt:
Måndag: BVC
Tisdag: Föräldrargrupp på BVC
Onsdag: Babysång i Källängen
Torsdag: Fixar-/städdag hemma
Fredag: Midsommarfest hos Elin och Daniel
Lördag:
Söndag:


Travis slappar i soffan

Högsbydagen och jordgubbstårta

Som jag skrev i det senaste inlägget så skulle jag till sjukan för att titta till min stortå, kom därifrån med en opererad tå och gigantiskt bandage runt om. (tur att jag tog sandalerna och att jag slapp kryckor)
Känns betydligt bättre nu iaf, hoppas det läker på fint. 

Tacokväll med Klingan och Martina var supertrevlig, vi käkade och sedan kikade vi på Bee movie. Måste ses oftare!



Igår, lördag, drog jag och Travis iväg med min mamma, pappa och syster Johanna till Högsbydagen. Gick där en stund och mötte upp farmor och farfar. Sedan blev det grillning och fika hos dem i Fågelfors. Så mysigt att sitta ute och bara ta det lugnt.
Jag och lilleman åkte hem lite tidigare än de andra, vi skulle till Skäfshult för att se EM-matchen och äta gott. 
Rickard har ju jouren denna vecka så han fick snällt avra hemma och fixa i trädgården under dagen. Sedan hade han fotbollskväll framför tv:n med grabbarna från jobbet. 



Var görsugen på att köpa ett endagars för festivalen
igår, detta var innan jag fick karva tån. Men mina snälla systrar som var där lät mig höra toppen bandet Takida per telefon. Var så BRA! Så jag var helnöjd ändå. (plus att jag sparde in 665:-)

Festivalyra

Hultsfredsfestivalen hade sin avspark igår. Är så grymt sugen på att gå på lördag, av den anldening att Takida spelar. Men det får bli hemmaplan för min del, syster ska ringa när de spelar så jag får höra lite "live". Fick höra lite av Simple Plan igår. Är bara liiiiite avis.. :-)

Promenad och fika här hemma med Emelie och Hugo igår.
Det var mycket trevligt, måste göras om.
Sedan kom Elin, Danne och Issis på kvällen och joinade mig och Rickard. Munkar till kaffet belv det, gott!

Idag har jag tagit ett rens i gaderoben, inser att jag har plagg.. ja sen jag vet inte vilket årtal. Välbehövligt med andra ord! Man tänker annars, att en dag använder jag den här.. men sällan att det sker. Så nu åkte mkt bort.
En anledning till att inhandla nytt kanske. Vet inte senast jag gjorde det till mig själv. Är så mycket roligare att överrösa lillprinsen med en himla massa istället! :-)

Ska en sväng till sjukan sen med stortån, hua.. den är inte som den ska.

Ikväll blir det tacos med Klingan och Martina. Kanske att kubbet åker fram med, får se vad väderleken har att bjuda på i afton.


Sanna och jag, festivalen 06 under Kent konsert

Blåsigt värre

Ja sicken blåst det är, och varmt/kvavt med. Klurig väderlek, svårt att evta vad man ska ta på sig.

Idag har jag och lilleman varit i Lidhult hos Sanna och Melvin på mammaträff. Fika och prat som alltid, i trevligt sällskap. Travis var vaken nästan hela tiden medans de andra grabbsen sov. Han tog igen för sist vi träffades, då han sov rekordlänge. :-)

Har varit hos Rickards mormor nu eftermiddag/kväll och ätit middag. Rickard är iväg och släcker bränder, som härjat här i skogarna i Södra Vi idag. Får se när älsklingen dyker upp. Är otäckt när man inte har koll på läget.

Lilleman sover för natten och jag ska styra lite inför morgondagen, samt vattna uteblommorna. Sedan blir det tv:n.

Veckan

Veckan ser ut som följer:

Måndag: Till optikern samt göra ärenden på stan
Tisdag: Träffa mammagruppen hos Sanna & Melvin
Onsdag: Till Virserum då båda av mina lillasystrar har skolavslutning
Torsdag: Promenad och fika med Emelie och Hugo
Fredag: Ta det lugnt hemma
Lördag: Till min morfar utanför Kalmar på middag 
Söndag: Vara i trädgården

Travis 6månader

Igår blev vår älskling hela 6månader gammal.



Lika längesen som han föddes, lika lång tid är det kvar tills han är ett år. Det tål att sägas igen: Vart tar tiden vägen?
Varje dag är iallafall en gåva tillsammans med vår lilla ögonsten och han är det finaste för oss!

Snabbresumé av helgen

Det härliga vädret gör att man drar sig för att sätta sig här och uppdatera. Slänger in ett inlägg nu mellan tvättarna och renbäddningen i sängen.

Helgen har kommit och gått, har ju varit långhelg med nationaldag. Härligt att umgås vi hela familjen i fler dagar, då Rickard även hade ledigt på fredagen. Då var vi i stan på öppningen av Intropris. Rickards bror Daniel jobbar där numera och vi ville kolla in läget. Folk var som tokiga efter platt-tv och datorer!
Vi kikade runt och drog sedan och köpte blommor på Hagelins som jag planterat i våra blomlådor. Fint blev det!

Lördagen spenderades i Målilla hos min familj. Åt gott och premiäråkte vespa. Ur kul!

Söndag och sola på gården medans lilleman sussade inomhus. Kvällen spenderades i Skäfshult med god mat och prat.

Härlig och avkopplande helg med andra ord!

Sotaronsdag

Yes box, sotaren har just varit här och fixat i skorstenen och gjort kaminen görfin. Det tackar vi och bockar för!

Innan dess var vi i stan på babysång, terminens sista inomhus.. blir att vara i Källängen i sommar. Mys. Sjunga och fika, det tycker vi om. Lilleman och jag :-)

Igår sov Travis rekordlänge på dagen då mammagruppen var här. cirkus gurka 3½ timme var han i fablernas värld. Social med sina komoisar till max ;-) Värmen tar nog ut sin rätt.


Dagen idag

Fåglarna kvittrar så fint utanför
.. har altandörren öppen och känner den ljuva doften av sommar. Klarblå himmel, solen står högt och lite vind som fläktar. Wunderbart!

Har hunnit med att tvätta, baka en himla massa muffins och vara ute en sväng i solen. Lilleman sover förmiddag och runt ett snåret kommer mammagruppen hit på fika.




Vill dricka själv.. söto!

Bilder sen loppet

Här kommer ett par bilder på mig, Travis, syster och mamma sen Drottning Margaretha loppet som gick av stapeln i Kalmar i onsdags.



Världens goaste mamma!



Fina syster!



Min ögonsten!




Och så jag

Solen steker

Så underbart väder! Har just varit ute på en promenad med lilleman och handlat lite käk på ICA, har hunnit med bestyren här hemma med. Tvätta, damma m.m. Så jag känner mig så nöjd, så nöjd. Ska ut i trädgården snart med, väntar på att lilleman ska somna. Ligger just nu i sin säng och sjunger som han alltid gör innan John blund tittar förbi. Så underbar!

Igår var det Vimmerby marknad, var där och kikade runt. Mkt folk och aktiviteter. Blev lite blommor som ska pryda altanen. Mamma och Johanna var här på fika efter det. :-)
Hann även med att rensa ogräs mellan plattorna, tror inte att det var de förra ägarnas favoritsyssla ;-) Hunnit en liten bit.. but still long way to go. Så skönt att kunna vara på sin egen trädgård och bara vara och ta saker och ting i sin egen takt.

Till kvällen blev det grillat a´la Skäfshult. Super gott!

Nu blir det trädgården.
RSS 2.0