Första advent

I eftermiddag har vi i familjen Gustafsson/Andersson besökt Tomtemys i Brunnsparken. En rikigt mysig julmarknad skulle jag vilja kalla den så här den första advent med tomten på plats, julkör, ponnyridning och en massa hemslöjdsting till försäljning samt karameller, tomtar och annat.
Rickard var där i egenskap av brandman tillsammans med övriga i hans grupp, de hade bägge bilarna på plats och visade upp dem och pratade med ortsborna. Jag hade anmält mig frivillig sedan innan att vara behjälplig och sålde karameller under en del av kvällen medans Travis träffade tomten tillsammans med sin morfar och morbror Kalle. En riktigt trevlig söndag med mycket folk, liv och rörelser. Det är under sådana här tillfällen Södra Viborna kommer fram :-)

Lång dag i skolan imorgon med start klockan åtta. Så jag ska fixa iordning tills dess och läsa lite litteratur, tentan hägrar på fredag.. måtte jag klara den.

O-hamn med la familá

Har varit i Oskarshamn idag med min familj. Rickard fick snällt hålla sig på hemmplan då han har brandjouren. Men jag och Travis tog oss en tur i neråt skogarna i varje fall. En julklapp till lilleman och spatserande i staden för att sedan inta mat på Mackedonkan och därefter bege oss till Målilla igen och inta fika och lek för barnen. Så kul att kusinerna kan leka tillsammans så bra. Lite avundsjuka men inget av större väsen. Kvällen blir lugn, lite glöggdricka och ngt gott att knapra på därtill sedan en film på det. Mys! Är så himlans trött om kvällarna, antar att det är de nya vardagsrutinerna som gör sig påminda. Men det vänjs snart in det också. 

Friday!

Så är det helg igen, känns verkligen på ett annorlunda vis denna vecka när fredagen börjar närma sig och nu är här. Antar att det är skolan som gör sitt till den känslan. Trivs mycket bra tillsammans med de för mig nya studiekamraterna, känns välkommen och direkt som en i gänget. Härligt! Saknar de andra med, men vi kommer ses i fikarummet :-)
Vi lunchade på Linas idag, jag, Jessica och Linda innan vi började kl.13. Mätt och go blev man och förväntansfull på föreläsningen. Eftersom boken var så bra och konkret var det förvånande att föreläsningen inte motsvarade de förväntningarna. Synd.
Travis har somnat för natten. Är så go min skatt. Tjitttjattar mer än någonsin och gosar som aldrig förr!
Nu väntar soffan, ska mysa framför brasan med älsklingen och tända lite ljus. (det finns det gott om efter alla ljusvisningar *ler) Är så mysigt, och alla stjärnor och julgardiner har kommit på plats nu med så det är extra mys!
Ha en ljuvlig fredagsafton, för det ska jag ha.

En parantes

Idag har det varit fullt upp från början till slut.. Har haft en föreläsning under förmiddagen om Värdegrunden ur ett teologiskt perspektiv.
Tog sedan en repa på stan för att hitta lysrör till badrummet som sjungit på sista versen. Att det skulle vara SÅ svårt att hitta lysrör som passar trodde jag aldrig. Var på Albins igår och där fanns det inte, inte heller dammsugarpåsar som matchar våran variant (hittade jag ist på ICA). Så kollade jag på Elon idag efter skolan, tänkte att det skulle vara smidigt då det ligger just runt knuten från Focushuset men inte ett spår. Men si ni Konsum hade, så himlans bra. Varde ljus på badrummet igen. :-) Tycker det är märkligt att matvarubutiker har ett större utbud än fackbutiker, jag menar det är ju trots allt deras sakområde. Trodde jag ivarjefall.. En parantes bara (om möjligen en låg sådan) :-)

Bad i trollgölen med grabbarna grus och sedan vidare på alla vänners dag på Cubus har vi ägnat eftermiddagen och kvällen åt. Så nu festade vi till det med köpemat, inte var dag det sker måste jag säga. Så det är lyx!

E-legitimation

Jag är nog bland de sista som inte haft en e-legitimation eller bank-id som det heter i min bank; Swedbank.
Jag har länge trott att man behöver krångla med att gå till ett bankkontor och fixa och plura, tills i förrgår då jag loggade in på min internetbank och kunde navigera mig fram till att fixa det. Ett par knapptryckningar plus registrering och wips så hade jag ett sådant på datorn. Lätt och smidigt och jag som inte fått fingrarna ur för att jag trodde det var en massa bök och stök. Ibland sätter latheten sig för, men nu så har jag det ordnat. (alla dessa turer fram och tillbaka till f-kassan i onödan, aja.. det berikar väl det med *ler) 
Så nu är det lättare med csn och mycket annat. gött!

Har hunnit med babysång på förmiddagskvisten, sonen har sovit middag och nu är Travis och sambon nere hos Mattias (jobbarkompis till Rickard) och barnen. Trevligt när två pappalediga också kan umgås över en kopp kaffe och barnen lekandes! Så jag är alldeles allena här hemma. Känns mycket skumt, men också skönt. Händer inte var dag. Ska tas tillvara på genom att bräsa in till Kvantum och storhandla.. haha. Sedan blir det litteraturläsning för hela slanten.

Må så gott!

Back in the game!

Så nu har jag avklarat två dagar med föreläsningar. Det blev en lång dag igår då vi hade kursintro på morgonen och sedan föreläsning efter lunch fram till halv fem. Sedan hem, gosa en MASSA med sonen och vidare på värdinneljusträff med glöggintag hos Katarina efter att Travis somnade sov ett ljus innan jag åkte :-)

Idag drog jag och lilleman in till stan och träffade föräldrargruppsgänget på Epok. Mycket trevligt med fika/lunch och bus för grabbarna i lekrummet. Efter det skjutsade jag hem Travis till min sambo och tillbaka till Vimmerby för en lång föreläsning under eftermiddagen. Det är pang på i denna kurs och tenta redan nästa fredag om värdegrunden. Känns i nuläget som att det kommer fixas sig rätt så bra. Ha seminarie beträffande en bok som rätt och slätt heter: Jämställdhet på fredag också, ska fixa att läsa den under kvällen nu har jag tänkt. Uppgifter följer till den också och det är författaren till boken är föreläsaren så extra förberedd vore nog inte så dumt att vara ;-) tror det kommer bli intressant!

Bör jag nämna att Travis är extra mammig när jag kommit hem nu både idag och igår? Så gosig som bara han kan bli. Blir ju inte bara en omställning för mig utan för honom med såklart, eller rättare sagt speciellt för honom. Men han har det toppen med sin pappa och det busar och har sig. Känns så himla bra med vetskapen att jag har mina pojkar här hemma ett tag till innan det är dags för förskolan.

Imorgon har vi hemstudiedag, men jag har tänkt att ta med mig Travis till babysången i stan. Känns som att jag inte riktigt vill släppa våra vardagliga rutiner när jag ändå har chansen. ;-)

Mycket läsning för er nu ser jag, får se om någon orkat beta av det!

Pulka

Det blev pulkaåk igår för Travis! Han tyckte det var jätteskoj, vi var i Skäfshult där det fanns både mer snö och utrymme till att dra runt honom på svärföräldrarnas långa uppfart. En vurpa i snön förekom också, Rickard tog ut en sväng alldeles för snabbt så lilleman doppade huvudet i snön. Chockad men lika glad ändå. Blev sedan farmors kycklinggryta till lunch som han åt med god aptit!

Lite bilder:




Bilder från imorse:

 
Går med tungan rätt i mun ;-)

Pumpen?

Lördag förmiddag och snön fortsätter dala ner mot marken. Mysigt! Kan bli en tur med pulkan med lilleman senare efter att han sovit och sambon kommit hem från sin styrketräning. Fredagkvällen var lugn, jag bakade bröd som vi avnjöt tillsammans med minestronesoppa efter att Travis somnat för natten.
En tänd brasa och en massa ljus i vintermörkret. Kan det bli bättre?
Kvällen avrundades tidigt framför en film, så vi var alla utvilade och pigga imorse när Travis slog upp sina blå vid sju.


Vännerna ska till pumpen ikväll, jag är kluven om jag ska joina sällskapet. kan stå för förfest med, är som sagt på hemmaplan partajet äger rum. Kruxet är att jag inte känner mig helt piggelin i kroppen och tanken på att ngt bryter ut lagom till att studierna drar igång på måndag känns inte så lockande. Jag har nämligen förmågan att åka på halsfluss i samband med utgång (har hänt mer än en gång).. inte bra. Får se vad som bestäms. Kanske ses på pumpen ikväll ni som ska dit. :-)

Puts

När snön lagt sig på backen och solen lyser så klart så blir det så ljust och skönt inne. Fönstrena gjorde sig påminnda idag då man verkligen ser HUr skitiga de var efter all blåst och regn. Så de har fått sig ett lyft medans Travis sov, nu kan man t.o.m. se ut genom dem.. haha. Riktigt så illa var det inte, men skillnad blev det mot innan. Har pysslat om mina blommor med, så alla har fått sig en dusch. Toaletterna är också städade och tvätt har tvättats. Det som återstår är golven, men det får fixas under helgen eller senare idag då sambon kommit hem.

Ha en RIKTIGT skön helg nu allesammans!

"Hej mitt vinterland.."

Så har snön kommit och lagt sig på backen. Jag bara myser när jag kikar ut genom fönstret. Trodde först inte Rickard när han kom in imorse för att pussa mig hejdå och sa att det snöat under natten, så jag var uppe och kikade efter klockan sex. Travis vaknade inte förrän nästan tre timmar senare. Det är hans snuva som tar ut sin rätt. Mammas hjärta!

Kikade på Nytt läge igår, oj vad fint familjen fick det i sitt nya hem! Inte alla gånger inredningen går hem hos mig men igår så. :-) Tror det var förra veckan som familjen som hade hade fått det ompysslat i sitt hem var så stumma av resultatet.. i till synes negativ bemärkelse att inredaren och byggledaren inte såg ut att veta vad de skulle ta sig för. Jag förstår dem, väggarna var babyblå och sovrummet ljusrosa. Inte det kulören som jag valt. Vi har en blå färg på väggarna i hallen och dem har vi planer åt sedan länge att förnya. Måste bara komma överens om tapet och se över vad slutnotan kommer att hamna på. Känns som småpotatis i jämföresle vad vi lagt ner på bilen.. vågar inte ens uttala summan i ord, än mindre skriva ner den här.. Panelen ska i varje fall målas vit som vi gjorde i köket, sedan är jag inne på en mönstrad mörk tapet med liv och rörelse i.
 Kan förresten slänga in en bild på köket så får ni se hur vi gjorde där med väggarna:



Efter vi dragit ner tidigare tapet (vit struktur med stora rosa blommor)





Slutresultat!

Trollgölen

Blev en tur till simhallen i eftermiddag och plask i Trollgölen. Grabbarna verkade tycka bättre om det denna gång och mer i harmoni när det visste hur det var. Travis tror fortfarande att han kan simma. :-) Fullkomligt älskar vattenstrålarna och försöker fånga dem med både händer och mun. Så söt!
Kvällen blir en lugn sådana, ska mysa med lillkillen nu en stund innan läggdags. Han har inte velat somna ännu, fick besök av sin farmor och myste en massa med henne .-)


Dagisplats

Har just varit på babysången inne i Vimmerby och nu sover lilleman middag. Han har under natten åkt på nästäppa som idag efter nässpray blivit till en snuvig näsa, det i samband med mycket dreglande resulterar i att pappersnäsdukarna ständigt åker fram. inte poppis hos Travis. Hoppas det vänder fortare än kvickt! Har planerat in ett besök i simhallen imorgon tillsammans med Carro&Milo och Sanna&Melvin. Vi får se hur läget ser ut då, men jag vet att ett bad skulle uppskattas av Travis men inte om förklyningen eskalderar. Får tro att det är en lindrig sådan. Hoppas hoppas!

Glädjande är att det är klart med dagisplats, fick ett samtal igår och tackade ja på stört. Så den 12januari börjar inskolningen här i Södra Vi på björkullens förskola. Känns som att det kommer bli toppen! 
Fick även Csn besked idag, och mina studieböcker som behövs till den kommande delkursen från Adlibris.se. Så nu känns det som att mycket är iordning och koncentrationen kan läggas på studier och familjen utan en massa krussiduller runt omkring. Skönt!

GH3

Igår kväll efter middag och disk kom min familj och tittade förbi. Trevligt! Lilleman blev i extas och ville till allt och alla. Helst ville han följa med sin mormor och morfar hem också. Han sträckte sig och var i deras famn när de hade fått på sig ytterkläderna och så vinkade han till mig och Rickard. Vi vart brädade, men så söt han är! 
Elin blev kvar då hon hade studiedag både igår och idag. Så kvällen ägnades åt Guitarr hero III på PS3:an, lite snacks och tv-tittande efter lilleman somnat för natten. Idag har det varit bus med moster som gällt för Travis, så glad han blev när vi gick upp i gästrummet och hälsade på en nyvaken Elin. Han kröp runt och busade som aldrig förr!

The final countdown

Sista veckan som föräldrarledig har börjat. Ser ut att ha något varje dag och mellan varven ska det bara njutas av tiden tillsammans med sonen. Idag ska vi ut till Frödinge på veckans föräldrargruppsträff efter lunch. Ska bli spännande att se om Milo går fler steg nu än senast vi sågs. Tänk att grabbarna är så stora!

Har hunnit att styra med lite måsten här hemma som kommit i skymundan efter en helg med fullt upp. Tvätt, byte av sängkläder, dammning och efter att lilleman sovit är det dammsugaren som kommer fram. Skönt när man har det gjort och känner att man har ordning på torpet.

Skogsmullar under Novemberkåsan

I lördags gick Novemberkåsan av stapeln i skogarna runt omkring Vimmerby. Rickards bror Jonas var en av många som var med och tävlade. Vi startade dagen med att se sträcka två som gick i terrängen i Skäfshult, inte långt från där Rickards föräldrar bor. (Lite bök och stök med att få med vagnen bara, så den slopade vi under resten av dagen med undatag från ALV.) Fortsatte sedan in till stan och ALV parkeringen där vi stämde av hur det gick för Jonas när han var inne på service. Vi klämde in lunch på Linas där maten var toppen god, kan jag varmt rekommendera! 
  Didrik körde barnkåsan, ett cykellopp innen på ALV, så självklart stod vi och hejade på som publik. Dagen fortsatte med stopp i Snokebo, på servicedepån igen, matintag hemma hos oss där vi även drog på oss flera lager kläder för att klara sena kvällen/natten. 
  Travis var mest facsinerad när mörkret fallit och det enda man såg var pannlampor, ficklampor, brasor, ljusen och brummen från motorcyklarna och publikens stim. Han var så duktig hela dagen och han och jag hängde med ända fram till elva då vi varit ute i den branta backen i Djursdala och innan dess ute vid Nossen. Då slockande han i bilen och vi pausade tillsammans med Anne-Louise hemma hos dem medans Rickard var ute med Ingo, Micke, Martina och Klingan i Skäfshult igen.

En riktig folkfest var det och var toppen kul att följa! Gårdagen var vi alla trötta, kom inte hem i säng förrän halv två och efter en heldag ute blir man inte annat än mör. Man kan inte låta bli att tänka på alla förare hur de kände sig på söndagen. Beundrar de som ställer upp. Ett riktigt "mandomsprov" :-)
Jonas slutade 42:a totalt, tror det var 49 som tog sig i mål av 129 tävlande..

Vi tillbringade söndagen i Målilla, där min mamma fixat god middag och smarrig efterrätt. Skön dag i trevligt sällskap!

Kaffetant och smiletroll

Sitter här med en mugg kaffe brevid mig. Började känna av huvudvärk och insåg snart att jag glömt fixa i mig koffein. Så det vara bara att börja brygga! Efter ett fåtal munnar kaffe är värken mindre.. tänk vad koffein förorsakar. Föräldrarledigheten har bidragit till att jag har blivit en riktig kaffetant, på gott och ont. :-)

Grått och trist är det ute, men lilleman och jag har tagit en repa in till Vimmerby under förmiddagen. Har varit hemma sedan lunch och Travis har ännu inte velat sova. Är övertrött till max men försöker in i det sista trotsa John Blund. Är en rikigt sötnos de få gånger han numera protesterar mot att sova, han tar sin favoritlamm och kastar ut på golvet från spjälsängen, gör sedan likadant med nappen. Han vet att jag vet att han behöver dem för sin sömn och att jag då kommer in och lämnar över dem till honom igen. Övriga gosedjur i sängen får snällt vara kvar. Han smilar med sitt bredaste leende när jag tittar in och överlämnar hans sovskatter och man blir inte annat än varm inombords.
Soveriet för hans del fungerar annars jättefint med få undantag.

lite bilder och Melvin 1år

Lägger in lite bilder idag istället för skrift.
Enjoy!



Från i söndags då vi var i Målilla:

Min fina mamma!


Systerdotter Nova


Min mormor och så Travis



Melvin fyller 1år idag!



Många grattiskramar från fam Gustafsson/Andersson

Oves födelsedag



Måste gratta farfar/pappa/svärfar Ove som fyller år idag!
Grattis från Travis, Rickard och Ann-Sofie

mitt i veckan

Babysång, matlagning och telefonsamtal med uppstrukturering inför fortsatta studier som väntar runt knuten har dagen hittills bestått av. Babysången var för övrigt mycket mysig idag, det var lugnt och endast ett fåtal barn så det fanns utrymme för prat i godan ro för oss föräldrar och lek för de små kottarna. Skön start på dagen!
Känns som jag börjar få kläm på det saker som behövs innan studier, är nu aktiv  webbstudieplatsen, har skrivit ut scheman som jag äntligen fått tillgång till och annat måsten. Litteratur ska och snart bokas av från listan "att fixa". Kvar är dock en gnutta ångest.. men det rer sig till sist. Blir mjukstart när det gäller överlämnadet av Travis ivarjefall då han huserar här hemma hos sin pappa innan jul och under storhelgerna som följer därefter.   

Kaffe och fika :-)

Det blir sparsamt med skriveri i dag. Har tänkt att mysa hela kvällen med sambo och son med start efter att detta inlägg är postat.

Idag har vi haft ett gäng som gästat oss på fika här hemma: Emilie och Hugo, Louise och Edwin och Emilie och Albin.  Var toppen trevligt och måste göras om snart!
Kommer att sakna den möjligheten att närsom under veckan (i stort sett) kunna planera in en fika tillsammans med vänner eller bara ta dagen som den är och umgås med sin finaste ögonsten. Samtidigt som det ska bli skönt att få en struktur, men vill inte ha livet för inrutat..  hmm, lagom är alltid bäst. lite utrymme för spontanfika måste ju finnas :-)
Veckoträffarna tillsammans med föräldrargruppen exempelvis måste på något vänster klämmas in, det har ju blivit våran vardag och ses fram emot var vecka! 

Lidhult och ljuspartaj

Efter lunch ska vi vara i Lidhult och fira Melvin som i veckan fyller ett år. Käka tårta, prata och låta kidsen leka, det låter kalas i mina öron :-) Måste bara sätta lite fart nu.. vi tog en sovmorgon idag och nu är det full speed som gäller när Travis är kalaspigg. Jag kommer att avrunda dagen hemma hos Lousie på ljusparty.
Nu tänker ni säkert att ni läst om att jag går på ljusparty var och varannan vecka.. och det stämmer bra det. Det blir så när en bjuder så sätter sig ofta en väninna upp sig på att ha ett eget party och så snurrar hjulet. Inte mig emot! Tycker i varjefall det är kul att gästa hemma hos vännerna, över en fika och lukta på ljus. Även om det inte blir storköp var gång är det en mysig afton. Så därför blir det inget mer skrivet i denna blogg under denna måndag.
 Höres imorgon.

Ha en fin måndag! för det ska jag ha.

Fars dag

Fars dag har vi tillbringat i mitt Målillaland på lunch, fika och tårta. Rickard fick husera på hemmplan då han har brandjouren. Min mormor var även där och gästade, en trevlig dag men med viss saknad av älsklingen förstås. Fick fira att det är fars dag för hans del på morgon- och kvällskvisten istället. Travis uppvaktade sin pappa med ett egetsnickrat kort.. eller jag kan villigt erkänna att det var jag som knåpade ihop det när det var öppet hus på församlingshemmet i torsdags. Med en jakande Travis som log och tyckte det blev så fint som han idag överäckte till en stolt pappa:-)  

Fotbollsturneringen igår var för övrigt en lyckad tillställning. Det var kul att se sambon flänga runt efter bollen och övriga som engagerade sig. Travis snackade och levde loppan på läktaren. vilket bustroll!
De slutade till sist på en andra plats, hade tydligen slagit vinnarna men de hade fler matcher vunna om jag förstod det rätt, de skyller på ett självmål.. :-) Var inte kvar till slutet, utan fick gå efter en stund för middagsintag till mig och lillgrabben. Elin kom sedan och var här över natten. Vi spelade Guitarr Hero, kikade på tv, tjitt tjattade och hade en riktigt mysig kväll, medans Rickard tillbringade kvällen längre ner på gatan med grabbarna från laget.
Tack syster!

Fussball

Hade en trevlig kväll igår tillsammans med Rickards föräldrar och två av hans bröder. Vi åt pizza och kikade på Idol. (vilket jippo för övrigt, har inte fastnat för någon särsklit mycket denna omgång. Alice och Kevin möjligen, de märks att de bägge brinner för musiken när det sjunger på scen.)
Lilleman som börjat klättra på väggarna av tristess efter ha spenderat dagen med bara mig, sprudlade av energi när han fick besök av farmor, farfar och sina farbröder. Innan dess var vi ute på en promenad till brandstation där han fascinerades till max av brandbilarna :-)

Idag ska vi till sporthallen för att kika på Rickard när han spelar fotboll tillsammans med jobbet. Det ska bli skoj, har nämligen inte sett honom sparka boll i något annat sammanhang än hemma på skoj möjligen. Läktaren är som bekant kanon kul enligt Travis tycke så det blir nog en bra eftermiddag!

Pics.

Besöket i simhallen igår var mycket uppskattat så det får bli fler visiter dit. Travis ville vara överallt och ingenstans så det är bara att hänga med och lotsa. Fascinerad till max och tror stundtals att han kan släppa och simma alternativt gå, träning för en annan blir det på köpet :-). Kul var det ivarjefall och roligare blir det säkerligen när lilleman själv kan gå då vattendjupet i Trollgölen är lite för högt för sittläge.
Efter plask och sim blev styrde vi vidare mot Målilla och hälsade på min familj. Travis som just innan var supertrött piggnade till på två röda och sken som solen när han fick busa med morfar, mormor, morbror och mostrar.

Lite bilder från dagen: (hade inte med kameran i simhallen)

 

 

Vardagsrummet

Bytte ju förresten gardiner i vardagsrummet i måndags. De som hängde där tidigare har varit en tillfällig lösning i väntan på att ha tagit mig i kragen och hittat ett par som jag verkligen gillar. Här ser ni resultatet. Ursäkta bildkvalitén, kameran är inte tipp topp.


Före


Efter



Vad tycker ni om resultatet?

Simhallen

Har börjat dagen med att Travis fått leka av sig på Öppet fus här i Södra Vi församlingshem. Det blev även ett pyssligt kort till Fars dag som väntar på söndag. Jag fick snickra ihop ett från Travis :-)
Nu nappar lilleman innan han ska inta lunchen och sedan ska vi bege oss mot Hultsfred till Hagadal simhall. En massa plsk och lek i vattnet tillsammans med de andra grabbarna ser vi fram emot.
Har laddat kameran och rensat bland bilderna så lite pics ska förhoppningsvis kunna tas.



Travis precis innan läggdags häromkvällen, han kan inte vara utan sitt mysfår. Gull!

Telefontid

Har just suttit i telefon för att bena ut lite inför studierna på inkomstfronten. Har pratat både med Csn och Försäkringskassan. Det vore synd att säga att någon av dem hade den rätta andan. Om man arbetar med personbemötande genom telefenluren är det inte fel att bemöta den i andra änden med lite positivitet. Jag vill gäran ha ordning på torpet innan studierna tar vid och mammaledigheten löper ut nu om 19 dagar. Vore så mycket enklare om alla gör vad det är anställda för istället för att loja runt så att en annan får merjobb.

Uscha, detta var ingen rolig eller positiv läsning inser jag.Får i varje fall ge ett plus i kanten till Försäkringskassan då jag kom direkt till en operatör och slapp ens en före i kö. Inte var dag det händer! Wiheoo.

Soveri

Dagen har bara fart iväg, började med lite sovmorgon. Lilleman har under snart en veckas tid lagt om sin sömn och väljer att sova till nära nio vissa dagar! Inte mig emot, han somnar som alltid vi sju om kvällarna så det funkar kanon. Lite trixigare är det förstås med dagssömnen, den funkar ett par dagar för att i nästa bli helt annorlunda. Han behöver vissa dagar en sovlur och andra dagar två. När vi åkte hem från Vimmerby förut somnade Travis strax innan vår uppfart och vaknade när jag lyfte in honom, när det blir så tror han att han sovit en bra mycket längre stund. Men sedan fick han lunch och nu sussar han så sött i sin säng. Vi har hunnit att besiktigat BMW:n och besökt babysången därefter, sedan blev det en runda på stan med Carro och Sanna. Deras grabbar sov som prinsar medans Travis höll lådan och har varit på tipp topp humör :-)

Icespots

Är just hemkomna från en långpromenad med stopp på Ljunghäll för att serva sambon med grejor han glömt hemma och sedan Ica för lite inhandling av mestadels frukt och grönt. Det är riktigt skönt väder ute, kylan buiter samtidigt som solen skiner. Så om man är klädd rätt så är det kanon. Bara man aktar isfläckarna så man inte drittar på baken, då är det bra med extra stöd från vagnen. :-)
Ska strax vispa grädde att garnera rulltårtan som jag gjorde på morgonkvisten. Vid klockan två kommer Carro&Milo och Sanna&Melvin, så då ska vi ha lite gott till kaffet tänkte jag.

Ha en fin tisdag allesammans!

A wake up call

På Oriflamepartyt på Frödinge bygdegård igår kväll fick jag en aha upplevelse: Jag måste ta tag i min hud- och kroppsvård!
När jag var säljkonsulent för Oriflame innan jag träffade Rickard så köpte jag var och varannan produkt och testade. Det var toppen kul att pröva nytt och jag kände mig tipp topp fräsch. (mestadels..) Någonstans på vägen i samboförhållande och mammarollen så hamnade det på hyllan. Har inte känts som prio ett. Men lite måste man få unna sig och nu känner jag att det är dags med ett "hemma spa" igen ;-) Jag hoppas att jag inte får det att låta som att jag under en tid glömt vad allt som har med rengöring att göra. Så är inte fallet, utan jag vill ha det lilal extra ibland. Nu när vinterkylan börjar tränga på är det exempelvis hög tid för att slå ett slag för fötterna och händerna.

En shoppingtur i lkpg

Har blivit dåligt med inlägg under helgen, bara ett "rafsihopinlägg" i all hast i lördagsafton. Nu är jag på hugget igen. Igår tillbringade vi dagen i Linköping, Anne-Lousie och Didrik var med oss och vi strosade runt på Ikano samt Ikea. Lunchade på Chili och fikade på Ikea restaurangen. Vi hittade äntligen en overall till lilleman som satt fint, en storlek 86 blev det med en liten gnutta växmarginal, som vi letat! Får tacka Travis farmor som köpte den och en matchande mössa.
Det blev även liten annat småplock (som alltid när man besöker Ikea) och lite fix från Biltema. Sedan blev det Skäfshult på kvällen där Ove fixat varma mackor till oss alla.

Idag är det hemmafixar dag, diskmaskinen har tuffat färdigt, en trådback som vi inhandlade igår har jag satt ihop, två maskiner tvätt har hunnits med, vattnat blommor m.m..m.m..Ja listan kan göras lång vad som hunnits med. Älskar att vara i farten med många bollar i luften, även när det gäller husbestyr. Nu väntar ett gäng gardiner som jag köpte på Shape igår att bli stryka och upphängda.
Ikväll blir det sminkparty i Frödinge, det är Sanna som bjudit med mig och Carro. Ska bli kul!

Saturday!

Har just ätit mumsig lördagsmiddag med Älsklingen och så är även hans bror Daniel här medans hans sambo är på julfest med sitt jobb i Linköping.
Lilleman och jag har varit i sporthallen här i Södra Vi och kikat på Rickard som spelat pingis turnering med jobbet. Travis var skogstokig på läktaren och tyckte det var urkul att klättra överallt och ingenstans. Kul att se att han tar för sig så. Extra skoj tyckte han det var med glaset som vette utmot planen, där pussades det på mot alla som gick förbi. :-)
Vi har hunnit med handling på Ica supermarket med (bra när man behöver basvaror, överkomliga priser), medans Rickard hjälpte Daniel att svira om hans däck till vinterutstyrslen. En fika i Skäfshult däremmelan där Travis stolt demonstrerat frö sin farfar att han kan peka och visa var lampa sitter samtidigt som han säger "ampa". Ove började träna med honom när han var en liten kotte.. :-) Det kom i början på veckan och nu går det på ständig repetition. Är ursött!

Igår kväll var vi i Frödinge, jag och mina pojkar hos Carro, Daniel och Milo. Sanna, Magnus och Melvin gästade med såklart och vi hade en toppen trevlig kväll med tacobuffé. Småkilalrna busade och Melvin visade upp sina nya krypfärdigheter. Så skoj! Kom hem i säng efter ett och tog en välbehövlig sovmorgon hela familjen.

Bäst att joina de andra i soffan.
Ha en skön lördag!
RSS 2.0