Nyårsafton 2008

Att det har rådit torka på min blogg nu när det varit juletider med besök fram och tillbaka, när dagarna går om varandra och man känner sig alldeles veckovill råder inget tvivel om. Känns som att jag skulle kunna skriva hur mkt som helst om det senaste dagarna, men just nu hinns det inte med. Står med ena foten i köket med bestyren inför kvällen, känns som jag nu kan ändå bocka av matbiten på min attgöra lista. Har fixat städning därefter och nu svansar Rickard runt med dammsugarn och Travis efter som bevakar varje moment.

Ha ett riktigt GOTT NYTT ÅR allesammans!


Känner i lilltån att 2009 komer att vara minst lika bra som 2008..

Julafton

Så har julafton passerat, extra mysigt blev det då snön dalat ner under natten och gjort backe alldeles vitbeklädd. Det gillas!
Julfrukosten intogs i Skäfshult klockan nio igår, tomtegröt och skinkmacka. Rickards morbror, fru och hans två kusiner var där precis som traditionen är. Vartannat år i Skäfshult, vartannat i Vimmerby. Det blev fika på det och sedan drog Anders med familj vidare. Paketöppning stod sedan på schemat och alla klappar var uppskattade. Vi gjorde som så i både min och Rickards familj att vi drog lott om vem man skulle köpa till och då för en summa av 500kr. Annars är det som nästan allatid en hysteri och i slutänden byte av pengar. Barnen fick såklart klappar.

Vi tvåtiden styrde vi bilen hem hit för att lämna av våra saker och ta med en ny omgång klappar som skulle till min familj i Målilla. Så lagom till att Kalle Anka och gänget tågade in på svt kom vi dit och slog oss ner i soffan med övriga i familjen. Julmat strax därefter för att sedan besökas av tomten. Lilleman undrade vem den filuren var och när vi efter alla klappar var utdelade skulle fota han och Nova i tomtens knä så blev det tårar för Travis del. Det var en figur han endast ville veta av på avstånd, vår sötnos.
En massa fina saker har han fått! Tack snälla alla ni.
Lagom till "Tomten är far till alla barnen" var vi hemma igen i Södra Vi och kikade på den och hade en fortsatt lugn kväll.

Idag har Travis som på amerikanskt vis öpnnat våra klappar till honom på juldagens morgon. Vi kände att vi inte skippade att frakta runt allt igår när vi ändå hade bilen full. Så vi tog det i lugnan ro här hemma idag efter en skön sovmorgon. Nu sover Travis och jag ska gå och förbereda inför lunchen.

Hoppas ni alla har och kommer att ha en riktigt bra julhelg!

dan före dan

Alla klappar inslagna och under granen som är klädd och lyser så fint. Lillkillen julbadad och sover som bäst just nu. Nu väntar mys i soffan med älsklingen och till de varsin kopp te och smörgås.
Kan det bli bättre? trodde inte det. Nu ska jag bara njuta och suga in så mkt julstämmning som det bara går, för imorgon är det ju faktiskt doppardedagen.
Ha en fin jul allesammans och må så gott´!

Julfint

Här har julstädningen varit i full fart hela dagen, jag och älsklingen har haft ett toppen bra teamwork och delat upp rum och göromål. Så nu börjar det gå mot att vara ett skinade rent hem. Så gött!
Imorgon blir det att fixa in granen och klä den, ska även fixa de sista klapparna. Inte likt mig att avra ute i sista stunden, men fokus har legat på skolan samt familjen nu de senaste så det är därför. Jag vet i varje fall precis vad som ska med mig hem så det ska inte ta några tider.

Igår var vi i Fågelfors hos min farmor och farfar för att fira jul tillsammans med dem. Vi åt god julmat och lilleman som alltid med god aptit. Har aldrig varit några knussligheter med att ge den lille herrn mat, är så roligt att se så matkär han är. Vi körde även paketleken, vilket var toppen kul. Många skratt där vill jag lova!
Sedan blev det raka spåret i princip hem till Lasse och Sandra för att fira jul där tillsammans med dem, Martina, Elin, Daniel, David och Fanny. Riktigt mysigt och ett stort tack till värdparet för en mycket lyckad afton! Blev en runda av paketleken även där, gick hem lottlös men älsklingen tog hem ett paket i form av ett sexpack rosadoftande toapapper. Haha! så bra.

marken

Har varit på marknaden idag med Rickards föräldrar, hans bror Didrik och så Daniels Elin. Det blev mest att titta runt på torget med Elin efter att de andra åkt hem för att få middagsgäster till kvällen. En massa julfix hanns med och det känns som det inte är mycket kvar att ordan nu när julen är på ingång. Älsklingen ska få sina klappar inhandlade i nästa vecka då jag kan strosa helt själv, blir lättast så. Denna vecka har han ju brandjouren och får inte vara ensam med Travis pga den.
Nu väntar mys i soffan med sambon, det blir varma mackor och en film. Inte alls dumt så här på lördagskvällningen.

Travis fick för övrigt sin sjunde tand i förrgår, bredvid hans vänstra framtand. Nu pratar han också mer än någonsin, är ett mer nyanserat uttal. Exempelvis så sa han "ante" idag, vilket betyder vante.

home

Är nyligen hemkommen från Kalmar och däremellan Målillaövernattning. Hade en toppen mysig kväll igår med min familj, vi bjussades på tårta av mamma som har födelsedag idag. Sedan blev det bums i säng efter tio då det var en tidig uppgång som gällde för min del för att bräsa till Kalmar och vara på plats i salen kl09.00. Debatten väntade och det var kul att lysnna till alla de andra från h-fred och v-vik. Roligt var det såklart att träffa dem "live", har ju endast sett dem genom telebilen under föreläsningarna. Våran debatt gick för övrigt vägen, känns så skönt att kunna bocka av den och lägga till ett godkänt i protokollet. Efter det var vi i XL-laboratoriet tillsammans med de övriga och utförde en rad experiment innan klockan slog fyra och vi kunde officiellt ta våran efterlängtade julledighet. Nu lämnar jag böckerna åt sidan en stund, kommer att slå upp dem någon gång efter annnadag jul, inte innan i varje fall. Nu ska jag njuta av kvalitetstid tillsammans med mina killar. Rickard har för övrigt fem veckors ledigt, och det är guld värt!

Ha en skön fredag!

Mammas födelsedag

Världens bästa mamma fyller 45år idag! Grattis grattis!

Anpassning

Maria och Nova åkte hem till Jönköping för bara en stund sedan. Känns redan så tomt  huset, tänk vad man anpassar sig på bara ett par dagar. Men det dröjer inte länge innan de gästar oss igen, det ska bli så skönt att ha dem nära nu när de snart flyttar häröver. Kusinerna får träffas och busa allt mer ofta och vi systrar kan umgås spontant istället för att behöva planera och strukturera upp besök mellan jkpg-s.vi.

Idag blir det en skön hemma dag med sonen, som för stunden sover middag. Inte allför länge sedan som det var våran vardag, nu när det dyker upp sådana dagar mer sällan istället för varje dag så tas de till avra på ett annat sätt. Ikväll ska vi till Målilla och sova där över natten. Lilleman ska vara med min mamma under hela dagen då jag är i Kalmar och Rickard jobbar och har brandjouren. Mamma fyller även år så det blir sång och presenter på morgonkvisten innan jag blir upphämtad av mina studiekompisar.

candy

Har varit i skolan under förmiddagen och förberett inför debatten. Känns i nuläget som det är någorlunda under kontroll, annat blir det väl på fredag. Men efter den så kan jag i varjefall ta jullov i två veckor. Känns mycket välkommet!

Nu väntar julbak med syster och barnen. Det ska bli Leilas Rocky roads och så chokladbräck. Mums! Så dessa smaskas nog på framför en film ikväll.

Leilas rocky road

Chokladbräck med pecannötter och aprikos

studier och epok

Har varit och gjort en intervju tillsammans med Jessica uppe på förskolan. Det kommer att vara vårat underlag till ett kommande miljödidaktikseminarium efter nyår. Kändes som vi fick mycket matnyttig information och genast kändes uppgiften betydligt mer lättöverskådlig och möjlig. Kul att träffa personalen som jag jobbat med och barnen.
Nu har jag suttit och samlat information till den kommande debatten på fredag. Det finns mycket att komma över om djurförsök, härnäst ska det sammanställas och punkteras upp för att imorgon ses över och tränas på tillsammans med studiegruppen. Vi fick förresten tillbaka våran tenta igår och jag är mer än nöjd och framförallt lättad. Ett VG skrivs nu in i protokollet och den kommande deltenan på miljön som hägrar i januari känns inte lika betungade nu då jag har denna att luta mig lite emot.

I eftermiddag ska jag, Travis samt Maria och Nova träffa Sanna&Melvin och Carro&Milo på Epok i Vimmerby. Det ska bli trevligt, toppen att det finns ett lekrum för barnen med. Det var uppskattat sist vi var där.

Förkylningen hänger fortfarande i, hjälper inte med te, halstabletter och c-vitaminer. Är så trist att ha rethosta samt det som märks mest utåt är en mycket hes stämma. Det låter nog väre än vad det är när jag pratar. Vill bara ha min röst tillbaka. Hoppas på att det ska gå åt rätt håll. Försvunnen förkylning innan jul står högt upp på min önskelista just nu, men framförallt att ingen annan blir sjuk.

bloggsvacka

Bloggsvacka beror på en bitande förkylning som hänger kvar ännu samt en fullbokad helg som varit. Återkommer när jag är mer upplagd för bloggandet, nu ska vi ha filmkväll här hemma. Min syster och Nova är på besök från Jönköping. Rickard är tillbaka på jobbet denna vecka eftersom han ändå har brandjour så min syster rycker ut som barnvakt och kusinerna får leka en himla massa i ett par dagar nu! Toppen kul.
Med studierna är det full fart. På fredag ska vi till Kalmar för en debatt, där jag ska agera emot djurförsök i diverse sammanhang tillsammans med Linda. Sedan blir det besök på Xl-labb innan vi får "jullov". Lång dag men det är skönt när vi kan bocka av den på listan. Rickard får också långledigt. vilket är super.

Måste även tacka Klingan&Martina och Lassa&Sandra till en lyckad fest i lördags! De bägge killarna har fyllt 25år så det blev en 50årsfest vid Nossen. Toppen kul! Travis gästade sin farmor och farfar och hade det bättre än bäst. Så kul att se att det funkar på bortaplan, även att det känns när man inte sover under samma tak som lilleman. Saknar honom som bara den och sover dåligt. Men sovmorgonen på söndagen var uppskattad.

Sick and tired

Tänkte hinna med ett litet snabbt inlägg innan jag kurar ner mig i soffan framför den tända brasan och kikar på bönderna samt Grey´s. Ska hinna läsa litteratur till morgondagens föreläsning med, men det ska hinns med i pauserna..dem finns det gott om.
Igår kväll var jag på sista ljusvisningen för i år, denna gång i focushuset. Mysigt med luciatåg, lite prat och visning av kommande katalog och utvalda produkter. Kände dock mig inte helt hundra i kroppen och mycket riktigt vaknade jag imorse med borttappad/kraxig röst och ont i hela kroppen. Så dagen för min del har gått och fortfarande går på sparlåga. Två föreläsningar mellan 9 till halv 3 har jag haft och sedan hämtade mina killar upp mig för att besöka Bvc. Ettårs kontroll för Travis del. Allt såg finemang ut. Han är numera 78cm lång (vuxit 4cm på två månader) och väger 10kg och 130gram. Vaccinering fick han vilket nog bidragit till att han inte varit lika allert som han brukar nu under kvällen, han somnade gott när Rickard åkte iväg på brandkårens julbord strax efter halv sju.

Har laddat upp med cvitaminer nu här hemma som jag hoppas gör bot på denna ovälkomna förkylning.

lite kalasbilder

En del av paketerna


Ett gäng gäster


Det andra gänget gäster


Dags för tårta


Paketöppning idag på morgonen


Nova och Maria assisterar med öppnadet


Äta presentpapper är roligare tycker Travis, inte poppis hos pappa om man kollar minen:-)


Go och glad på kalaset med fg idag


Travis bästisar Milo och Melvin!



Tack alla som både igår och idag gjort Travis första födelsedag oförglömlig, samt tack till alla grattishälsningar!

Nostalgitripp del 2

Efter att duschen tyckte Rickard att det var på tiden att jag slå en signal till BB i Västervik, så jag ringde dit efter lite tjat från sambons sida. Barnmorskan som jag pratade med välkomnade oss och tyckte det lät som att jag hade förvärkar. Så vi packade det sista och satte oss i bilen mot Västervik. Pratade med min syster som när vi åkte och hon trodde att vi skulle bli inskrivna vilket jag inte var på det klara med. Jag var inställd på att vi skulle få bli hemskickade. Men när vi väl var på plats och hade tagit ett ctg kom barnmorskan in och undersökte mig, då var jag öppen 5cm så inskrivning blev det allt. Lavemang och dusch på det för att sedan visas vi in till förlossningssalen. Klockan var halv två då om jag inte missminner mig.
Värkarna tilltog och undersköterskan Marie kom in och servade oss med lite saft. Barnmorskan Tommy frågade om jag ville ha smärtlindring vilket jag tacakde nej till. Testade dock lustgas, andades in en gång men gillade den inte så det blev Rickards masserande av ryggslutet som var min smärtlindring.
När barnmorskan för andra gången undersökte mig (efter att blivit inkallad av undersköterskan då hon tyckte att jag snart började krysta) så var jag mycket riktigt öppen fullt. Tänk vad kroppen går per atomatik. Dock hade inte vattnet gått så Tommy fick ta hål på hinnorna. Han hann inte få på sig stänkförkläde vilket resulterade i en kanonblöt barnmorska då vattnet fullkmligt exloderade ut. Ja det var känslan i varje fall, häftigt.
Ett par krystvärkar senare, närmare bestämt 04.28 den 8 december såg Travis sitt första ljus!
Att få barn är den absolut häftigaste upplevelsen jag varit med om och jag skulle så här i efterhand kunna föda gång på gång bara för känslan. Men nu har vi våran allra finaste skatt i våra liv och vi är så glada. I framtiden (troligen efter studier) kommer ett syskon om det vill sig.
 


Travis endast någon timme gammal!

Travis 1år

Idag är Travis 1år! Helt otroligt hur fort tiden gått och så underbart att följa hans resa från liten bäse till dagens ettåring. Han är vårat allt, och man säger att kärleken till sitt barn är gränslöst och det stämmer mer än väl. Är så otroligt lottade över att få ha honom i våran närhet och tillvaro!




Våran älskade lilla älskling på morgonkvisten!


Kalas och nostalgitripp del 1

Har haft kalas här idag för hela slanten, mycket lyckat och jättetrevligt! Travis somnade nästan på stört nu ikväll, han gick på övertid innan de sista gästerna for runt halv åtta. Då hade vi kalasat sedan klockan tre, så då kan ni räkna ut hur slut lilleman var efter paketöppning, bus med alla och speciellt Novabus.
Han fick så mycket fint, tre par jeans varav ett par i snickarbyxmodell (får han ha när han hjälper sin pappa att meka i garaget med motorcyklen och bilen). ;-) Två långarmade tröjor, en kortarmad, två bodies, en pyjamas, tre par strumpor, tre par sockor som hans gammelfarmor stickat, en morgonrock, en traktor med släp och djur, en spelmojäng i kossautförande, två bilar, en brandbil, en vertygslåda, pengar m.m.. Bättre kan det inte bli. Våra paket öppnas av honom imorgon på hans dag. Jag är i skolan på föreläsningar under förmiddagen mellan 8.30-12. Men sedan klockan två kommer föräldrarguppen hit på födelsedagsfika! Kommer bli en toppen fin födelsedag för Travis, det är jag övertygad om.

En annan är ju inte lite nostalgisk. Tänk att för just precis ett år sedan satt jag och Rickard hemma hos Klingan och Martina tillsammans med även Elin och Daniel och såg på Idolfinalen. Slemproppen hade gått under förmiddagen och jag kände av en molande värk i ryggslutet till och från under dagen. Under kvällen kändes det mer och Rickard fick sitta och massera min rygg medans vi kikade på om Amanda eller Marie skulle ta hem titeln Idol 2007. Efter ett tag började alla i rummet klocka mina värkar, jag tog det inte så allvarligt utan trodde att det nog skulle avta. (Jag var från början av graviditeten helt säker på att jag skulle få gå över tiden med dryga två veckor. Jag var beräknad att föda på luciadagen och pga extra behandling i förebyggande syfte mot blodpropp skulle jag få ett ultraljud på bfdagen och möjligen en igångsättning beroende på bäsens välmående.)
Vi åkte hem innan midnatt när det stod klart att Marie Picasso vunnit och jag tog en dusch för att konstatera att värken var ihållande...
fortsättning följer..

baka, baka liten kaka...

Nu har jag fixat ett gäng muffins till kalasandet som väntar runt knuten, har även gjort en pepparkaksdeg som nu står och vilar i ett par timmar. Funderar på om jag ska klämma in ett lussebak också, känns som tiden är knapp för det. Måste ta tag i storstädning av huset och innan dess en repa in till Vimmerby för diverse handling, bl.a. till tårtbaket och även till systemet. Ska nämligen på pumpen ikväll med vännerna, syster och bror. Vi ska hålla till här en stund innan för att sedan dra oss neråt. Ser ut att bli en tidig utgång då det är många som ska dit, är julbord för Ljunghäll också så det är redan ett stort gäng på plats. Ser fram emot en utekväll, som för min del blir lugn men kul för det!
Nu ska jag fixa ett studiearbete om jämställdhet medans lilleman sover och älsklingen styrketränar.
Ha en bra lördag!

bullbak och tenta gjord

Har blivit dåligt med skriven text i min blogg de senaste dagarna, kan inte skylla på tidsbrist utan snarare att jag inte tagit mig tid. I onsdags var Rickard, jag och Travis i Linköping och julhandlade. Det blev en del klappar men ett par återstår. Mysigt att strosa runt tillsammans med familjen! Det blev tentaplugg i bilen både på ditvägen samt hemvägen, lite trixigare hem dock då mörkret föll.

Igår ägnades dagen åt att plugga till dagens tenta, som för övrigt kändes helt okej. Svarade på samtliga frågor och det blev totalt 8blad skrivna. Återstår att se hur resultatet blir, men hoppas naturligtvis på det bästa. Känns som vi fått alldeles för mycket tid. Jag vet, inte ska man klaga på när dagar ges åt pluggande, men samtidigt sätter det en större press på en att kunna allt som ett rinnande vatten. En massa andra göromål fixas under tiden och plugget kommer lite vid sidan av, men jag tror jag lyckats kombinera det på bästa sätt. Nästa gång är det säkerligen just tidsbrist som man lider av. Men just under tidspress arbetar jag nog bäst, eller jag vill tro det i varje fall. Nog om det.

Här har det bakats under eftermiddagen, det blev i runda slängor 100bullar. Hälften vanilj, den andra hälften med kanel. Det har även rullats chokladbollar. Känns skönt att ha lite ordnat inför ettårskalaset på söndag med släkten, och sedan på måndag med kompisarna då Travis faktiskt har sin STORA dag! Tänk vad fort ett år seglar förbi.
Mer bakande blir det imorgon.

hemmaplugg

För min del är det hemmastudier nu i tre dagar fram tills tentan på fredagmorgon. Det blir lite pausande emmelanåt, lägger upp läsandet i omgångar för att på bästa möjliga sätt smälta och bearbeta den lästa litteraturen och de föreläsningar som vi haft. Har läst under morgonkvisten och till sena kvällen igår kväll och det känns som det ger resultat, börjar klarna och sätta sig bakom pannbenet. Vid pausandet under förmiddagen traskade jag, Rickard och Travis upp till dagis och hälsade på hans kommande avdelning. Det blev en timmas lek med en massa synintryck och han verkar finna sig tillrätta. Så kul att se! Utforskar och "pratar" med de övriga barnen. Han träffade även sin farmor som jobbar på en annan avdelning, blev lite konfunderad över att hon var där. Var ngt som inte riktigt stämde.. :-) men en massa gos blev det minsann.
Vi ska försöka besöka dem ngn mer gång innan det är dags för inskolningen i januari.

Har läst nu medans lilleman sovit middag. Ska om en stund åka till Lidhult för att träffa de övriga i föräldrargruppen. Som sagt, jag förenar nytta med nöje :-) Hoppas det ger bästa resultat i slutänden.

Radioprofiler

Lyssnar flitigt på radion och då oftast Mix Megapol när jag kör bil. Med tiden målas upp en bild i huvudet om hur programledarna ser ut. Men oj så fel ute man oftast är. Kikade in på deras hemsida för ett tag sedan för att konstatera hur fel ute jag fakiskt var. När Kjell Eriksson började figurera på P3 för en massa år sedan var jag lika förvånad där. Hmm, vet inte hur jag halkade in på det här spåret.
Hur som har dagen varit lång i skolan, bra föreläsning på morgonen som rörde Yrkesetik. Givande och 4 timmar bara sprang iväg. Var runt i Vimmerbys skobutiker på jakt efter ett par stövlar till mig sedan under lunchen. Hittade inga som jag klickade med. Det blev istället ett par klappar till Travis :-) Jag halkar ständigt in på barnavdelningarna och kommer sällan därifrån utan en kasse med hem. Tänk om det vore lika lätt att hitta kläder och ting till en annan?
Under eftermiddagen har vi haft information om kommande vår och hösttermin då vi börjar läsa våran inriktning: Naturvetenskap och matematik i grundskolans tidigare år.
Det ser ut att kunna bli mycket givande och i mångt och mycket trevliga lärare. Mycket matte, biologi, kemi och teknik kommer att prägla våra studier i olika etapper. Det ser jag fram emot. Får se hur det väl låter sedan när jag väl bitit tag riktigt i ämnena och utövar de praktiskt samt teoretiskt. Hitintills är jag inspirerad av det som komma skall och litteratur verkar givande!
Bäst att ta tag i lite tentaläsning nu när lilleman somnat för natten och sambon är på brandmansövning under kvällen.
RSS 2.0