Bredbandsstrul

Hade problem med vårat internet igår, strular varje dag mer eller mindre och får "reparera" det. Men igår var det inte lika medgörligt som annars. När jag suttit en stund i telefonkö till Telia och strax var på tur för att få support så hoppade det igång efter tre timmars försök..

Travis busade med Milo och Melvin igår och hade det lika kul som alltid i deras sällskap. Han stupade sedan i säng efter att han hunnit leka lite till med Rickard och Didrik och käkat efter att vi kommit hem.

Idag har vi mysdag hemma hade jag tänkt, ska även fixa med lite telefonsamtal till bla.a. skolan och sedan blir det nog en långpromenad senare.

Pappas födelsedag

Idag fyller min underbara pappa 55år. Ett stort GRATTIS till honom från oss i Södra Vi.


Travis med sin morfar, julafton 2007

Kommer och firar både han, Kalle och Marias sambo Niki nästa helg. Käk på kinan lutar det emot, efter en sväng på Målilla marknad.

På Videvägen 4 igen

Nu är jag hemma igen, efter en shoppingtur som heter duga. Hade en toppendag tillsammans med två av mina systrar. Vi tog det lugnt inne på GeKås och betade av avdelningarna en i sänder för att ta ett lunchbreak när vagnarna var välfyllda och sedan på att igen. Med en fullpackad bil och trötta kroppar (tänk vad shopping kan göra en utmattad), begav vi oss hemöver vid halvfem snåret och jag och lilleman var sedan hemma i Södra Vi runt nio igår kväll.

Snart ska vi in till Vimmerby och storhandla på Ica, jag och Travis. Rickard har jouren och har redan hunnit klippa häcken fin och jag har varit nere i skogen med två skottkärror fyllda med blad och grenar.

Jönköping

Befinner mig i skrivande stund just nu i systers lägenhet i Jönköping. Ska ha kvällsmys framför ljus, film och lite snacks om en stund. Sitter här och känner mig lite halv utan mina pojkar. Vet att Travis sover som en prins och har haft det mysigt med mormor och morfar sedan jag och Johanna åkte strax innan sju. Och Rickard har det bra i Lund, ute på restaurang och käkar med grabbarna efter en morgon i bil och dag i föreläsningsbänken.

Imorgon blir det shoppa av! Högst på inköpslistan står vinteroverall, regnställ och kläder till lilleman följt av gardiner och småplock för resterande slantar. Ser fram emot det och längtar tills imorgon kväll då jag ska bombadera mina grabbar med kramar och pussar.

Pics.


Här kommer lite bilder:


Rensa bland böckerna är kul :-)



Linslus


Leker på rummet



"
Staketet" runt kaminen är kul att klättra mot



Going!

Tröttis

Har varit inne i Vimmerby under förmiddagen och stämt upp i sång på mötesplatsen. Det var en trött lilleman som senare slocknade i vagnen efter vi lämnat lokalen. Lite bus här hemma och lunchintag så sover han igen och jag bänkade mig här för att ladda in lite bilder från min kamera.

Imorgon efter sången i Södra Vi åker vi vidare mot Målilla, där Travis ska för första gången sova en natt utan mamma och pappa.. Jag och mina systrar ska till Ullared på fredag och vi startar från Maria som bor i Jönköping på fredag morgon. Så det blir två etapper för min och Johannas del. Skönt på ett sätt och jobbigt på ett annat då lilleman inte sover under samma tak som mig. (Rickard ska till Lund på utbildning med jobbet imorgon och på fredag, så därför kunde han inte ta föräldraledigt.)
Men det är en nyttig erfarenhet och det kommer gå kanon. Jag nattar honom innan vi bräser till Jönköping imorgon kväll sedan sover han ju hle natten och får busa med sin mormor hela dagen därpå så det går ingen nöd på honom inte. 

Tand no.3

Tand nummer tre har kommit upp i lillemans mun, även denna sällskapar de två tidigare i underkäken. Har förstått att det varit på g då han börjat dregla igen den senaste veckan. Annars har det inte märkts på honom, varken på humör eller sömn. Hoppas det fortsätter i samma stil när det kommer till hans resterande bissingar, är så hjärteskärande att se när ens lille har ont.
Igår kväll hade jag ljusparty här hemma, trevligt med mycket folk och fina ting att köpa. Katarina, som är försäljaren, fick iihop en hop med beställningar, vilket resulterade i att jag fick shoppa loss för ca 650:-. Guttans! Travis ville såklart vara med i gänget, gosa och dofta. Det var egentligen hans sovtid och han var mer än övertrött, men sängen lockar inte när det är annat kul att vara med på. :-) Efter gästerna gått hem tog det inte mer än ett par få minuter så slockande han i min famn och sov som en prins till halv nio idag.

Senare kommer Carro&Milo och Sanna&Melvin. Då får Travis leka loss med grabbarna, och så fika på det.

Födelsedag

"Idag är det ingen vanlig dag för det är Kalles födelsedag hurra, hurra, hurra!"

Måste gratta lillebror som blir 19år idag!




Weekend

Eftersom jag mer än sällan bänkar mig framför datorn om kvällarna så blir det blogginlägg under morgonen/förmiddagen istället. Detta resluterar i att jag oftast berättar om dagen innan. Men om jag ser till antalet besökare per dag anar jag att det inte gör nämvärt mycket. :-)

Denna helg har vi inte haft något speciellt inbokat, så lördagen blev så där skönt bra. Det började med sovmorgon, vilket uppskattas mycket bra det gånger Travis väljer att somna om en liten stund. Är så mysigt dra sig lite extra en morgon med lilleman imellan oss. Sedan blev det lunchfika hos Mattias med familj. Lilleman busade med Sara och Ellen.
Bullbak, veckohandling, gräsklippning och sedan mys framför brasan hanns med innan det blev kväll. Härliga lördag rätt och slätt!

Idag blir det storstädning och en utflykt..

Helgen väntar runt hörnet

Är dålig på att uppdatera dagligen, är fullt upp och sedan infinner sig bloggtorka när jag väl tar mig tiden att sätta mig ner och försäka printa ner något vettigt. Torsdagen bjöd på en härlig dag. Vi startade upp med babysång i församlingshemmet här i Södra Vi. Travis trivs som fisken i vattnet och leker kanon bra. Han hann även att bli gästad av John blund så vi smög oss hemåt lite tidigare så han fick sova. Travis och jag har lyckats få nya förkylningsbaciller som främst satt sig på lillemans hals. En otäck hosta har han och precis som sin mamma snuvig och täppt näsa. Vi hoppas på tillfriskning snart. Är så träligt att inte vara helt hundra.

Eftermiddagen spenderades på Focus huset i Vimmerby där vi gästade mitt gamla studiegäng på lärarprogrammet. Det bjöds på glass och kaffe medans Travis stod i centrum (som han älskar) och charmade dem alla med sina minspel, "prat" och färdigheter.

Min mamma och syster Elin strosade bland affärerna så dem hann vi träffa innan vi begav oss hemöver.
Kalle och Robin kom sedan på en fika under kvällen. Kul med helspäckade dagar för att sedan tas i lugnar tempo, som idag. Det går även åt mellan varven.

Utmanad

Blev utmanad av Emelie:


- 5 saker i min frys: Broccoli, blandfärs, toastbröd, hembakta muffins, blåbär
- 5 saker i min handväska (skötväska): Haklapp, leksaker, blöjor, våtservetter, plånbok
- 5 saker i badrumsskåpet: Parfym, deoderant, foundation, mascara, hårnålar
- 5 saker i min garderob: Jeans, linnen, t-shirts, klänningar, koftor


Utmanar: Age, Elinpelina, Linda K

I ett

Under Travis och min tisdag var det fullt upp från början till slut. Under förmiddagen gästades vi av min storasyster med dottern Nova. Busande kusiner resulterade det i och trevligt lunchande här hemma. Sedan vidare mot Frödinge till Carro och Milo medans syster och Nova for hem till Jönköping. Prat och fika på gott bakat och promenad hanns med innan hemfärd. Kvällen spenderades i Skäfshult efter middagen där jag och sambon fixade ihop grunden till ett vitrinskåp medans Travis busade med farmor och farbror. Bör jag nämna att lilleman sov gott sedan efter en bra och händelserik dag? ;-)

Idag blev det babysång på mötesplatsen en runda på stan för att sedan besiktiga volvon, som för övrigt gick igenom med blankt papper (så skönt! det räcker med ett bilbekymmer..) Medans Travis sover lunchluren slog jag mig ner här en stund.

Grått

Ny vecka som startar med mulet väder, men idag gör det inte oss något då vi har tänkt att stanna inne och fixa med vardagsbestyr. Har hunnit med en tvätt och diskmaskinen tuffar på. Har tänkt att kika igenom mina bilder och sedan dra iväg en beställning. Det går alldeles för långt mellan varven och när man fotar världens finaste så finns det bilder att välja och vraka emellan ;-)
 
Hittade för övrigt grinden igår på babysproffsen, ännu bättre var det att den fanns i grått och därmed matchar kaminen bättre. Det får bli en montering till kvällen när sambon kan vara behjälplig. Annars strosade vi mest och kikade runt på Ikea där Rckards föräldrar kom hem med en himla massa fina möbler.

Linköping

Idag ska vi ta bilen och brassa iväg till Linköping med Rickards föräldrar, Didrik, Daniel och Elin. På inköpslistan står det ett köp av en grind som ska fästas runt om våran braskamin. Tycker det är en bra investering med tanke på att vi kommer att elda i stort sett varje dag och lilleman är sugen på att känna och klämma på kaminen. Vilket inte kommer resultera i annat än tårar om man inte är på sin vakt. Eldade igår för första gången denna höst och det var så mysigt och Travis var fascinerad till max! Rosig om kinderna vart han.


Bilden är lånad från babysproffsens hemsida, vi håller tummarna för att det finns en sådan på lager.


Enduro

Dagen har tillbringats i skogarna kring Snokebo. Det var Ljunhälls Enduro som stod på schemat. Rickards pappa Ove hade dragit igång tävlingen och Rickard ställde också såklart upp och körde. Travis tittade glatt på när farfar kom in på en andra plats och pappa på en tredje. Trevlig tillställning som uppskattades av åkare såväl som publik.


Bilder från dagen:


Älsklingen i pausen efter de två första varven


Älsklingen under tävlingen


Travis mår gott i gräset


Topp tre: Ove i oranget (andra plats), Mange i mörkblått (första plats) och Rickard i ljust (tredje plats)

Torsdagslyx

Travis har haft en en kanon kul dag tillsammans med sin mormor och morfar. Är så tacksam för hjälpen! Kul var det att jobba, barnen på förskolan är så goa. Det är så makalöst underbart att sedan komma hem efter att ha längtat efter sin skatt en dag och bara få en massa myskramar och känna isg så otroligt uppskattat. Snart kommer det att vara vardag så det är skönt att kunna "träna" och mjukstarta lite ;-)

Har haft lite torsdagslyx med tacos tillsammans med sambon, sonen och Didrik. Har hunnit med en runda i spåret med, där kommer verkligen vår vagn till sin rätt. Kanon i terrängen!
Kvällen bjuder på lite läsning av Vi föräldrar tidningarna. Travis och jag var på bibblan här i Södra Vi igår och jag lånade hem de senaste 7numren, kanon bra! Även lite böcker slank med, såklart ;-)

Vardag

Har varit inne i Vimmerby på babysången, där många nyförvärv var med. Så kul! Stora och små kottar som stämmer upp i sång :-)
Har även hunnit med en sväng på stan med Carro&Milo och Sanna&Melvin. Veckohandling på Ica, käk och nu även fix med lite nödvändigt med en liten paus för bloggande medans lilleman sover middag har avverkats.
Älsklingen är i Västervik på brandövning och kommer inte förrän sena kvällen så eftermiddagen ska mysas med goaste Travis.
Imorgon ska jag jobba på dagis, så mina fina föräldrar ställer upp som barnvakter. Kommer nog bli kanon, en massa bus med mormor och morfar tackar nog inte Travis nej till minsann ;-)

Lekparken

Igår satt jag och pusslade ihop hur veckorna kommer att se ut under november-januari. Jag anmälde till Kalmar Högskola att jag ska fortsätta mina studier och dessa startar för min del den 24november med en helt ny klass. Spännande men samtidigt sorgligt då jag trivdes så kanon bra med den klass jag tidigare gick i, men vi ses på Lärcenter iaf! :-)
Rickard ska vara pappaledig fram tills att lilleman ska börja dagis i januari (förusatt att vi får en plats, men det är ju platsgaranti så det ska nog till att lösas) Ansökan är i varje fall skriven och ska endast läggas på lådan nu. Eftersom pappaledigheten krockar med brandjour blir det lite annat, men lov och ledighet under jul gör allt möjligt. Vi vill få den bästa lösningne för våran skatt och som det ser ut nu ser läget ljust ut.

Travis och jag var även ute i den härlig höstsolen. Ute och promenerade och en sväng i lekparken. Vi var där i förra veckan med Emelie och Hugo. Då var Travis förkyld och inte riktigt på humör så därför gjorde jag ett nytt försök igår och det var verkligen uppskattat, så det får bli fler gånger.
Bilder från dagen finns nedan.

    


 
     



 
      

Travis 9månader

Idag blir vår lilla älskling 9 månader!

Kort inlägg

Mina planer om trädgårdsarbete regnade bort, var verkligen på hugget och ville fixa men får se om morgondagen bjuder på uppehåll. Visserligen har det varit fint under eftermiddagen men den har jag och Travis tillbringat med bl.a Emelie och Maria på ljusvisningen Partylite hade på Focushuset idag. Så nu håller sambon som bäst på att kirra gott käk till kvällen, sedan blir det att kika på Arn-Tempelriddaren. Skön lördag helt enkelt!

Efterlysning

Efter att ha läst Läckbergs sex böcker om Erica Flack efterlyser jag nu de två avsnitten av "Isprinsessan" och "Predikanten" som Svt visade i höstas. Har kollat deras hemsida men de har inte lagts ut på play. -Serien är avslutad,  står det att läsa. Var helsåld på böckerna och kan knappt bärga mig tills dess att det sjunde är färdigskriven. Ni förstår varför om ni läst böckerna och slutet av den sjätte hänger verkligen i luften. Vore nu kul att se hur de filmatiserats, jag har ju en klar bild om hur personerna i böckerna ser ut och omgivningen.



Babysång igår, fullt hus och trevligt var det. 16barn var de nog allt som allt. Torsdagen i övrigt tillbringades mestadels ute med lilleman i trädgården och lite bestyr inomhus.



Spännande låda..


Öpnna mera..


Titta mammas fryspåsar.. (vilken min)


Ute i gräset.


Krattan är rolig.


Spännande sten på trädgården.


Stadig att klättra och hålla sig emot.

Böcker och bokklubbar

Har sedan lilleman var bebis varit med i Go´boken. En barnboksklubb som skickar åldersanpassade böcker en gång i månad direkt i brevlådan. Faktaläsning till en som förälder har även varit med, som innehållt bra information.
Men när det gäller åldersanpassning på böckerna är jag lite mer tveksam. Mycket av de han fått är fina böcker men som fått stå i bokhyllan och hittills samlat damm för att det är lite tidigt att läsa just dem. Nu börjar det snart bli dags att plocka ner ett par och jag är förväntansfull. Har läst för Travis innan i böcker som passat för hans dåvarande ålder, i framtiden hoppas jag på många fortsatt fina och mysiga lässtunder tillsammans med honom. Än så länge tycks han trivas :-) Hoppas det håller i sig, bokslukaren som en annan är.
Gick även med i Barnens bokklubb då jag nappade på välkomsterbjudandet där jag fick välja böckre själv: "Här kommer brandbilen" och en tillhörande målarbok med brandmanstema fanns med (för framtida bruk) Är ju klockrent då Rickard är deltidsbrandman och kan därmed läsa den med extra stolthet. En kokbok med toppenbra recept för hela familjen från 6månader och framåt. (kommer säkerligen användas flitigt) Även "Mollys naturskola" kom med. För ringa 55kr totalt var det ett klipp.

Här kommer brandbilen   Av Arne Norlin
 
    


  

Mittwoch

Föräldrargruppträff var det här igår, grabbarna busade och snaskade smörgåsrån. Kul hade de och sedan sov de samtidigt vilket nog inte skett sedan de var små bäsar. Inte långt kvar tills de passerar ettårsstrecket, känns som det var igår som Travis sov och ammade om vartannat. Men 9månader har snart passerat sedan han såg ljuset för första gången. Lika länge som han legat i min mage har han funnits utanför och vuxit på sig till en envis, nyfiken, busig, mysig och företagsam liten kille. Är så härligt att se hur han utvecklas från dag till dag. 
(Bra att ha bloggen och bilder att blicka tillbaka på då det händer så mycket och alla datum inte hinner lagras i minnet.)

Idag drog babysången på Mötesplatsen i Vimmerby igång igen. Så kul att fylla ut veckan med sång, fika och träff med andra barn och deras föräldrar. Imorgon börjar babysången även här i Södra Vi, så den kommer vi gästa om torsdagarna framöver :-)

Påta i landen

Jag och Travis har tillbringat större delen av dagen i Målilla. Maria var där med sin Nova så vi for dit för att umgås och hjälpa till med att fixa ett land utanför huset där höstblomster ska sättas. Var inte kvar för att skåda slutresultatet men är övertygad om att det kommer bli kanonfint. Solcellslampor, ljung och annat fint. Ger mersmak att sätta fart i våran trädgård så här på höstkanten. Kanske helgens projekt? Rickard har brandjouren denna vecka så det passar fint.


Prinsen testar Novas gamla vagn


Nova hjälper till, alla grästuvor ska bort!


Fina storasyster


Vill ha blomman!


Sessan!

RSS 2.0