Sköna söndag

Som ett brev på posten blev även lilleman sjuk igår, han sov av och till från halv tolv. Febern låg stadigt runt 39,5 och han var totalt utslagen. Han har haft sådan feber tidigare när han varit förkyld men då varit "pigg", men inte denna gång. Rörde inte en fena, utan låg i min famn och jag fick massera honom emmelanåt då jag försod att han precis som vi hade ont i kroppen. Idag är han tack och lov mycket mer piggelin, har suttit och lekt och krypit runt här hemma. Gör så ont i mammahjärtat när ens lilla skatt mår dåligt. Verkar som om detta hade en snabb övergång. Så skönt!

Blir en lugn dag idag, precis som igår. Får vara hemma och kurera oss och bara vara.

Influensa?

Har lyckats blivit sjuk, började med att Rickard klagade på ont i kroppen och senare fick feber. När han börjat kvickna till lagom till middagen vi var på igår så började jag sakta men säkert trilla dit jag också. Ont i varendaste liten led i hela kroppen, skallebank och feberfrossa. Så redan vid nio slängde jag in handduken och tog med mig mina grabbar hem. Travis är pigg och glad i varje fall och nu känner jag mig lite bättre som väl är. Rickard är piggelin igen och är ute och klipper gräset för fulla muggar. Hade tänkt att ta en tripp till Hultsfred och marknaden där men får hoppa det i år.

Slänger in lite bilder på världens bästaste Travis Gustafsson:



   

Lite pics

Igår försvann Travis laban hatt, visserligen hade den börjat strama lite på hjässan så det var bara en tidsfråga innan den sklle bytas ut mot en tunnare mössa. Men nu öpnnade sig tillfället till att verkligen ta sig i kragen och hitta en fin mössa till hösten som lurar runt knuten. Så det blir en sväng in till Vimmerby för det ärendet och sedan till Hagelins för att köpa en blomma som vi ska ge värdinnan till kvällens bjudning i Ebba och Ragnars stuga i Skäfshult. Ska bli riktigt skoj! Då får Travis leka och busa med Love som är två år.

       
Hjälper mamma i köket när hon lagar ragger



Sitter och väntar på pappa efter han slutat jobba, klappa händerna är en kul sysselsättning då :-)

Namnval

Har inte hunnit med datorn idag, det blev en tidig morgon då Travis vaknade vid halv fyra och inte ville sluta sina ögon igen förrän halv sextiden.. sov sedan oroligt fram till 8.30. Har läst om att det vanligen sker det en förändring i sömnmönstret runt niomånaders åldern, det kan vara den cirkusen som tagit fart. Det återstår att se inatt.
Efter sömnsvackan under natten har det varit fullt upp under dagen tillsammans med mamma/mormor. Brunett har jag blivit och nya kläder till Travis har införskaffats.



Från det ena till det andra.
Sedan Travis föddes och fått sitt namn har vi fått otaliga reaktioner på det. Positiva som lite mer tveksamma, eller mer rätt uttryckt: osäkerheten kring hur det uttalas.
Att det inte tillhör Sveriges 100 vanligaste namn är vi väl införstådda i, (om man gör en sökning på Svenskanamn.se så står det att läsa att det endast finns 33personer i Svergie som är bärare av Travis.)
Så som alla föräldrar har vi valt med omsorg och vi önskade ett namn som var orginellt. (Inspirationen kommer från den amerikanska crossåkaren Travis Pastrana.) Vi är stolta över vår son och hans namn och vi tvingar såklart inte att alla ska tycka lika mycket om det som oss. Smaken är som vi alla vet delad.

Droppen av negativ respons kom igår och det är anledningen till varför jag väljer att skriva detta inlägg. Under veckohandlingen på Ica reagerade en dam starkt på hans namn. Hennes ord var som följer: "Vilka hemska föräldrar du har fått som väljer ett sådant..ja fult namn till en så fin liten gosse, Stackars dig" (Detta var endast en bråkdel vad hon slängde ut sig på honom) Hon mässade länge och bra innan hon slutligen gick, och jag stod i chock medans Travis log så fint åt vad han trodde var en genomsnäll tant. Tänk om Travis varit äldre och förstått hennes kränkande och sårande ord?!
Såklart alla har rätt till sina egna åsikter, vi kan inte alla gilla samma saker här i livet. Men lite tänk måste till innan orden flödar ur munnen, alla har vi känslor.

Travis vänner

Det märks så tydligt på Travis hur bra han mår av att träffa sina kompisar. En hel dag hemma bara vi två är ingen hit i slutet på dagen. Då är lilleman Rastlösheten själv. Promenader och busande med mamma är inte tillräckligt för lilleman Gustafsson. Är så kul att han har Milo och Melvin och att vi mammor kan prata av oss när vi ses. Nästa vecka drar babysången både i Vimmerby och Södra Vi igång efter sommaruppehållet. Det ser vi fram emot!

Idag kommer Emma hit och gästar oss, ska bli trevligt. Annars på schemat så är det ljusparty hos Monica ikväll.

Vinka

Dagen började kvart över fem med Travis ljudanade: "Maammaa" "Papa" . Jag lyckades få honom att sova en timme till efter lite om och men. Det var välbehövligt och tacksamt då jag inte kände mig redo för att möta dagen så tidigt som strax efter fem.

Satt och lekte med honom nu efter frukost och han höll som bäst i sin leksak med en stor spegel på. Han log som så många gånger förr mot sin spegelbil men idag började han även att vinka där han satt och studerade sig själv. Det har inte hänt tidigare. Så fränt!

Efter lunch blir det föräldrarträff hemma hos Carro och Milo i Frödinge. Det ser vi fram emot då vi inte träffats på länge. :-)

Somna sittandes

Det tidigare nlägget lades ut redan imorse, men som så många gånger tidiagre väljer denna boggplattform att strejka. Så trist! Funderar på att byta till en ny, men är kluven om vilken jag isåfall ska välja. Någon med en annan än blogg.se som kan tipsa?


Det har blivit ett rens av kartonger och lite plank här hemma, sedan brassade vi iväg till tippen utanför Vimmerby runt tvåsnåret. Rickard hade varit hos tandläkaren under dagen och tog sedan komp. Så skönt att vi tog oss i kragen och fick iordning på förråden. Jag har även gjort pizza, lite måndagslyx :-) Gjorde även egen tomatsås, måste skryta om att slutresultatet blev kanon. Äntligen lyckades jag bra med pizza på hemmaplan.

Travis har inte velat sova mer än sin förmiddagslur (8-9.30) Så nu ikväll när jag lade ner honom protesterade han först, jag gick ut ur rummet och efter bara ett par sekunder tyctnade han tvärt. Jag och Rickard gick in för att se om han sov, oh ja! Han hade somnat sittandes. Så trött var bara förnamnet! Lade han tillrätta och nu sover han som en liten prins.

Möblemang

Blev bloggpaus igår då internet strejkade under kvällen. Vi var annars i Skäfshult och tog det lugnt. Åt toppengod lax med sättpotatis. Mumsigt! Rickard och Didrik körde barnmöbler som Travis nu fått, ett litet bord med fyra stolar som passade alldeles ypperligt i hans rum. En växasäng var även med, den får förvaras på vinden tills dess det blir aktuellt att lilleman ska sova i den.

Ska ut på en promenad senare, men först lite samtal om skolan m.m. Det tas bäst omhand när Travis sover, då jag med gott samvete kan ringa runt utan att vara orolig för att eluttag ska utforskas av en ny m.m.

Yesterday

Igår eftermiddag hade jag sprängande huvudvärk, samtidigt som Travis var rastlös och inte ville leka med sin saker. Rickard var och tränade efter jobbet så Travis och jag gick ute på en promenad. Tog inte en lång stund innan solen växlades mot hällregn. Travis är oerhört fascinerad av regnet och tycker det är jätteskoj att åka vagn då, sitter nästan och kiknar av skratt under regnskyddet och myggnätet. Det var riktigt uppfriskade och trot eller ej, huvudvärken var pust väck efter promenaden och sedan duschen.

Sedan bar det av till Sanna, samåkte med Marielle, Martina och Sandra. Emma kom senare till Sanna och vi åt trerätters som var mer än godkänd! All beröm till mästerkocken :-)
Tack för en trevlig kväll tjejer och ett särskilt tack till värdinnan. Sanna du kommer att få det toppen bra i England! Vilket äventyr. Även Sandra som snart styr mot USA och Los Angeles.
Nog kändes det i kroppen, även om endast ett halvt glas vin och en välkomstdrink slank ner.. är inte så kaxig på den fronten inte. Tackar sambo och son för sovmorgonen jag fått idag. Det var guld värt!

"Klappa klappa händerna..

små små.."
Sedan i tisdags har Travis fått in snitsen på det här med att klappa händerna. Jag sitter uppmuntrande framför honom och visar och han tar efter. Sedan sker det även på egna intiativ, spontant ibland då han känner sig nöjd med något han presterat och då börjar han klappa händerna. Minen han gör, då hela hans ansikte är ett stort leeende är oslagbart.

Ikväll ska jag till Järnforsen på tjejmiddag. Ska bli riktigt kul att träff alla för att umgås över en bit mat och dricka. Var alltför längesen nu. Förr skedde det med jämna mellanrum men då tider inte går ihop och vi ibland befinner oss på olika kontinenter blir det resultatet. Nu är det så att Sanna ska iväg till England under ett år för aupair jobb. Så det är en avskedsmiddag. Men vi ska ha kul ändå! Inte sant tjejer?!
Ska ta och smaka något alkoholhaltigt med, har jag inte gjort sedan innan jag blev gravid. Vilket var i mars förra året. Ska jag nämna att jag endast ska smaka yttepyttelite? Toleransniviån för alkohol är nog annars obefintlig just nu så det gäller att ta det säkra före det osäkra.

Kvällspromenad i solen

Har just varit ute på en kvällspromenad med mina två fina killar. Är så skönt att komma ut efter middagen och strosa runt i den härliga kvällsolen. Annars idag så har jag och Travis varit och hälsat på uppe på dagis där jag jobbat, han var så fascinerad av alla barnen och det riktigt sprätte i benen på honom.
Har även bytt lite gardiner här hemma och stänger.

Lilleman håller på att somna, efter det ska jag bänka mig framför den avslutande delen av den fjärde Läckbergboken. Inte trodde jag som småbransförälder att  jag skulle hinna plöja igenom fyra böcker inom loppet av två veckor. Men så är fallet och det är hur gött som helst. Avkopplande med egentid om kvällarna!

Dagis nästa?!

Ja, det dröjer inte länge tills lilleman börjar på dagis som ligger endast ett stenkast härifrån. Det är med blandade känslor som jag snart ska börja studierna igen. Jag är riktigt taggad och ser verkligen fram emot att läsa, det är inte där ororskänslorna tar vid. Utan det faktum att vår lille plutt ska till förskolan snart. (Vart tar tiden vägen?!)
Okej, ett par månader till dröjer det allt. I början av januari hoppas vi får plats så inskolningen kan ta vid. Jag börjar i december så Rickard får ta ut föräldrarledigt i den mellanperioden och kanske även ta hand om inskolningen då jag ännu inte vet mitt schema förrän längre fram. Har inga som helst tvivel om verksamheten utan att jag inte längre kommer tillbringa hela dagarna med Travis. Jag har ju jobbat på dagiset han förhoppningsvis ska börja vid och det är en kanon bra och trygg plats med kompetent personal!
En mammas naturliga separtionsångest med andra ord, då jag inser att liten blivit stor.
Men det månader som är kvar ska vi verkligen ta vara på, precis som vi hittintills har gjort!

BVC

Idag är det BVC som står på schemat. Föräldrargrupp och därmed information från vår BVC-sköterska. Kul med en sådan träff nu efter sommaruppehållet. Ska vara där lite tidigare och göra hörseltestet på Travis.
Storhandling väntar också under dagen, får bli efteråt. För mkt turer in till stan annars och sov- och matrutinerna kommer annars i otakt.

Smörgåstårta och sedan fika på det blev det i Målilla igår kväll. Smaskens! Travis fick nöja sig med att knapra gurka, smörgåsrån och sedan kvällsgröt. Lika nöjd var han! Blev en liten tjorvig nattning sedan när vi kom hem, en övertrött kille resulterade i bus i sängen tills han sist inte orkade streta emot och somnade och sov till kl07 idag. Så nu är det förmiddagsluren som väntar.

Vinnare

Ljuspartyt igår var lika trevligt som väntat. Köpte teljus och votivljus i glasbehållare. Sedan hade jag även tur att vinna på min lott som kunde köpas. Så det blev 190kr extra att spendera på valfria produkter, valde två klotljus. Kommer även att ha ett eget ljusparty nu i september, om någon är sugen på att komma är ni mer än välkomna. Tänkte att jag skulle bättre på mitt ljusförråd så här mot höstkanten.
Travis sov när jag kom hem, så skönt det är att bara komma ifrån en liten stund så det ges tid till att längta efter mina underbara killar! Sker inte så ofta men stunderna uppskattas och det ger ny och fräsch energi.

Kvällen ska spenderas i Målilla där det bjuds på middag. Min faster samt farmor och farfar kommer också.
Ska mysa med världens mysigaste Travis nu <3, höjdhoppsfinalen ska även ses mellan varven där vi hoppas på Holm tar hem guldet.


 

"Är jag inte för go så säg!"

Monday

Idag fick jag lite sovmorogon, lilleman bestämde sig för att inte slå upp sina fina blå ögon förrän 07.30. Dagen hittintills har varit lugn, lekt med Travis och styrt med att ringa lite samtal om vår Bmw. Hoppas att lösningen är nära till hands. Ska strax försöka med att få tag på säljaren igen nu medans goingen sover en lur.

Ikväll blir det ljusparty hos Emelie. Kul att komma iväg på lite och köpa himmelskt goddoftande ljus.

Effektivitet

Jag och älsklingen har sett till att få det skinande rent  här hemma. Igår hjälptes vi åt med badrummet från topp till tå medans lilleman sov förmiddag. Fanns nog inte ett skrymsle som inte är torkat och gnott på, slängde en hel del produkter som endast finns där utan att brukas. Samtidgt frostade jag av frysen och gjorde en gallring av varorna där, städade även kylskåpet och skafferierna. Idag har jag dammat och möblerat om lite i köksskåpen och rensat bland Travis kläder samt i våra byråer.
Det är bästa att passa på när man får städryck, känns så himla skönt att komma till skott. Imorgon blir det golven i hela huset, sedan får det vara lite lugnt med storstädning på en stund.

Han även med att sträckläsa Predikanten igårkväll, kan inte slita mig från böckerna. Är nu inne på den tredje i Läckbergserien. Den ska jag fortsätta beta av ikväll. Kan varmt rekommendera det jag hittintills läst.

Har varit och fikat hos Rickards mormor nu ikväll, trevligt var det. Travis charmades som alltid och stod i centrum. Hade lättare till att krypa på hennes golv än här hemma. Blev ett par krypsteg, mest bakåt.

Så var det fredag igen

Lilleman vägrar att sova, är klängas på precis allt. Världen är till för att upptäckas och så är jargongen i Travis vardag för tillfället. Allt är värt att kolla in en extra gång, inga hinder är för svåra och om det ändå är det är röstmaskinen att ta till hjälp så kommer mamma eller pappa snällt och assisterar på upptäcksfärden. Det är makalöst att allt lossnar på en och samma gång, det största och mest revolutionerande i en barns liv sägs ju vara när man kan krypa, (eller krypåla som fallet är här). Inte gå som många kanske tror. Det är med krypningen som en helt ny värld öppnar sig och det märks så tydligt, när stegen och gången senare kommer så har ju världen redan börjat upptäckas men nu i en högre synvinkel.

Det blir att sätta lilskrutten i hans vagn och kila ut på en runda så han får nappa lite.

Torsdag

Trevligt var det igår, satt ute och åt och umgicks. Ett kärt återseende av faster och kusin och alltid lika mysigt att träffa farmor och farfar. När det började bli lite kyligt drog vi oss upp på balkongen och satt och fikade. Travis somnade i sin vagn kring sextiden men vaknade efter någon timme efter att inte riktigt känna igen miljön runt i kring honom så han var med uppe och underhöll alla, likaså Nova stod för större delen av underhållningen. Goa kusiner!

Dagen ser ut att bli lugn, lite samtal hit och dit om vår bil som inte tycks få ordning på. Hoppas på en lösning, har ju trots allt lagen på vår sida. Det är ju alltid något.


Travis spelade piano med sin farmor i förrgår, det gillade han skarpt :-)

Målilla, Fågelfors

Sitter i mina föräldrars hus i Målilla. Nova som också är här leker för fullt med Travis som ålar runt här på golven. Han kämpar på och pustar. Det blir än mer ansträngt nu när han är förkyld. Snoret vill inte sluta rinna och hostan retar honom fortfarande i halsen. Men när man ser på Travis verkar inte förkylningen bekomma honom, skönt är det.

I eftermiddag ska vi till mina farföräldrar i Fågelfors på middag, min faster Gunilla och min kusin Helena är på besök här i småland från Östersund. Ska bli otroligt kul att träffa dem! Blir mer än sällan. Synd bara att inte Rickard kom med, men brandjouren hindrar honom tyvärr.


Hittade en två år gammal bild på mig och Rickard här:

Uppe med tuppen

Sedan vi fick Travis har vi varit oerhört bortskämda med att sova länge på morgonen. Till en början var det dags att vakna för lilleman vid elva tiden. Men detta var med tillhörande nattmål x antal gånger om natten.
Sedan han slutade amma vid 6½månad vaknade han sällan om natten och då för att sätta i nappen. Nu vaknar han inte alls nattetid och har tidigare sovit till åtta. Så lyxigt har det blivit.
Men nu blir det ändrade banor och vanor. Förståligt det nu när liten börjar bli stor. 06.20 var det uppstigning och dags att leka med lileman. Sådana tider som man är van att förknippa med småbarnsfamiljer. Oftast ännu tidigare. Men det gör mig absolut ingenting, det är inte dit jag vill komma med detta inlägg. Han somnar runt sju om kvällarna och då får vi egentid. Det är viktigt att kunna ta sig för något eget och slappna av om kvällarna, mysigt att gå in och kika på den underbara lilla killen vi har när han sover som bäst och bara njuta. 


Travis och gammelfarmor Irma en varm sommardag

I farten

Full rulle hela dagen. Har kommit ifatt med de husliga bestyren, varit en sväng om i Vimmerby och sedan har Johanna, Maria och Nova gästat oss. En hellyckad dag från början till slut. Kvällen ska spenderas bakom en bok är tanken. Sandra har varit snäll och lånat ut Camilla Läckbergs bokserie som jag ska plöja igenom nu de närmaste, sju böcker totalt tror jag det är.

Travis är i farten och ålandet går finfint, står på tårna mellan varven och är superduktig i krypställning. Kommer en liten bit men tekniken måste finslipas och träningen fortsätta innan det tar fart på allvar.
Vår lilla pojke börjar bli stor nu! Åtta månader i fredags och om fyra månder stundar ettårsdagen med kalas.

Städdag

Har satt mig här en stund när jag egentligen borde moppa golven. Men en liten paus måste tas mellan varven. Har hunnit dammsuga huset och städa i badrummet.

Lilleman sover sin förmiddagslur nu. Måste berätta att han har gjort en himla massa framsteg under den gångna helgen. När vi kom hem från crossen i lördags efter att han spenderat mestadelen av dagen antingen i vagn eller i bilen så var han måttligt rastlös. Då blev det att åla mer än han gjort tidigare. Upp i krypställning flera gånger om och ståendes i båge. Detta pysslade han med igår med.
Han är så glad när han visar sina nya färdigheter och lyckas stå mer och mer i krypställning utan att glida bakåt. Är så kul att se att det händer så mycket på en gång. Snart kryps det nog för full rulle här hemma!

Färdigsemestrat

Imorgon börjar Rickard jobbet igen och det är dags för mig och Travis att återgå till våra vardagliga rutiner. Har varit så skönt att ha Rickard hemma och åka på dagsutflykter men ska bli skönt att få ordning på "torpet" med. Det blir ju att städningen hamnar lite på hyllan så det står på schemat för morgondagen. Likaså bloggandet kommer vid sidan av, ska försöka få till en ändring!

Igår var vi i Eksjö och kikade på lag SM i motorcross. Jonas, Rickards bror, körde och hans lag slutade på en beundransvärd femte plats. Jonas var ruggigt bra. Träffade Emelie, Valle, lille Albin, Therese, Hasse och Nova med. Så i deras tält blev det fler barnvagnar än motorcyklar när regnet kom. :-)

Har fått nya fina glasögon av Älsklingen, Hämtade ut dem igår och är supernöjd. Travis tittar lite undrande men verkar vänja sig mer och mer.

Förkylningar

Rickard har dragit på sig en förkylning som gjorde honom sängliggande igår. Jag och Lilleman fixade med annat och busade, samt passade upp på pappa under dagen. Till kvällen var han något piggare, vilket var skönt eftersom vi var bjudna på middag i stan hos Sandra och Lasse. Vi bjöds på en supergod indisk rätt och blåbärspaj till efterrätt. Tack för en trevlig kväll!

Idag är det Travis tur att vara förkyld. Han snorar och har rethosta, trots det är han världens gladaste! Vi får hoppas på att förkylningen passerar förbi smärtfritt.

Ska till Sanna och Melvin senare. Ska bli trevligt.


Åker brum brum!

Semestrat

Har haft ett par toppen fina dagar på västkusten. Vi åkte på torsdag morgon, jag, Älsklingen, Travis, Rickards föräldrar och hans lillebror Didrik. Resan till Ullared gick fint, lilleman var hur duktig som helst. Lite matintag och sömn så var han så nöjd så! Efter att ha checkat in på campingen så begav vi oss till restaurangen och käkade innna vi tittade in på Gekås. Fanns en hel del som lockade till köp. Till kvällen blev det att plocka upp förtältet och sedan ta det lugnt innan vi somnade gott i husvagnen. Travis vaknade en gång och var ledsen, fundersam över vart han var men sedan somnade han om som en prins.

En tur inne på Gekås hanns med under fredagen med. Skönt att kunna gå i lugnan ro och inte stressa runt som en toka för en gång skull när man är där. Minigolf för killarna på kvällen och kortspel blev det för mig och Anne-Lousie då Travis sov för natten.

Igår bar det hemöver.
Vi tog vägen förbi Varberg och Borås. Så vackert landskap och bra vägar. Lite stopp här och var innan vi kom hem och avnjöt middag som bestod av tacos i Skäfshult. Sedan packa upp här hemma och njuta av lugnet. Som  alltid: "Borta bra men hemma bäst!"

Skulle gärna vilja lägga upp bilder från dessa dagar. (om jag nu hade några) Kameran krånglade så det blev tyvärr inga. Tur att Anne-Lousie hade en fungerade.


Ikväll blir det att grilla hos hos ett par vänner nere på gatan och imorogn ska jag upp och jobba på dagis med start klockan halv sju.
RSS 2.0