Dagen

Dagen har ägnats åt städning. Jag har vattnat blommor (välbehövligt), vikt tvätt, diskat, dammat och ska snart ge mig ut på en tur i huset med dammsugaren. Väntar lite med det sistnämda då lilleman sover förmiddag.

Är i fixartagen idag, skulle kunna tänka mig att börja måla och feja här inne på kontoret. Vill ha grå mysiga väggar istället för dessa vita strukturtapeter. Men det får väntas med ett tag. Måste ju vara åtminstone två hemma för att det ska kunnas genomföra. Har ju min lilla solstråle att tänka på såklart!

Sitter här och blir sugen på te. Tror jag ska gå och ta mig en kopp!

Gårdagen

Torsdagen spenderades mestadels på hemmaplan.
Mamma, Elin
och Johanna kom förbi en sväng på kaffe och fika. Trevligt minsann!

Elin
åker till Åre i nästa vecka så hon fick låna all min skidutstrysel, från byxor & skidjacka till solskydd och pjäxbag. Hoppas hon och hennes klass får en strålande skidresa, är en gnutta avundsjuk på dem. Brukar ju varje år åka till Vemdalen med Sanna och hennes familj och ha de gott i en vecka i pisterna och på afterskin.
Får bli en tripp till backarna när lilleman blir lite äldre. Tror det skulle uppskattas :-) Kanske Österrike igen? Underbart landskap!

Resterande delen av eftermiddagen spenderade jag och Travis med att läsa böcker och busa. Han är helt fascinerad av att se på bilderna medans jag berättar för honom. Så go!

När Älsklingen kom hem från jobbet blev det en tripp in till Vimmerby. Utnyttjade min rabatt på Lindex och köpte en vårjacka till plutten och fyra par strumpor, blev även ett amningslinne till mig. Allt detta för under 300:-! Bra med rabatter ibland. (när man kommer ihåg att utnyttja dem innan datumet gått ut).
Vi träffade även Fanny och Sandra. Bestämde äntligen att Lasse & Sandra skulle komma förbi hos oss ikväll! Ska bli trevligt.

Rickards föräldrar och Didrik kom sedan förbi en sväng för att se det nyinredda sovrummet och på en kopp kaffe.

Lugn och skön torsdag med andra ord och mysiga besök!

Påskhelgen

Det har blivit dåligt med inlägg under helgen, det med anledning av att vi bröt strömmen i sovrummet under tapetseringen, och datarummet går på samma propp.

Helgen har sett ut på följande vis:

Fredag: 
Min syster kom till oss på förmiddagen. Det kirrades med strömutag och den sista panelen åkte ner. Maria, jag och Travis åkte sedan ut till Hamra, till Elin & Daniel. Skulle låna lite slippapper och visa Maria hur de har fått till det i huset. Köpte sedan pizza i stan och åkte hem igen.
Sedan vardet dags för spackling och därefter var det bara att vänta på att det skulle torka under natten.
Klingan och Martina kom hit på kvällen. Vi käkade smörgåstårta som jag gjort och kikade på Let´s dance.

Lördag:
Min Älskling jobbade extra 7-14.30. Maria, jag och Travis var på Materialmännen och bytte tapet till fonväggen. Blev en brun med guld/koppar blommor. Mkt bättre än den jag tänkt innan!
Dagen fortsatte med slipning och sedan tapetsering. Min familj kom sedan med påskmat som min mamma fixat. Kanon gott och trevligt! Syster Johanna och Marias dotter Nova sov sedan över under natten.

Söndag:
De sista våderna kommer upp på fondväggen under frmiddagen. Sedan bär det av till Fågelfors och till min farmor & farfar på påskmiddag. Rickard kunde inte följa med pga att han hade brandjouren.
Travis och jag sov sedan över hos mina föräldrar i Målilla älsklingen hade grabbkväll hemma i huset.

Måndag:
Dagen tillbringades kvar i Målilla.
Kalle, Rickard
och hans kompis Markus åkte till Jönköping, Elmia. Åkte sedan till svärföräldrarna i Skäfshult och fikade efter att älsklingen hämtat mig och Travis. Sedan sov vi äntligen hemma i "nya" sovrummet. Är så nöjd med resultatet!

Igår var det snöskottning, föräldrargrupp på BVC där Lena pratade mat som gällde.

Ska in en sväng till stan seanre, när lilleman vaknat.

Ha det gött!

Tapeter och fika

Igår eftermiddag började jag att riva ner tapeterna i vårat sovrum. Till helgen är det nämligen dags för nya därinne, min syster kommer hit från Jönköping för att fira påsk hemma och hjälpa oss med tapetseringen. Hon var här sist vi fixade med, då tapetserade vi i köket och målade bröstpanelen som sitter på halva väggen vit.

Så när Rickard kom hem fick han riva ner bröstpanelen som sitter i sovrummet. (Vem kom på idén att sätta den där? Har förvisso likadan i köket och hall/korridor men det är på sådana platser som är vettiga att sätta den på. Slitage där ju). Aja, nu ska den ner iaf och nytt och fint upp, minus panel!

lilleman och jag var inne i stan på materialmännen och kirrade tapet. Kommer bli finfint! En grå fondvägg med svarta medaljonger och de övriga tre väggarna blir vita med lite struktur i.

Min mamma slog en pling när vi var i stan och vi bestämde träff på brödstugan. Kul att träffa mammsen! Blir inte varje dag minsann. Så det blev fika där medans Travis låg i sin vagn och sov. Måste dock ge ett minus till deras servering, inte barnvänligt för fem öre. Alldeles för trångt med vagnen. Under tiden vi var där hann de dyka upp minst fyra vagnar till.. och alla fick inte plats. Bättre planlösning för oss med barn tack!

Sömnlöskväll och Ica

Igår kväll ville inte Travis sova. Han somnade först som vanligt runt kl19 men vaknade sedan efter en halvtimma och ville inte somna om. Var sedan jätteledsen.. så Rickard och jag bäddade ner honom mellan oss för att försöka söva honom.
Var inte det enklaste då han låg med sina klarblå vackra ögon och blinkade och såg allmänt nöjd ut med sitt vakna tillstånd mellan sina båda föräldrar. :-) Vårt lilla gull!
Efter en stund orkade inte ögonlocken hålla sig uppe längre, John Blund kom förbi och han somnade så sött.

Resterande delen av kvällen ägnade jag och älsklingen åt att se Indiana Jones, film no.3.

Så idag sov Travis tills klockan slog tio! Hade inte hjärta att väcka honom innan.. vi skulle nämligen åkt in till stan på babycafét men han fick sova vidare ist. Det hinns med flera gånger.

Vi åkte in till stan sedan när han vaknat.. var på bmw och köpte lackstift och sedan vidare till Ica. Gissa vart den äldre generationen höll hus idag runt 11.30? Jo de storhandlade inför påskenIca Kvantum.. och så jag och Travis som fick trängas med dem.

Nu hör jag en lten filurs glädjetjut inifrån sovrummet. Har visst vaknat efter ha sovit middag. Ska gå och mysa med honom!

Ny i bloggsfären

Så har man blivit vuxen och skaffat sig en blogg. haha.. näedå. Men tyckte det kunde vara kul att skriva lite om min vardag. Läser dagligen några bloggfavoriter och så tänkte jag: Kan de, så kan jag!
Sagt och gjort
så sitter jag här och printar ner mitt allra första blogginlägg, Kul!

Idag har jag och lillprinsen hållt oss på hemmaplan. Attsingen att snön skulle behaga att dyka upp nu.. lagom till påsk. Men hallå vädergudarna där uppe, är en högtid försent. Nu när man börjat vänja sig vid våren, den härliga solen och fågelkvittrandet på morgonen så dimper vita flingor ner. Fel, fel och åter fel.
Vid jul, nyår kunde detta väder gärna fått vara.. men inte nu! 

Jag har ägnat mig åt måsten idag, så som: diska, tvätta och annat som hör vardagen till. Har busat med Travis, är så härligt att se honom varje dag. Han utvecklas ngt otroligt och jag kan inte annat än att skatta mig lycklig över att få vara en del av hans liv. Rickards och mitt lilla undeverk!
Just nu sover han middag i sin säng med snuttefilten och sin napp.

Ska ut och hämta lite ved och sedan tända en brasa här inne, sedan sätta mig i fåtöljen med en av böckerna jag lånade på bibblan i förra veckan. Mys!

RSS 2.0