"Nu blev det kväller"

Helgen kom lika fort som den snart har försvunnit.

I fredags blev det fika och lite shopping på stan tillsammans med mammagruppen. Det var mycket trevligt, och i det fina vädret med :-)
Shoppade en tröja och strumpor till Travis på lindex, en t-shirt till mig och ett par jeans på cubus till Rickard. Ett myggnät till vagnen blev det också, välbehövligt nu!

På kvällen blev det fotboll. Södra vi-Tuna Södra. 6-0 till Södra Vi i seriepremiären. Bra bra.

Igår var vi i Jönköping hos min syster och busfröet Nova. Makalöst vilka härliga kommentarer den unga damen (3½år) slänger ur sig.  Är så go! Blev att strosa lite inne på A6, lunch där och jag hittade haklappar och en solhatt till lilleman. (Eller strosa kanske man inte ska säga.. mer eller mindre trängas med allt folk. HV71 skulle visst komma dit.. det visste inte vi innan vi for).
Sedan fika hemma hos dem och sedan begav vi oss hemöver. Till Emelie och Johan på grillkväll. Gott gott!


Idag har vi hjälpt Elin och Daniel med deras sista flyttlass till huset. Sedan har min familj hälsat på här hemma. Guitarr hero 3 blev det bl.a.



Nu blir det gröt till lilleman.

Money money

Idag var det första gången sen Travis kom som inte försäkringskassan har krånglat. På kontot fanns mina pengar. Tappade nästan hakan när jag kollade det.

Tackar tackar!

Wunderbart

Bilen är borta (han kom sen samma dag som jag ringde, trevlig och dan).


Solen lyser in, fåglarna kvittrar och humöret är på topp. Lilleman sover förmiddag och efter lunch ska vi bege oss till stan för att möta upp Sanna&Melvin och Carro&Milo för en fika och stros i affärer. Trevligt!

Vi sågs vi tre mammor med våra pojkar hemma hos Carro i Frödinge igår. Käkade smarrig bärpaj med vaniljsås. Mums! och var ute på en promenad då vi njöt till fullo av det underbara vädret. Sedan kom vi fram till att alla tre hade planerat in en visit till Vimmerby idag fredag så då tyckte vi att vi kunde ses då med. :-)

I onsdags var jag och lilleman på babysång. Trots att han var trött när vi kom dit piggnade han till omedelbart då han såg de övirga barnen och när sången tog vid. Så söt! Inte förrän efter fikat och när jag skulle till bibblan så somnade han. En utslagen hjälte!

Ikväll blir det troligtvis att se på fotboll här i Södra Vi. Imorgon åker vi till Jönköping och lunchar hos min syster Maria, hennes dotter Nova och sambon Niki.

Trädgården vankas nog på söndag.

Härlig helg!

Förstörd dag

Vaknade med ett leende på läpparna.
Kände mig riktigt utvilad och så hörde man lillemans glädjetjut intill i sin säng. Så härligt! Nu sover han förmiddag och sitter här och funderade på om vi skulle ta en promenad när han vaknar.

Ringde ett samtal först ang. bilen. (De skulle ha kommit igår och hämtat den men dök aldrig upp. Ringde då också och de skulle ringa upp.. men inte.) Jisses vad sur och arg han lät på mig. Jag var bara trevlig och undrande. Frågade bara om när hans skulle komma. 
Han svarade ngt i stil med: "Men du förstår väl att vi har lite annat för oss här. kommer väl ngn gång när jag får en lucka." 
Jag sa: "Ja, klart jag förstår det. Det är ingen fara. Skulle bara kolla så du inte glömt det."
Hans svar: " Klart jag inte gjort, det förstår du väl"

Ojojoj. ursäkta att man finns känner man då.

Betyder det att han kommer imorgon, nästa vecka, i maj eller vad? Aja, den som lever får se.
Tänka sig vad ens humör åker i botten då. 

Dagen och gårdagen

Igår var det lika soligt och underbart som det tycks vara idag. Rickard klippte gräset och jag städade och donade.. Har fixat iordning gästrummet nu. Blev kanon bra! Så välkomna att gästa oss :-)

Blev en sväng till Elin och Daniel. Jag, lilleman, Elin och deras hund Issis tog en promenad medans grabbarna var i stan och köpte trädgårdsredskap. Glass och kaffe på det!



Idag är det tvättdag. Är tvungen att var hemma då bärgingsbilen dyker upp någon gång under dagen. Han kunde inte säga vilken tid riktigt. Så då blir vi äntligen av med den "fina" brandbilen ut på gatan. Hoppas på att han kommer snart så jag och lilleman kan gå ut på en promenad sen och njuta av vårvädret!


Helgen

Har blivit dåligt med inlägg de senaste dagarna. Det har varit fullt upp så jag ahr inte satt mig ner och tagit mig tid.

Jag och lilleman var med familjen till mormor/gammelmormor som bor utanför Rockneby (vid Kalmar) i torsdag för att fira henne på sin 65årsdag. Trevligt! Sov sedan kvar i Målilla.

Fredagen flöt på bra.. umgicks med mamma på förmiddagen och sedan på eftermiddagen kom Rickard hem som färdig deltidsbrandman. Grattis älskling!
På kvällen käkade vi tacos i Skäfshult. Gott!

Lördagen var det trädgården som vankades. Fixade i landet. Daniel var här och hjälpte Rickard att sätta ihop gräsklipparen. Sedan kom min familj på fika. Pappa och brorsan hjälpte till att kapa ner häcken på framsidan en bra bit. Blev kanon bra! Verkade som att det var önskat av grannområdet, för vi fick flera kommentarer efteråt att det blev så bra osv.
 
På kvällen blev det Brygghuset med ett par vänner. Mycket trevligt! Sedan fika hemma hos Lasse och Sandra. Det fixar alltid så gott och bra!

Bilder på "brandbilen"

Ja här gott folk så kommer lite bilder på den "brandbil" som parkerades utanför oss under den gångna helgen. Synd att kalla den en bil egentligen.. ja, ni ser själva.










Framkalla bilder

Dagen har ägnats bl.a. till att tvätta en himla massa maskiner.

Jag har även introducerat Travis för katrinplommonpuré. Det var en kul syn vill jag lova.. :-) Han smakade och smakade, och såg inte så road ut över smaken. (Han ansiktsuttryck var oslagbart.) Trots det ville han bara ha mer och mer.. dubbla budskap där minsann! Kul att han åt så bra.


 
När Travis sovit så har jag fixat med att lägga digitalbilder i olika mappar på datorn, valde ut de som skulle framkallas. Det var en hel del måste jag säga. Med tanke på att jag inte tagit mig tid till det sen vi var i Venezuela för nästan precis ett år sedan så var det en hel del att gå igenom. Blev cirkus 600bilder för den här gången iallafall. Så i slutet av veckan hittar ni nog mig sittandes över ett fotoalbum med en hel hög bilder som ska in.


 

Posten

Ringde till posten förut för att spåra ett paket som har kommit bort för Rickard.

Blev placerad i kö. "Du har plats 5 i kö, beräknad kötid fem minuter" Fine, tänkte ja. Det var ju inte så farligt.
Så sitter jag en stund med luren mot mitt öra och snart kommer en röst igen. "Ditt samtal är viktigt för oss, så vänta kvar. Din plats är nu sju i kö" ?!
Hur lyckas man gå från fem till sju? Konstigt.. ingen fara på taket. Men komiskt dock.


image6

Årsfest

Igår kväll var vi på årsfest i Brunnsparken med brandkåren.
Lilleman fick följa med.. helammar honom fortfarande och har inte lämnat bort honom knappt någon gång.. inga längre stunder iaf. mer än när man varit hos frissan.
Det var bara trevligt där! Åt god mat som tre från restaurangskolan kirrat ihop.
Förrätt: paj med sallad, Varmrätt: Fläskfilé med potatisgratäng och Efterrätt: Kladdkaka, med vispgrädde och varma hallon.. mumsigt!

Jag och lilleman åkte hem vid nio. Han somnade redan vid sju (festen började vid 6) men vaknade sedan lagom till efterrätten och kunde inte komma till ro. Vi hade redan planerat att jag skulle stanna bara en stund så det blev att åka hem och lägga Travis som somnade direkt i sin säng och sedan kikade jag på tv:n. Älsklingen kom hem någon gång runt ett-halv två. Han hade ju jouren så han och hans jourgrupp höll i kalaset.. städade och så.  

Sitter här själv nu. Lilleman sover och Rickard är på station och tvättar bilen. Blir att fixa ihop lite käk snart.

Aprilväder

April är en månad då det antingen är strålande solsken och fågelkvitter. Eller som idag mulet och regn.. nästintill snöblandat. Vädret speglar verkligen ens humör. Denna morgon hade man lätt kunnat dra täcket över huvudet och bara vara. Men man msåte ta tillvara på dagen. Så vi steg upp runt kl.8. då Travis vaknade.

Brandkåren skulle ha öppethus på stationen så Rickard skulle ner dit och hjälpa till med det. Efter att han sagt hejdå och stängt igen dörren dröjde det inte många sekunder förrän han kom in igen och ropade: "Älskling, kom och se vilket lik som är här ute" (Bli nu inte förskräckta över hans ordval på lik, det är hans definition av en riktigt ful och gräslig bil.)  
Jag pallrade mig ut och snart så började jag skratta hejdlöst. Utanför tomten står det en röd, riktigt gammal saab 900, med en blå liten siren på taket. Den saknar däck och stolar, inredning. Ja, allt. Det är egentligen bara en kaross utan innehåll. På denna "skönhet" står det 30år samt brandbil.. haha!

Ja, Rickard fyllde ju 30 i förra veckan. så nu var det nog några som ville skoja lite med brandmannen. Det förklarar alla det samtal från skyddat nummer som inkom igår kväll/natt till vår hemtelefon mellan halv tolv till ett någongång där den som ringde ständigt lade på när vi svarade. (Gissa om man var arg /irriterad då, ringer en massa så Travis vaknar till) Det var nog deras sätt att försöka fånga vår uppmärksamhet.

Komiskt nog märkte vi inte av när det dumpade av bilen.. vi har en stor häck framför huset som blockerar insyn.


Vi vet fortfarande inte vilka som kört hit bilen, den saknar dessutom hjul så det blir lite körigt att bogsera bort den.. hehe.. står på fälgarna, eller vad som är kvar att ens kallas för fälg.

Någon som har ngt tips på vilka som gjort detta bus?

Kläder

God morgon i stugorna!



Satte mig här medans lillkillen sover förmiddag. Om en stund ska vi in till stan och träffa min mamma och syster. Ska köpa lite kläder till Travis. Han växer så fort, så det är välbehövligt. Tänkte titta in "Fem myror är fler än fyra elefanter" kollektionen på Lindex. Har inte hunnit det än.

Igår kväll åt Travis en hel smakportion gröt! Så duktig! Han hade lätt kunnat äta mer.. men jag vill ju vänja hans mage vid det nya först. Så vi tar det lugnt och försiktigt. Skynda långsamt..
Efter det var det badtime. Han älskar att bada och plaska runt i sin balja. Den börjar känns alldeles för liten för hans vattenbus.

Evening

Jahopp.. så var det snart kväller.
Dammsugningen är fixad nu, har hunnit med att käka varma mackor med. Gottit!

Pratade just med älsklingen från skåneland.
Han var riktigt trött ikväll, de hade haft flera kemövningar idag som tar musten ur dem. Så nu skulle de slappa, de hade plockat fram grillen och skulle käka gott+några öl lät det som. Mumsigt med grillat! Det får det bli snart här hemma. Kommer ni då? ;-)

Imorgon kommer han iaf hem för att mysa med mig och lilleman över helgen.. sedan bara en vecka kvar.

Nu ska jag leka lite med Travis, han ropar på mig från lekmattan. "Weeeeaooo" "Ääääeee" hör jag därinfrån. lilla snutten!

Home sweet home

Befinner oss nu på hemmplan efter vi sov i Målilla tills igår. Då var lillkillen snufsig när han vaknade..
men det var för övrigt inget mot vad han var på föräldrarträffen på BVC idag. ojojoj vad han snora och vad han var täppt.

Stackarn!  Om han varit så när vi åkt hemifrån hade jag naturligtvis stannat hemma.
Men på morgonkvisten var han piggelin och bara lite täppa i näsan.. tänkte att det värsta försvunnit och att han var på bättringsvägen nu. Men efter en stunds sovande blev det som det blev.
Hoppas och tror inte att han smittade ner några andra.

Vägde han där dessutom: 6820gram stannade vågen på. Bra bra! Är nyfiken på längden nu.. känns som han har vuxit en massa.

Nu ligger han och sover gott.. mitt lilla gull. Så jag har hunnit med att ringa en massa "måste" samtal till bla. Eon. Himla trevlig kvinna som jobbade på kundservice.. och man kom fram direkt också. Annat vad försäkringskassan har att erbjuda.. så kan det vara.

Får se vad resterande delen av dagen har att erbjuda. Dammsugning står på schemat iaf.
och gos med lilleman förstås, som alltid!

image3

(Leker i matstolen)

Målilla

Befinner oss nu i Målillaland, jag och Travis. Alltid lika trevligt att komma hit och äta gott, umgås med familjen och bara vara. Känns skönt att kunna ta det lugnt och för en stund vara utan sin egna markservice och bli uppassad.

Pratade just med min älskling. Ville inte annat än att krypa genom telefonen och hitta ut på andra sidan linjen hos honom. Men det går fort tills fredag..

(hittade en gammal bild här på mamma och pappas dator.. på Rickard och mig under en ölandssemster 06)

image2

Kexchoklad

Ja, nu sitter jag här och har just käkat upp en kexchoklad.
Jo, jag vet att det inte är lördag.
Jo, jag vet att det egentligen är lunchtime.

Hör inte till vanligheterna att jag äter choklad så här.. men är man sugen så är man. Skäms!

Så 55gram senare så väntar jag på att lillkillen ska ha nappat färdigt. Ska åka till mina föräldrar i Målilla och gästa dem en stund, kanske sova där med. Beror på hur Travis mår.  

tisdag

Nu är Travis förkyld också. Har feber, snorig och rosslig i halsen. Stackars!
Han kom inte till ro att sova riktgigt igår förrän klockan slog 01.00. Då var vi bägge två helt utmattade! han sov till halv elva sen idag och sitter nu i mitt knä. Mitt lilla gull!

Travis blir för övrigt 4månader idag! Grattis min älskade lilla son.

Försäkringskassan

Jag får spunk på försäkringskassan!

För det första "glömmer" de att betala ut min föräldrarpenning denna månad.
Det betalar ut för 7dagar när det är långt ifrån de dagarna jag begärde, var i kontakt med dem då och de kunde inte göra ngt per telefon! gah. så det var bara till att få en ny blankett som tar ett visst antal dagar innan den trillar ner i brevlådan. När den väl kom så skrev jag på den direkt och rusade till lådan. Det var 1½vecka sedan, fortfarande inga pengar i sikte.
Och det hade jag anat med. så jag slog dem en pling idag för att höra när jag kan tänkas få dem.
För det första hamnar man i kö. "Beräknad kötid 20min, du har plats 220 i kö.." Tjihoo, vad glad man blir då. Aja, det är bara till att hålla ut.. sitter och väntar ut mina minuter.. trillar närmre ner på listan och när jag slutligen hamnar på plats 12 i kö, ja då tutar det upptaget och man kommer inte längre! Bara till att lägga på. Halleluja! Nu blir jag ännu gladare!

Tog en paus i ringandet till dem.. men nu sitter jag i kö igen medans lilleman sover.
Just nu: "Du har plats 98 i kön.." tja, jag började ju på 236 denna gång så det är bara le och se glad ut.

Ursäkta gnölet.. men det är inte första gången försäkringskassan strular.

Vart är mina pengar???

Solen

Vart är det fina vårvädret gott folk?

I want sunshine :-)

Förkyld

Vi var i Skäfshult i lördags och vi kom in på det här med att så många var förkylda.
Jag har varit skonad från alla sorters sjukdomar sedan jag var gravid med Travis och också efter det han föddes. (bortsett från mjölkstockningen jag hade när han var 1månad.. ajjajaj)

Har varit så nöjd och glad för att ha sluppit undan så mkt baciller..

Både jag och Rickards mamma Anne-Lousie kände lite halsont och sega i kroppen. Men hon är minsann aldrig sjuk hon heller. Vi menade på att de begynnande halsondet skulle försvinna till dagen därpå. Hennes gjorde det. men mitt, ja, det har brutit ut till en rejäl förkylning. Jo man tackar!

Ska kurera mig med en kopp tee nu medans lilleman sover förmiddag. Tror nog inte att förkylningen är här för att stanna. Hoppas hoppas!

Överraskningsfest

I torsdags fyllde Rickard 30år och min lillasyster Johanna 14år. Eftersom Rickard befann sig i Skåne blev det att sjunga för honom per telefon, men Johanna firade vi hemma i Målilla :-) med tårta och fika! Trevligt!

På fredagen skulle jag äntligen få träffa min älskling och Travis skulle få busa med sin pappa. Vad Rickard inte visste var att jag ordnat med överraskningskalas för honom när han kom hem.. spännande att se hur han skulle reagera. Han är inte mkt för födelsedagar (sin då). Men jämnt fyller man inte varje år så jag chansade. Oj vad lyckat det blev!
Han kom hem ovetandes, jag mötte honom vid dörren och sedan "poppade" släkt och familj fram inifrån huset med stämmorna i höga toner: "Ja må han leva.." Han blev jätteglad!

Jag hade lagat till fyra stora smörgåstårtor under dagen och till efterrätt blev det Mandeltårtor från Frödinge. Älsklingens favorit!

I present av mig fick han ett presentkort som jag fixat där han själv får välja studio för att tatuera sig och jag betalar. Av Travis fick han en biltidning.
Av sina föräldrar och bröder fick han en eldriven gräsklippare.
Av min syster, hennes dotter Nova och hennes sambo Niki fick han en himla massa olika trädgårdsredskap. Allt från planteringskruka, spade, häcksax till handskar.
Av mina föräldrar fick han grejor till att fixa med bilen (hans ögonsten) lotter och blommor,
Av hans far- och morföräldrar fick han pengar och ännu mer växter.

Så ni försåt att han var nöjd.
En pik till honom att han ska var ute i trädgården kanske, sett till vad han fick i paket ;-)

Nu är han  iaf nere i skåneland igen. Vi saknar honom förstås, men får bita ihop och ha en kul vecka bara lillplutten och jag. Travis som förresten inte är så liten längre. 4månader imorgon! Vart tar tiden vägen?!

Babycafé och gunga

Dagen började med att ta oss in till stan för babycafé, vilket var lite kämpigt då jag inte var piggelin. Hade feber i natt så jag knaprade panodil..ingen hög sådan men ont i kroppen och allmänt seg.

Men jag kände ändå att vi behövde komma ut en sväng, träffa folk och så. Travis älskar ju sång så det passar ju utmärkt då vi sjunger först ett par sånger med barnen och sedan är det fika och prat med de övriga föräldrarna. Mkt trevligt!

Sedan köpte jag en gunga till lilleman som jag satt upp inne för tillfället. Har ju gott om plats och förra ägarna lämnade dessutom kvar två krokar i en balk i vardagsrummet som de haft till gunga och hoppgunga. Perfekt! Så han har ägnat en stund till att gunga där, och det var uppskattat. Såg till en början mkt förvånad ut och undrade vad som hände men sedan kröp ett leende upp på läpparna.

Skroten

Så nu är "Opan" på skroten.. brorsan körde dit den nu i eftermiddag. Känns lite vemodigt. Den som gick så bra, startade i alla väder osv. Men så tyckte inte bilbesiktningen. Gick ju visserligen att åtgärda felen men rosten var för mkt tyckte vi. Så kan det vara. Får hitta oss en ny andra bil.
Vår fina BMW är pigg iaf! 

Mamma, pappa och syster Johanna följde också med så jag fixade ost&skinkpaj med paprika och tomat i till dem. Mumma! Travis blev så glad över besöket och trött också.. så nu ligger han i sängen och sover. Gullunge!

Snart börjar Sjukhuset på trean. Ska kika på det och ta det lugnt framför brasan som är tänd. Mys!

Promenix

Nu har jag och lilleman fixat en promenad ute i det härliga vårvädret.

Det är för övrigt vad som speglat det senaste dagrna med.

För i söndags promenerade vi ända till Skäfshult, jag och Travis medans älsklingen tvättade bilen. Tilläggas ska att det var kraftig motvind i hela 6km, och backe upp och ner.
Men värt mödan när vi väl var framme. Är så skönt att känna att man uträttat ngt bra för ens eget välbefinnande och Travis fick en härlig sovstund i det fria.

Igår åkte jag och lilleman på en tripp till Målilla för att hälsa på min familj. Gissa om de blev överraskade när vi dykte upp oanmälda! Kul! Blev mat och sedan en härlig promenad med mamma runt samhället.

Älsklingen åkte till Skåne i söndags eftermiddag. Han ska vara där i tre veckor, närmare bestämt i Revinge för att avsluta sin brandmansutbildning. Sedan är han färdig och diplomerad brandman!

Ohh vad jag saknar honom! Men han kommer iaf hem på helgerna i mellan. Ett plus i kanten, annars vet jag inte hur vi skulle stå ut. Hade nog blivit till att åka ner till honom  ;-)
Ni hör här att distansförhållande skulle vara outhärdligt! Tur att jag har Travis som jag kan pussa och kramas på!

Finally!

Nu får man äntligen blogga igen efter ett par dagars uppehåll.

Måste söva lillprinsen nu, dags för hans eftermiddagslur!
RSS 2.0