Ändrade planer i snöyran

I skrivande stund skulle jag och lilleman befunnit oss hos min familj i Målilla för mammas ljusparty. Men när vintern gör sig påmind såhär på höstkanten blev planerna ändrade. Jag och Travis packade in oss i BMW:n som är utrustad med vinterdäck (Älsklingen bytte igår, hade han på känn att det skulle bli snö måntro?) Vi kom till Fågelhem när jag beslutade mig för att vända, då vräkte det ner med snö. sikten var tre meter framför bilen och jag visste knappt var jag var någonstans. Bilarna framför körde mellan 30-50Km/h. Så ni kan tänka er hur väglaget var. Inte alla som har vinterdäck på heller. Jag ringde till mamma och la min beställning per telefon istället, så vart det en hemmakväll istället. Lilleman somnade just för natten och jag ska kika på lite tv och dricka tee i väntan på sambon ska komma hem från teorin.

Informationen på BVC om dagis var för övrigt tam. De pratade om sådant som vi nog alla redan visste och kunde tyvärr inte svara på frågorna som ställdes. Så det var synd..

Sovmorgon

Vi hoppade över dagens öppet hus på Församlingshemmet. Travis valde att ha sovmorogn idag och eftersom de tillfällen är sällsynta hakade jag på. Så vi har haft en lugn och skön morgon och är båda utvilade :-)
Efter lunch ska vi till BVC för färäldrargruppsträff, en kvinna från kommunen kommer att informera oss plus två andra grupper om Förskolan och dess verksamhet samt hur man gör för att ansöka plats m.m.. Tycker det är synd att denna information kommer så sent. Barnen är runt året och många har redan skickat in ansökningarna till dagisplats, däribland vi. Hoppas ändå på lite matnyttig information och sedan är det alltid kul att träffa de andra i gruppen. 

Frost

Har varit inne och jobbat idag igen, var en härlig dag trots bitande kyla på morgonkvisten. Solen kikade fram så det var mycket uppfriskande att vara ute med barnen när det lekte på gården/skogen. Lilleman har haft ännu en busdag med sin moster och han trivs gott. Efter jag kommit hem bräste vi till Målilla för att droppa av Johanna och Travis fick mysa med mormor, morfar, morbror och ännu en moster. Så han har mått fint han!
Vi ska dit även imorgon kväll, min mamma har ljusparty och Rickard har sin teorikurs så lilleman får busa med morfar medans vi andra doftar på ljusen.

Har läst på både text-tv och Dagens industri om kommande varsel på Volvo LV. Blir det ännu ett påslag på det redan utsatta varslet på Ljunhäll mån tro? När ljunghäll la ut sitt senaste varsel var jag och Travis på babysången där vi fick höra om det, en förälder hade hört nyheten på radion (detta var dagen efter Volvo LV lagt ut varsel om 1300personer..
Vi har tänkt att gå på sången imorgon förmiddag. Får se om det knyter sig i magen ännu en gång för ett dystert besked.. hua. Bäst att tänka positivt.

Uppdatering

Uteblivet bloggande beror på att jag haft fullt upp sedan i söndags och inte kunnat ta mig tid för datorn.

En liten update:
Höstmarknaden på ALV var mysig trots det ihållande regnet som piskade i backen. Travis pratade med Alfred och Lina från Emil i Lönneberga och såg när det spelade upp en scen med. Han var toppen nöjd och trivdes som fisken bland de små byggnaderna. Passar ännu bättre att besöka parken mot vårkanten då han kan knata omkring där och leka. 
Det blev även lite inköp, exempelvis Blåbärsglögg (fick smaka där och det var himmelskt, längtar till jul!), naturgodis, en Alfonsryggsäck till lilleman (att ha till dagis sen), en bok, bröd m.m. 
Till kvällen blev det att fortsätta att umgås med Elin som hade med Daniel och vi kikade på tv:n och hade en skön söndag helt enkelt. 

Igår började dagen i stan för mig och lilleman. Medans Nilssons Bilhall finjusterade bilen drog vi en repa på stan och uträttade ärenden. Travis sovvägrade och efter veckohandling på Ica bräste vi hem för lunch och han sov en välbehövlig middagslur innan vi gästade Milos ettårskalas i Frödinge. En smaskig tårta och lekande barn resulterade i en givande eftermiddag. Kvällen avrundades för min del hos Martina på ljusparty. 

Idag har jag varit på Björkullen och jobbat bland barnen.Kul är det, ska dit imorgon också. Min syster Johanna är här och passar Travis. Funkar kanonfint när hon har höstlov denna vecka och Travis är helnöjd med att busa med sin moster.  

Höstmarknad

Middagen igår med mina föräldrar här var super trevlig. Mina yngre syskon skulle också kommit, men Rookie på Metropol lockade mer ;-) Travis gosade och busade en himla massa med sin mormor och morfar i varje fall för att sedan somna som en utslagen hjälte efter sju.
Strax ska jag och lilleman bege oss mot Vimmerby där vi ska plocka upp Daniels Elin och gå på höstmarknaden på Astrid Lindgrens värld. Mys!

Ha en fin söndag!



 

Filmmys och Milo 1år

Det gapade tomt i min blogg från inlägg igår. Jag och lillgrabben tog det i varje fall lugnt, var hemma och hade det mysigt. Blir en del sådana dagar mellan varven och dom tas tillvara på. För snart börjar läsandet igen och då har vardagen troligtvis en helt annan struktur än idag.
Under kvällen när Travis somnat så fixade jag egen marinerade kycklingfilér i ugnen, till det ris och wokade grönsaker som jag och Rickard käkade under filmtittande; vi såg den nya Hulken filmen och den var över förväntan!

Sambon är i stan och tränar nu, Travis sover och jag ska hitta recept på någon smarrig efterrätt. Ikväll kommer min familj och gästar oss på middag. Jag ska laga varm smörgåstårta och så något annat gott till dessert, som jag ännu inte kommit på. Tips mottages gärna!



Måste även gratulera Milo som fyller 1år idag!
Ett stort grattis från familjen Gustafsson/Andersson

(Bilden är lånad från Carros blogg)

Serier och sömn

Nu har jag laddat upp det senaste avsnittet från en av mina favoritserier: One tree hill. Sonen slocknade just för natten och sambon är på teorikursen, så det blir en lugn kväll med lite kvällsfika till tv:n lite senare. 
Sång och lek på Öppet hus har vi varit på idag, Travis trivs som fisken i vattnet tillsammans med de andra barnen så jag tror och hoppas att det kommer gå fint senare då han börjar på förskolan. 

När det gäller lillemans sömn så är han i en varannadag period, ena dagen är det två sovstunder för att nästa bli en. Detta beror till den största delen på vad vi väljer att spendera våran förmiddag. Om vi är iväg på en aktivitet så blir förmiddagsömnen framskjuten och närmare lunch, vilket resulterar i att det oftast blir en längre sovperiod. Om vi istället är hemma under förmiddagen somnar Travis ett tag efter frukost och lite lek, och sover även (i de flesta fall)senare på eftermiddagen (om vi inte är iväg då istället, som i måndags då vi var i Lidhult, då skrotade han den sovstunden helt fastän att han var tröttare än tröttast)
Hur än soveriet artar sig om dagarna så somnar han ständigt runt sju om kvällarna, vilket är kanon.

Våran pärla

Har spenderat dagen i bilen fram och tillbaka till Skauneland för att hämta hem våran pärla. Jag och lilleman sällskapade hem i våran vita och brorsorna Rickard och Daniel i BMW:n. Travis har varit kanon duktig, inte alls kinkig med tanke på att ha fått sitta i stolen från halv nio till halv fem snåret. Lite matpuser och så men annars från punkt A till B och så tillbaka igen.

Orkar inte skriva mer än så idag. Ska sällskapa min fina sambo som sitter och pluggar teori och kika in hos våran ögonsten som somnade på två röda sekunder vid sju efter bad och välling. Han har stimmat runt här hemma sedan vi kom hem och börjat gå med sin gåbil konstant. Så kul att se och följa med kameran samt filma! Ibland står han också utan stöd en stund och reser sig utan stöd vid enstaka tillfällen. Krypningen gör han på fötterna ibland med så han går som i en båge. Början till att börja stappla kanske? :-)

Äntligen en ny bild ;-)

Idag har jag och lilleman uträttat lite ärenden i stan. Annars har dagen varit lugn, lite fix hemma och busa i luckorna på Travis mat- och sovklocka. Till middag bakade jag pizza som vi även bjöd Rickards föräldrar och två av hans bröder på. Så det har varit en mysig dag som snart ska avrundas med lite tv-tittande. Desperata hemmafruar står att vänta på tablån.

Slänger in en bild från helgen med:


Travis med sin farfar på Ränneslättsloppet

Ränneslättsloppet dag två

Det blev ännu en dag på Ränneslättsloppet. Vädret var betydligt bättre igår än vad det var i lördags. Solen var med och det är så skönt att strosa runt en heldag ute tillsammans med mina två fina. Travis var mer på hugget och ville se när farbror Jonas körde och fascineras av alla på motrocyklar, så sömnen uteblev fram tills vi åkte hem i bilen.

Har hunnit med att veckohandla på Ica Kvantum nu på morgonkvisten så det tajmade bra med Travis förmiddagslur som han fixar i skrivande stund. Snart lunch sedan kommer eftermiddagen spenderas i Lidhult hos Sanna och Melvin.

Ränneslätt 2008

Middagen igår var lyckad. Vi körde det enkelt och bjöd på tacos. (jag avr så sugen på det och det är smidigt att kirra ihop med) Såg sedan Idol mellan part och fika. Tackar Sandra och Lasse för en trevlig afton!
Dagen idag har familjen Andersson/Gustafsson spenderat i Eksjö
. Vi tittade och hejade på Daniel när han tog sig runt Ränneslättloppet. Rickard och hans pappa figurerade som Daniels serviceteam medans vi övriga agerade publik. Kallt och ruggit väder har det varit men vi var klädda därefter så det funkade fint. Lilleman såg starten och sedan slockande han i vagnen kort därefter och sov i dryga två timmar. Så han hann att få sin mat lagom innan målgång :-) Mullret av motorcyklarna och våra strapatser i terrängen gjorde tydligen god inverkan på sömnen i hans fall. Efter loppet intog vi middag tillsammans med Rickards familj hos hans faster och man som bor i ett villaområde strax i utkanten av Eksjö. Maten smakade ljuvligt efter en heldag ute och Travis hade myror i benen och utforskade deras fina boende.
Jonas ska köra imorgon men jag har bestämt mig för att stanna hemma och göra ett försök till att få fönstrena skinande, förutsatt att cädret tillåter. Får se om Rickard och Travis väljer att kika på Jonas.

Älsklingen är nu på spelkväll med sina arbetskamrater en bit ner på våran gata där en av dem bor. Travis sover sedan länge och jag ska nu bänka mig framför tv:n och slötitta innan det är dags att sova. Precis slut är jag och är övertygad om att jag kommer sova ljuvligt inatt!

Ha en fortsatt fin helg allesammans 

Barnrum och middag

Ikväll kommer Sandra och Lasse hit på en bit mat. Det ska bli trevligt och jag är övertygad om att vi har mycket att prata om då vi inte setts på länge. Idag är det storstädning på schemat, har en tendens att skjutas lite på framtiden men nu blir det av. (Städningen förekommer ju alltid var dag annars men i mindre utsträckning.)
Jag har hunnit städa toaletterna och dammat, dammsugningen samt moppandet tar jag när Rickard kommer hem. Lättast så då det inte är att rekomendera att ha en liten som kryper på våta golv. Samt att Travis numera är rädd för dammsugaren, vilket han inte tidigare varit. Vet inte hur det kommer sig.. så det blir antingen lek för far och son på övervåningen eller en promenad. Får se vad de hittar på!

Igår kväll satt jag och letade inspiration till Travis rum. För tillfället har han ljusorange tapeter med en bred bård mitt på med Musse och gänget. Den sitter kvar sedan de förra ägarna.
Men jag är inte mycket för bårder, och denna är mycket tecknade figurer på så den blir enligt mitt tycke mer rörig än strukturerad. Tavlorna som hänger på hans väggar "försvinner också bort" i helhetsintrycket.
Men nu tror jag att jag har hittat de nyanser som jag vill tillföra rummet. Nu gäller det bara att få idé till verklighet, och det har som alltid tendensen till dra ut på framtiden..

"Väck inte den björn som sover.."

På förmiddagen var tanken att jag och Travis skulle promenerat bort till Församlingshemmet för en sång- och lekstund. Men det planerna skrotades då lilleman valde att sova fram till klockan nio! Normalt sett vaknar han vid 6-tiden på morgonkvisten så istället för att jäkta oss bort när han väl vaknat har vi haft en lugn och skön stund tillsammans vid frukostbordet och sedan bland leksakerna.
Nu sover han igen och jag ska styra med disk och lite annat innan han vaknar. Efter lunch är det Bvc och föräldrargruppen som väntar. Kvällen ser ut att bli lugn, Rickard åker på sin teoriutbildning och vi är själva.

alldeles ensam

Dagen igår, som spenderades hos Emma i Mörlunda var toppen. Det blev god lasange med sallad och fetaost och en himla massa "catching up" prat. Travis trivdes i sällskapet och efter lunch blev det en promenad runt hela samhället då lilleman sov gott i höstbrisen. En kaffe med glass hanns med efter det medans Travis fick sitt mellanmål.
Under kvällen var Didrik här och killarna tog en promenad till affären medans jag fixade med annat här hemma. Den stora händelsen var dock att jag var hemma ensam i huset för första gången. Det låter ju ganska otroligt och häpnadsväckande, men eftersom jag varit mammaledig sedan vi flyttade in då Travis var drygt en månad gammal har det liksom inte blivit att Rickard och han varit iväg själva.
Trots att de igår bara var borta i bara tjugo minuter var känsla ändå mycket märklig, så tyst..

Hade planerat in ett besök på babysången idag men skrotade de planerna då Travis var så trött när jag planerat att klä på honom så jag la honom i sängen istället och han somnade på två röda sekunder. Det hade nog annars blivit tufft för honom att hålla sig tipp topp fram till halv tolv nu när han stupade redan klockan nio. Det kommer fler tillfällen, exempelvis redn imorgon då vi ska gästa öppethus i Södra Vi:s församlingshem.

lunch hos Eskilsson

Tisdag morgon och lilleman sover sin förmiddagslur. När han är vaken och pigg styr vi bilen mot Mörlunda där vi ska lunchgästa Emma. Det ser vi fram emot!

Inser att om drygt en månad så sitter jag i föreläsningssalarna igen. Vardagen kommer att se annorulnda ut då, med rutiner och så. Men det ska bli spännande att se samtidigt som det känns vemodigt. Skönt ändå att det blir lite mjukstart då julen och helger kommer därimellan. Och framförallt Travis ettårsdag!
Nej, bästa att hoppa i duschen och göra sig klar innan Travis vaknar.

Den gångna helgen

Har inte tagit mig tid till att printa ner ett inlägg under den gångna helgen. Jag och Travis var på marknaden i Vimmerby tillsammans med Anne-Louise under lördagen. Vi strosade runt och kikade mest på alla varor och trängdes bland folket. Innan dess hann vi med att kika på en stolt och mycket duktig Didrik då han tog hem segern i KM motorcross. Rickard var duktig och  fixade här hemma i trädgården, klippte häcken på baksidan samt gräsmattan och lite annat fix inne. Det är bra med jouren ibland ;-)

Igår bakade jag ett hundratal bullar, så nu är frysen packad. Tvätt, skura golv, bädda rent och en hel del andra husliga bestyr ängnade jag söndagen åt medans far och son busade. Till kvällen bjöd vi Anne-Lousie, Ove och Didrik, samt Rickards mormor Sabina på fika.

Senare kommer Sanna&Melvin och Carro&Milo och gästar oss.


Grattis Viggo på ettårsdagen!

Mysdag

Jag och lilleman har mudderat oss i myskläder idag och har tänkt att vara hemma och bara ha det gött hela dagen. Väderleken bjuder på mulet väder och det ser ut att dimpa ner en skur när som, så jag tror att vi gör ett klokt val :-)
Travis sover sin förmiddagslur nu så jag passar på att kika runt lite på mina favoritbloggar.

Ljuspartyt igår var trevligt, alltid kul att inhandla nya ljus att förgylla höstmörkret med. Vann även i lotteriet och fick handla för ytterligare 280:-, så jag är helnöjd. Tack Carro för en bra kväll!
Travis hade haft en mysig stund med sin farmor och det känns så skönt att ha fina människor runt omkring som man kan anförtro sin ögonsten åt.

bus och lek

Travis tiomånaders dag var fullspckad till max igår och han kom inte i säng förrän efter klockan nio av förklarliga skäl: Vi var nämligen och gästade Elin&Daniel och deras hund Issis på middag under kvällen, Martina&Klingan var också där med deras mopps Hector. Två hundar under samma tak blir dubbel lycka för vår son. Han fullkomligt älskar djur och om John blund hänger över ögonen är det bara att vifta bort när det finns annat att leka med och utforska!
Besöket hos Thonbergs gick strålande, Travis var jätte duktig och det märktes att fotografen var van att fota barn. Väntar med spänning på att se hur korten blev!

Under morgonen har vi varit på Öppet hus i församlingshemmet. Massa bus, och mellanmål på det, resulterar i en sovande Travis som nu  knoppar i vagnen efter promenaden runt samhället och sedan hem.
Ikväll är det ljusparty hemma hos Carro, Travis farmor kommer och sitter barnvakt då även Rickard ska iväg: på sin teoriutbildning i O-hamn. Får se hur hans sinnestämmning är i eftermiddag. Ljunghäll varslar ytterligare 100.. han har haft fast anställning i 10år så det är bara att hoppas på det bästa. Men inget är säkert. Det var bara en tidsfråga efter volvos chockbesked.

utan ström

Dagen började med att det var strömlöst i samhället. Vi fick ta oss fram i mörkret och göra det bästa av det hela. Det är för väl att vattnet funkar i varje fall. Man blir så halv utan ström, kan vara mysigt med tända ljus och så, men då ska det helst vara vid rätt tillfälle och bara för en stund. orimligt, jag vet!
Vi har varit på 10månaders kontroll på BVC, lilleman väger numera 9590gram och är 74cm lång. Följer kurvan till punkt och pricka och nästa besök är bokat lagom till december. En sväng på babysången hanns med lagom tills att fikastunden tog vid.

Nu sover Travis som bäst, blir lunch sen och kl15 ska han fotas på Thonbergs!

Bocka av

Klockan är inte ens elva och jag har hunnit att bocka av en massa punkter på min "att göra-lista". Så skönt det känns! Sådana där måsten som lägger sig på hög har fixats. Samtal till höger och vänster, till bl.a försäkringskassan, till Csn om studiemedel, avsluta medlemsskap i barnbokklubbar m.m. Det görs bäst när lilleman sover så jag vet att jag kan slappna av i telefonen och inte stressa.
Sedan har vardagsbestyren hunnits med en del också. Så jag ligger på plus just nu. Ska hämta ut Partylite ljusen sedan i eftermiddag och fixa med allas beställningar. ska såklart fixa upp det jag beställt med. Så mysigt med ljus om höstkvällarna!

Nu har Travis vaknat så nu väntas det gos och bus!

Ha en bra dag allesammans och njut av den härliga solen.

Höstsol

Idag har vi varit i Frödinge och barnen har lekt i Milos fina, nyinredda rum. Härlig höstsol infinner sig lite varannan dag och idag hade vi turen på våran sida så det blev en härlig promenad runt samhället.
 
Diskmaskinen samt tvättmaskinen tuffar på och Travis leker efter att ha ätit kvällsmat och badat bland alla sina plasksaker, vilket han älskar! Måste boka in ett besök i simhallen snart, har inte varit i Hagadal sedan ombyggnaden och det verkar vara populärt för småbarnen så det är helt klart värt en visit. Ska bara se till att ordan en lämplig dag.

Måste passa på att gratulera Hugo på sin ettårsdag också!

I ur och skur

En bra helg har det varit, försann lika fort som den kom..även fast den ännu inte är till ända.
Har just varit och veckohandlat på Ica och strax kommer svärföräldrarna samt Didrik på lite gott fika :-) senare ikväll gästar även Klingan och Martina oss på lite tacos.

Igår var vi på Målilla marknad för att sedan lunchad och fika hos mina föräldrar. Nova busade med Travis och tvärtom. Kul har de tillsammans i varje fall! Eftermiddagen samt kvällen intogs lungt här hemma med lite varma mackor och mys med mina killar.

Jobbat extra

Har varit inne på förskolan och jobbat extra idag, därav har det inte blivit en uppdatering förrän såhär på torsdagsafton. Travis har busat och varit på promenad med sin mormor under dagen och haft det toppen! Min mamma är oftats ledig på torsdagarna så det är verkligen kanon att hon kan komma och ställa upp som barnvakt. Är en klippa!
Kvällen har spenderats i Skäfshult
där Anne-Lousie och Didrik bjöd på kvällsmackor. Travis åt med sin ständigt glada aptit :-)

Imorgon kväll ska vi fira pappa, Kalle och Marias sambo Niki genom att äta på Bambugården. Ser fram emot en trevlig kväll i gott sällskap. Kanske hinner jag med att titta förbi Sandras avskedsfest innan hon sticker till LA, Usa för ett år som aupair. Får se hur kvällen fortlöper.

Höstlöv

Har varit på babysången i stan under förmiddagen, där Travis fick träffa sin syssling Karl för första gången. Endast sju veckor gammal.. tänk att ens lillgrabb varit så liten. Känns så avlägset nu när Travis närmar sig året, 2månader kvar. Tiden rusar i vanlig ordning.

Jag och sambon har planerat att fixa lite på altan och i garaget nu under eftermiddagen. Röja upp lite såhär på höstkanten. Vädret lockar mig inte lika mycket att vara ute nu när regnet faller som det gör, men det är uppfriskande om inte annat.
Var i lekparken igår innan långpromenaden och invigde Travis nya regnställ. Satt perfekt och han var så nöjd, så nöjd! Vantarna är inte lika välkomna att ha på sig, då de är i vägen för honom när han utforskar små som stora ting. Höstlöven tillhör just nu hans absoluta favoriter. 
RSS 2.0