Fysik och teknik

Igår var det en heldag i Kalmar. Vi var på XL-labb för introduktion av kurserna fysik och teknik som vi nu kommer att läa under en femveckors period. Fokus denna dag låg på tekniken, där vi fick laborera, fixa och trixa med rörelser m.m. Är spännande och kul, men genererar i flera resor till Kalmar under denna tid. Förhoppningsvis kommer det kunnas bantas ner något och fixas över telebild i Vimmerby. Hur som haver är det ett spännande kapitel.
Idag har vi haft fysik, mycket att ta in. Men som många gånger förr så hinner det landa inom ett par dagar så är man inne i det tänket.

På torsdag blir det Kalmarresa igen, imorgon däremot är det hemmatudier som står på schemat. Linda, jag och Jenny jobbade in en laboration under eftermiddagen för att kunna förbereda inför torsdagens göromål var för sig imorgon.


Det var allt för dagen. Nu väntar de desperata hemmafruarna på femman.

Busfabriken

Är som bekant ingen hejare på flitiga uppdateringar och har under den senaste tiden sackat efter helt. Men "bättre sent än aldrig.."

Jag och mina pojkar besökte Busfabriken i lördags. En fröjd för vår lilla ögonsten. Innan gick in sa Rickard och jag till varandra: "Vi får se hur länge han orkar hålla igång" Men det visade sig vara den omvända frågeställningen: "Vi får se hur länge mamma och pappa orkar hålla igång"
En uppskattat besök med andra ord. Travis var i paradiset och rutchkanorna av alla dess slag var det som gillades bäst. Han slängde sig gärna rätt ut och vred och vände på sig när antingen jag eller Rickard höll om honom. "Vill själv!"
Här kommer ett axplock av bilder:

  
Här cyklas det runt en bana

  
   
Spännande med bollhav!

 

Kollar in figurerna


   
Här åks det rutchkana med både mamma och pappa.



En nöjd och glad kille efter en heldag i

Äntligen helg!

Natten till idag har innehållit alltför få sömntimmar tack vare en liten skrutt som inte ville sova vid tolv-två, utan istället sitta, stå och hoppa i sängen och sjunga en trullidutt eller två. Visst är det charmigt med en underhållande son, men vid den tiden på dygnet vill jag mer än gärna ha sömn. Han somnade till sist och starten på morgonen blev något seg för oss alla. Men efter en stund var vi på hugget. Lämning på dagis och sedan stressköra bakom 70åkare i snöyran?! till tentamen, (som för övrigt kändes bra.)
Eftermiddagen har ägnats åt tvättbestyr, lite städning och nu så avkoppling för hela slanten. Gillas till max!

Välmående

Hemmastudier inför morgondagens tenta i algebra står på schemat. Travis är hemma och sällskapar mig och lättar upp min dag! Han är i en så härlig period där det händer så mkt med hans utveckling, börjar komma fler ord och han gör sig förstådd på ett helt nytt plan nu. En riktig klätterapa har han blivit med, på gott och ont. Härligt att han kan leka så bra men hjärtat sitter i halsgropen på mig och Rickard varje gång han lyckas bestiga något nytt möblemnag och börjar dansa och spexa där uppepå. Då ligger inte hans främsta fokus på vart han ställer sig. Bus!

Han har för övrigt varit hemma hel veckan. Just när vi trodde att hans magsjuka vänt kom den tillbaka igen under måndagskvällen. Tre kräkomgångar och sedan blev jag hemma med honom under tisdagen och Rickard bytte av mig igår. Men nu är han (peppar, peppar) mycket bättre och har börjat äta igen. Vårt lilla hjärta ♥
Så imorgon blir det förskola igen för första gången på en vecka nu. Vi får hoppas på att vi fått vår beskärda del av alla baciller som florerar i dessa tider nu på en stund.

Aptit på g

Denna vecka har inletts med två reodvisningar under förmiddagskvisten och sedan har en lugn eftermiddag passerat här hemma.
Rickard har måndagsledigt från jobbet så Travis är hemma tillsammans med honom dessa dagar. Vid lunch började det lilla livet visa tendens till att vilja äta. Äntligen! Han har bara skakat på huvudet åt allt vi erbjudit honom de senaste dagarna. Vatten har han hela tiden önskat men i matväg har det tagit stopp. Men nu verkar vinden ha vänt och Travis gapar efter mat här hemma. Så skönt att återse våran annars så matfriska lilla kille!
En sväng till lekparken har vi hunnit med. Travis fullkomligt älskar rutchkanan. "weeeiii" låter det för var gång han entrar nerför den. Härligt! 

På bättringsvägen

Idag är vår lilla älskling betydligt bättre. Han fick sova mellan oss för att vi skulle ha bäst koll. Vi kände på honom titt som tätt och märkte att den höga febern la sig. Mycket riktigt så på morgonkvisten var han pigg som en lärka och tempen visade endast 37,5 och då utan panodil i kroppen. Han har hängt i hela dagen, dock utan större aptit under förmiddag/lunch men med vilja att dricka desto mer.
Det härliga vårvädret har bidragit till att vi varit ute en stund idag med lilleman. Han har traskat runt gården i den mån han orkade sedan har vi haft en mysdag inne med lek och skön avkoppling. Har hunnit med lite städning med, och så tvätt på det.

Ikväll är det årsfest med brandkåren. Det var tänkt att både jag och Rickard skulle gå, men jag valde att stanna hemma med Travis eftersom han inte är helt frisk ännu. Så vi har haft det fortsatt mysigt och nu sover han gott i sin säng.
Nu väntar goda räkmackor och sedan glass och Robinsson på det.

Trevlig kväll till er alla!


 

Travis är sjuk!

Igår kväll var det Travis tur att drabbas av magsjukan.
Han kräktes två gånger med start klockan 20 över nio. Fick duscha av honom medans Rickard fixade lakansbyte (gånger två) och köra en maskin tvätt. Jag intog sedan en madrass bredvid hans säng för att hålla överiskt under natten. Lilleman sov  oroligt med hög feber som sedan har hållt i sig hela dagen.
Han har legat utslagen i min famn och inte velat släppa.. det gör så ont i mammhjärtat när jag ser att han inte är sig själv och har ont av feber och värk. Han har hela tiden velat dricka vatten, vilket känns som ett bra tecken. Lite yoghurt och yttepytte banan har han också fått i sig. (Han har inte kräkts mer än de två gångerna igår kväll, och vi får hålla tummarna för att det förbli så.)

När febertoppen slutligen snuddade vid 41grader efter att  Rickard kom från jobbet kastade jag mig på telefon och ringde sjukvårdsupplysningen. Jag fick goda råd av en trevlig kvinna som bad oss öka dosen panodil och även kontra med flytande ipren och bad.
Dessa tips har gett resultat då Travis började "prata" och började bli något som när sig själv nu ikväll, och nu sover han sött i sin säng. Vår lilla älskling ♥

Sol sol!

Härliga, soliga och wunderbara dag!
Humöret har varit på topp hela dagen igenom och det har jag solen att tacka för. All algebra som ska räknas och lektionsplaneringar känns mindre betungande tack vare trevligt väderinslag. Vore inte så dumt om det fortsatte i samma spår nu framöver. Önskar fint väder till helgen så vi kan njuta ute hela familjen.

Nu väntar strax friskispasset, ska svida om till träningskläder och sen ta sällskap med grannen till sporthallen. Hanna gästar Södra Vi idag, så det ska visst bli Medel puls. Det ses fram emot. Förbränning och motion, härligt härligt!

Förlovningsdag

Idag för precis två år sedan befann jag och älsklingen oss på stranden i Venezuela och bytte ringar. Det var strax efter tolvslaget natten till den 17mars som vi stod i den härliga brisen och hörde ljudet av vågor som rullade in. Så härligt och oförglömligt ögonblick!

Från första stund har det känts så rätt , saker och ting har fallit på plats bit för bit. Snart tre år efter vi blev ett par är kärleken större än någonsin och Rickard är verkligen mannen in mitt liv. (hur klyschigt det än låter.)

Idag när jag kom hem från en lång dag i Kalmar där två redovisningar av rapporter avverkats och 26mils bilresa i bagaget möttes jag av fem stora vackra rosor på bordet. Hela dagen var gjord och det kommer jag leva på länge. Tack min fina!

Vårfint i köket

Ordnade lite vårkänsla på köksbordet i fredags. Sedan gästade min mamma, pappa och Johanna oss och de hade med sig tulpaner och en fruktkorg. Dessa ting blev pricken över i:et. Här neden ser ni resultatet av uppiffningen.


Helheten
'

Ljuslyktor från Parytlite


Fina rosa tulpaner


En enkel fruktskål


Ljuslykta från Hemtrevligt och marmorerat ljus från partylite


En översikt

Softis

Har haft en rikigt mysdag med sonen idag. Jag hade egentligen hemstudiedag på schemat och Travis skulle spendera dagen på dagis. Men jag stuvade om planerna, la böckerna åt sidan och hade Travis hemma.
Så vi har tagit hela dagen med ro. Jag har fixat och städat när lilleman sov mitt på dagen. Vi rundade av med en tur till affären i stan och en visit hemma hos syster ,innan det vankades middag här hemma när Rickard kom från jobbet.

Travis har sedan i måndags kväll/natt fått tillbaka sin förkylning. Han var lite hostig när jag lämnade honom på dagis i tisdags, och när jag kom för att hämta honom hade hans ögon fått sig en törn av förkylningen. Det var resultatet av att han torkat sig för näsan och sedan gnuggat sig i ögonen. Igår var det endast på det ena ögat och idag ser det fint och rent ut. Han har fått koksaltlösning i näsan för att begränsa att slaggprodukterna tar sig upp i ögonen. Detta tycks ha gett reslutat, vilket är jätte skönt för honom förstås. Ingen ögoninflammation av det smittsamma slaget, utan en biprodukt av förkylningen och gnuggandet.

Men nu hoppas vi snart kunna säga hejdå till allt vad förkylningar heter och vänta in mildare väder av det vårfina slaget. Tror vi alla behöver lite sol, fågelkvitter och sköna vårdagar. Det gör så mycket för kropp och själ!

Ett bildinlägg

Passar på att lägga in ett par bilder från våran senaste simhallsvisit som ägde rum för ett par veckor sedan. Sannas syster Ida var med och fotograferade Melvin, och Travis halkade med på ett par kort. En massa tack för dessa, det är verkligen uppskattat då det är lite trixigt att fota själv när vi besöker Trollgölen =)


Killarna utforskar och försöker fånga vattnet


Att klättra står högt upp på listan




Favoritbilden:




På väg till vattenfallet och senare till rutchbanan



En färdigbadad och nyduschad Travis som är go, nöjd och glad! (När hans hår är blött framträder hans lockar som bäst.)

Vårsol!

Härliga, härliga måndag!
Idag kan man inte klaga på att väderleken varit av det tråkiga slaget. Strålande solsken hela dagen igenom, vilket bidrar med ett humör på topp. Lilleman trivs som fisken ute, så han har gått och utforskat vägen från dagis och hem och en massa bus på gården. Storhandling har hunnits med på Ica innan middag och senare mys och vidare till att natta en utslagen hjälte som somnade på två röda.

Dessutom har jag fått en hel del gjort med en av mina rapportskrivningar. Vilket bidrar till att jag kan sitta är med gott samvete. Senare ska jag bänka mig framför Familjen Annorlunda och samtidigt inta ett träningspass med min pilatesboll och hantlar. Är så skönt att kombinera nytta med nöje, då Rickard har brandjouren denna vecka och jag inte kan ta mig till träningen.

Bildutmaning

Blev utmanad av Marielle att lägga ut den sjätte bilden ur den sjätte mappen på min dator.
Så här ser ni en bild på Rumsjön i Skäfshult en sommardag 2007.

Utmanar dem som känner för att anta denna bildutmaning.

Lugnt

Helgen har passerat i lugnets tecken.
Vi har intagit en massa te jag och Rickard. och vi alla tre har blivit bara bättre och bättre. Nu är Travis hosta inte lika envis, utan den börjar att lätta något, vilket är jätte skönt. Näsan rinner på honom fortfarande, men med ständiga väderomslag som vi bjuds på går det nog inte att råda bot på inom de närmaste. Feber har ingen av oss som väl är.

Jag har dock varit och tränat nu ikväll trots halsont, inget som vanligen rekommenderas men då jag är värd är det bra om jag befinner mig på plats. Men den främsta anldeningen var att jag faktiskt var sugen! Det var Emma som gästade Södra Vi hallen med sitt Bas puls pass, och det var så bra. Go musik och härliga rörelser som kändes i kroppen. Försökte ta det lite lugnt men det är svårt när man rycks med alla övriga motionärer i den goda stämningen!

Nu väntar ännu en kopp te och värma mig framför brasan och kanske lite tv-tittande på det.

dessa förkylningsbaciller

Jag känner mig helt orkeslös idag, det började lite smygande redan igår men känningar av lite halsont. Travis och Rickard var då lite snoriga men jag hade lyckats hålla mig ifrån. Men så inatt kom det med dunder och brak. Nu är jag helt dåsig, känns som man har feberfrossa och halsen kittlar ständigt. Har redan hunnit med två koppar te, och fler kommer det nog att bli under dagen.
Travis har än värre hosta, hans sömn har varit mycket begränsad under natten, och vi har servat honom med vatten för att stilla rethostan något. Glad är han mot alla odds och vi har tillbringat större delen av morgonen på hans mys-/lekmatta med böcker och senare i soffan framför disney.

Så jag har tyvärr fått stuva om fredagens alla planer som jag så mycket sett fram emot! Dels en fika med f-gruppen och sedan kvällens middag här hemma med fam. Allvin/Myrén. Vill inte riskera att smita ner någon.
Vi får hoppas att det går över i rekordfart så vi kan ses snart!
Nu ska jag krypa ner under täcket och passa på att vila en stund medans Travis sover.

för torra barnhänder

Måste slänga in en rekommenadtion om Apolivas nya serie "Fem myror" för barn på Apoteket. Travis har torr hud och speciellt torr är han om händerna, som kommer under vattenkranen titt som tätt. Handtvålen i denna serie är återfuktande och torkar inte ut huden, dessutom luktar den gott vilket ger ett stort plus!

Bild lånad från apoteket.se

aritmetik och geometritenta avklarad

Idag fick vi tillbaka våra tentor som vi skrev för ett tag sedan. Fixade den så ikväll så firade vi här hemma med pizza. Hade heldag med föreläsningar och två lite halvkrassliga killar så det fick bli en genväg till middagsmaten.
Nu väntar två rapportskrivningar, en algebratenta och två olika lektionsplaneringar i skolan, alla dessa moment inom loppet av de två närmaste veckorna. Så gissa om jag har dygnens alla timmar bokade nu. Får försöka ta en sak i taget och fixa det effektivt för att ordna till näst steg i ledet. Det är inget vidare när det är mycket och man tvingas göra en halvtaskig version av något som man faktiskt kommer att ha nytta av i sitt framtida yrke. Jag är allt oftast en perfektionist och tenderar därför att lägga ner tid och energi för att nå bästa resultat.

Nog om studiedravvel som i era öron förmodligen inte är någon vidare hit.

Sitter som bäst framför braskaminen nu med en kopp te i handen och laptopen i knäet och njuter av kvällningen. Ska se till att ha en något som när avkopplande morgondag i goda vännerns lag för att sedan göra ett ryck med rapportskrivningen under resterande delen av helgen.

inlägg då och då

Min ambition är att skriva minst ett blogginlägg om dagen. Det är kul att titta tillbaka på senare på vad man gjorde vid en viss tidpunkt. Tyvärr falerar det pga att min fritid ägnas helt och fullt åt familjen under sonens vakna timmar för att sedan återgå till studierna under kvällen. Därför prioriteras tyvärr bloggen bort många gånger, av förståliga skäl. Hoppas kunna slänga in ett inlägg då och då under tiden och invänta en efterlängtad lugn period blenad studierna någonstans längre fram.


Idag har jag varit i skolan fram till lunch, för att sedan styra kosan hit. Satt som bäst och styrde upp ekvationer och papper från föreläsningar m.m. då Emelie och Hugo ville komma hit på en visit och därmed räddade mig från att begravas helt och fullt i matten. Inte oss emot! Hämtade hem Travis och sedan blev det bus för grabbarna och lite fika på det. Tackar för trevligt sällskap och bra vändning på eftermiddagen!

Sat. and sun.

Lördag och söndag har jag njutit av till fullo. Har lyckats klämma in studier mellan varven, men fokus har helt och fullt legat på familjen. Vi har verkligen haft kvalitetstid jag och min pojkar här hemma. Bus, gos och bara vara är så välbehövligt!
Melodifestivalen tittades på i Lidhult igår medans smågrabbarna sov. Vi mammor och Ida mumsade godis och bedömde låtar och såg sedan en film. Rickard var på pokerkväll tillsammans med arbetskamraterna under kvällen, och lagom tills jag kom hem och lagt Travis dök han upp och vi möttes i princip i dörren. Bra timing!

Fika på Brödstugan vid lunchtid har hunnits med tillsammans med Jenny, Jessica och Linda. Tittade in i Jessicas nyöppnad väskbod. Hade helt klart flertalet väskor som föll mig i smaken, så dit blir det helt klart en visit igen inom en snar framtid. 

Nu väntas lite studier igen, senare friskis.
Må så gott! 

RSS 2.0