Julafton

Så har julafton passerat, extra mysigt blev det då snön dalat ner under natten och gjort backe alldeles vitbeklädd. Det gillas!
Julfrukosten intogs i Skäfshult klockan nio igår, tomtegröt och skinkmacka. Rickards morbror, fru och hans två kusiner var där precis som traditionen är. Vartannat år i Skäfshult, vartannat i Vimmerby. Det blev fika på det och sedan drog Anders med familj vidare. Paketöppning stod sedan på schemat och alla klappar var uppskattade. Vi gjorde som så i både min och Rickards familj att vi drog lott om vem man skulle köpa till och då för en summa av 500kr. Annars är det som nästan allatid en hysteri och i slutänden byte av pengar. Barnen fick såklart klappar.

Vi tvåtiden styrde vi bilen hem hit för att lämna av våra saker och ta med en ny omgång klappar som skulle till min familj i Målilla. Så lagom till att Kalle Anka och gänget tågade in på svt kom vi dit och slog oss ner i soffan med övriga i familjen. Julmat strax därefter för att sedan besökas av tomten. Lilleman undrade vem den filuren var och när vi efter alla klappar var utdelade skulle fota han och Nova i tomtens knä så blev det tårar för Travis del. Det var en figur han endast ville veta av på avstånd, vår sötnos.
En massa fina saker har han fått! Tack snälla alla ni.
Lagom till "Tomten är far till alla barnen" var vi hemma igen i Södra Vi och kikade på den och hade en fortsatt lugn kväll.

Idag har Travis som på amerikanskt vis öpnnat våra klappar till honom på juldagens morgon. Vi kände att vi inte skippade att frakta runt allt igår när vi ändå hade bilen full. Så vi tog det i lugnan ro här hemma idag efter en skön sovmorgon. Nu sover Travis och jag ska gå och förbereda inför lunchen.

Hoppas ni alla har och kommer att ha en riktigt bra julhelg!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0