Rivstartande måndag

Idag har vi haft delkursintroduktion under morgonen i skolan. Vi ska nu beta igenom algebra och statistik som två prarallella delmoment i samma delkurs, samtidigt som vi fortfarande läser den delkurs som vi startade med för fem veckor sedan. Det blir mycket att hålla isär, och då saker och ting har tendensen att gå igeonom varandra inom matematiken blir det extra klurigt. Så för bästa möjliga överblick så får en sak tas i taget och betas av innan nästa kan påbörjas. Tyvärr är det svårt att ligga steget före då, men så får det bli för att det inte ska trasslas in i en nysta. Vi har ju under fem veckors tid haft detta upplägg men då istället för algebra och statistik haft artimetik och geometri. Nu är det dcok mer konkreta saker och mer projekt att göra. Allt detta för att slippa två tentamen, nu ges en endast i algebra. Vilket jag inte tackar nej till!

Jag, Jenny och Linda har fixat ett geometriprojekt, ett aritmetikprojekt och en extra geoemtridel under eftermiddagen/tidiga kvällen. Vi lyckades bli klara tills klockan slog halv sex. Så skönt att vi kan bocka av dem på våran lista, ska bara scanna in en bild nu ikväll och korrekturläsa det en extra gång.
Med andra ord har det varit en långdag, men givande. Nu ska jag beta igenom kurslitteraturen som ska läsas in inför morgondagens två seminarium.


Först lite pausande tillsammans med sambon, och en skål glass. Mums!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0